سبک زندگی

آموزش عملی کاشت لیمو ترش در گلدان؛ خانه تان را عطرآگین کنید

مجله بست خدمات گیاهی و جانوری اگر به مراقبت از گل و گیاه علاقه دارید و به دنبال پرورش گیاهی هستید که بتواند محصولی در کنار زیبایی تولید کند، پیشنهاد می کنیم لیمو را در گلدان بکارید و پرورش دهید. می توانید یک نهال لیموی سه ساله بخرید و بعد از چند ماه لیموی دست ساز را برداشت کنید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید. با مطالعه این مقاله با مراحل پرورش لیمو در گلدان و شرایط نگهداری آن آشنا شوید.

دانه لیمو دانه لیمو

مراحل عملی پرورش لیمو در گلدان

برای پرورش لیمو در ظرف، ابتدا می توانید دانه های لیمو را در ظرفی بکارید. با ایمپلنت هسته4 تا 5 سال طول می کشد تا درخت شما میوه بدهد، پس اگر دوست دارید زودتر آن را تهیه کنید کاشت نهال لیموهای خانگی، دست به کار شوید.
البته از طریق لینک زیر می توانید نحوه کاشت بذر لیمو را نیز یاد بگیرید.

مرحله اول: نوع مناسب نهال لیمو را تهیه کنید

امروزه انواع مختلفی از درختان لیمو وجود دارد و با کمک متخصصان می توانید انواع کوتاه و مناسب برای رشد در گلدان را تهیه کنید. نهال لیموی چهار فصل یکی از بهترین گزینه ها برای پرورش این گیاه در گلدان به حساب می آید. ارتفاع این درخت در هوای آزاد و در شرایط مناسب به 5 متر و در گلدان به 2 متر می رسد. طول عمر حدود 15 سال تولید لیموهای هم اندازه، خوب و با عطر و طعم عالی یکی دیگر از دلایل محبوبیت این نوع است.

توجه: هنگام خرید نهال از سالم بودن نهال و عاری از آفت اطمینان حاصل کنید. همچنین مراقب باشید نهالی که انتخاب می کنید در ریشه خود قارچ نداشته باشد و یا ساقه های آن آسیب دیده و متمایل نباشد.

مرحله 2: یک گلدان سفالی بزرگ انتخاب کنید

برای پرورش لیمو در ظرف باید به اندازه و جنس ظرف توجه کرد. باید گلدان بزرگی را طوری انتخاب کنید که فضای کافی برای رشد درخت لیمو داشته باشد (حداقل اندازه گلدان باید 25 درصد بزرگتر از اندازه ریشه نهال باشد). همچنین بهتر است از گلدان سفالی یا سرامیکی استفاده شود زیرا وزن درخت لیمو را در هنگام باردهی به خوبی تحمل می کند و به دلیل منافذی که دارد از باقی ماندن آب در کف گیاه جلوگیری می کند و احتمال عفونت را افزایش می دهد. پوسیدگی ریشه

مرحله سوم: مخلوطی از پیت ماس، پوکه مصنوعی و پرلیت تهیه کرده و نهال را بکارید.

به طور کلی مناسب ترین خاک برای کاشت لیمو در گلدان مخلوط 60 درصد خاک نارگیل یا خاک پیت ماس ​​+ 30 درصد خاک پرلیت و 10 درصد پوکه مصنوعی یا سنگریزه سبک برای کف گلدان و تراکم خاک است. . دمای خاک باید 5.5 تا 7 درجه باشد، زیرا مرکبات خاک کمی اسیدی را ترجیح می دهند. یک سوراخ در گلدان ایجاد کنید و نهال ها را داخل آن انتقال دهید. مواظب باشید در هنگام حمل و نقل به ریشه گیاه آسیب نرسانید و آن را قطع نکنید. اطراف ریشه را با خاک پر کنید

مرحله 4: درخت لیمو را به طور منظم آبیاری کنید

پس از کاشت لیمو در گلدان، ابتدا آن را کاملاً آبیاری کنید تا آب اضافی از زهکش ته گلدان خارج شود. در روزهای بعد باید نهال ها را به طور منظم آبیاری کنید. یک لیتر آب در هفته در بهار و هفته ای دو بار در تابستان برای نهال لیمو کافی است.

توجه: از زهکشی کف گلدان اطمینان حاصل کنید و از باقی ماندن آب زیر گلدان و اشباع خاک گلدان خودداری کنید.

مرحله پنجم: نور و دمای مورد نیاز گیاه لیمو را تامین کنید

درخت لیمو برای رشد مطلوب به نور کامل خورشید حداقل به مدت 6 تا 8 ساعت نیاز دارد. به یاد داشته باشید که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید در تابستان باعث سوختن برگ ها و ریزش جوانه های گل می شود. متاسفانه در بیشتر موارد پرورش لیمو در گلدان و در محیط آپارتمانی به این معنی است که این گیاه نور کافی دریافت نمی کند، بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورت کمبود نور از نور مصنوعی مانند لامپ های فلورسنت استفاده کنید. مناسب ترین دما برای نگهداری درخت لیمو در منزل 18 تا 27 درجه سانتی گراد است.

مرحله 6: با قرار دادن یک کاسه آب در نزدیکی قابلمه لیمو، هوا را مرطوب نگه دارید

اگر لیمو را در گلدان و داخل خانه پرورش می دهید، باید رطوبت لازم را برای لیموها فراهم کنید. برای این منظور یا هر روز روی برگ های گیاه را با آب ولرم و بدون املاح اسپری کنید یا گلدان بزرگی انتخاب کنید و آن را با سنگریزه پر کنید و تا نیمه از آب پر کنید و گلدان را روی آن قرار دهید تا ته گلدان داخل آن نباشد. تماس با آب.

مرحله هفتم: گیاه علف لیمو را تقویت کنید

مانند سایر درختان میوه برای رشد بهتر درخت لیمو باید ماهی یکبار از کود مرکبات مایع برای تقویت گیاه استفاده کنید و همچنین اگر نهال شما گل دارد اما گلها می ریزند و تبدیل به میوه نمی شوند از سولفات منیزیم استفاده کنید. کود و کود سه بیست به صورت محلول پاشی.

مرحله 8: لیموها را برداشت کنید

اکنون زمان آن است که نتیجه تلاش خود را بگیرید و از آن استفاده کنید. میوه های درخت لیمو وقتی سنگین، سبز مایل به زرد، نرم و به راحتی از درخت می افتند، کاملاً رسیده اند. البته در مورد درختان میوه گلدانی باید بدانید که تا آنجایی که می توانید از مزرعه نمی توانید از گلدان برداشت کنید، اما حداقل میوه های خانگی دارید که می توانید از خوردن آن لذت ببرید.

آموزش عملی مراحل پرورش لیمو در گلدانآموزش عملی پرورش لیمو در گلدان

حرف آخر

آنچه مسلم است این است که؛ خواص لیموترش تازه بسیار بیشتر از آب لیموهای قدیمی است و با پرورش لیمو در ظرف، درخت زینتی سبز و زیبا با برگ های معطر به دست می آورید که فضای زندگی شما را جذاب و خوشبو می کند. شما می توانید سوالات و تجربیات خود را در رابطه با نحوه کاشت و نگهداری درخت لیمو از طریق قسمت نظرات و سوالات به اشتراک بگذارید. آموزش پرورش پرتقال در گلدان، مراقبت از آن، پرورش لیمو در گلدان + شرایط نگهداری آن و پرورش پرتقال خونی در گلدان را می توانید در سایت مجله بست بیاموزید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا