G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

با جاذبه های طبیعی کردستان آشنا شوید

مجله بست خدمات گردشگری – استان کردستان یکی از استان های ایران که مرکز آن شهر سنندج است که در غرب کشور قرار دارد. آب و هوای کردستان متاثر از توده های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که در بهار باران و در زمستان برف می بارد. این توده های هوایی که از اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه می آیند و به ارتفاعات زاگرس برخورد می کنند، بخش زیادی از رطوبت را به صورت برف و باران پراکنده در این منطقه نشان می دهند. در این مطلب نگاهی انداختیم به مهم ترین آثار طبیعی کردستان.

موقعیت جغرافیایی استان کردستان بر روی نقشه

1. دریاچه زریوار

دریاچه زریوار به عنوان یک واحد زیست محیطی و اکوسیستم آبی در کردستان، پدیده ای زیبا و بسیار نادر است. زریوار که در یک دره طولی نسبتاً وسیع واقع شده است، از دو طرف غربی و شرقی توسط کوههای پوشیده از جنگل احاطه شده است. پوشش اراضی غالب در این منطقه باغات جنگلی نیمه متراکم و گونه غالب جنگلی بلوط ایرانی است و گونه های جنگلی دیگری مانند گلابی وحشی، زالزالک و بادام در دامنه ها و نقاط مختلف ظاهر می شوند.

دریاچه زریوار - عکس دریاچه زریواردریاچه زریوار - عکس دریاچه زریوار

دریاچه ظریف یکی از جاذبه های طبیعی کردستان است

2. پارک جنگلی آبیدر

این پارک در ضلع غربی شهر سنندج و در دامنه کوه آبیدر قرار دارد. عبادر در فرهنگ منطقه از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به دلیل وجود آب فراوان در چشمه ها و کانال های الصریحه و وجود باغ های فراوان از جمله الامانیه، العامریه و غیره به این نام نامیده شده است. از بدو تأسیس شهر سنندج، آب از چشمه های آبیدر به شهر منتقل شده است. اما کانال های خسروآباد، آصف، وکیل، مشیر و تعدادی بناهای دیگر به نوعی از این کوه سرچشمه می گیرند. در سال های اخیر پارک، داربست و دیتاسازی روی این کوه ساخته شده است. نقش برجسته ای در آن ساخته شده است که بسیار محسوس است. این منطقه یکی از مکان های زیبای شهر سنندج است.

پارک جنگلی آبیدر - عکس پارک جنگلی آبیدرپارک جنگلی آبیدر - عکس پارک جنگلی آبیدر

نمایی هوایی از پارک جنگلی آبیدیر در شب

3. غار کرافتو

غار کرفاتو مجموعه ای از زیبایی های طبیعی و تلاش انسان های قبلی برای غلبه بر طبیعت و زندگی بهتر و ایمن تر است. این اثر باستانی و تاریخی بر روی صخره ای مرتفع در حدود ۷۰ کیلومتری شمال غربی شهر دیواندر قرار دارد و با احتساب همین فاصله در شرق شهر سقز واقع شده است. غار کارفاتو نوعی غار آهکی طبیعی است و به احتمال زیاد در دوره سوم زمین شناسی شکل گرفته است.

در گذشته در اثر استقرار اقوام مختلف، تغییرات، دگرگونی‌ها و تجاوزاتی در غار به وجود آمد و فضاهایی به‌صورت اتاق‌های روی هم، دالان‌ها، دالان‌ها و غیره به وجود آمد. به وجود آمده و به همین دلیل غار کرفتو در بین غارهای دست ساز شهرت خاصی دارد و این شهرت بی دلیل نیست زیرا این غار از نظر معماری منحصر به فرد است. ارتفاع ورودی غار (ورودی فعلی) از بالای تپه حدود 20 تا 25 متر است که در گذشته مسیر نسبتاً سخت و دشواری در پشت کوه و صخره بیرونی بوده و بازدیدکنندگان را به داخل هدایت می‌کرد. این غار با قرار دادن تعدادی سنگ کاری و استفاده از پلکان، ورود به آن را برای علاقه مندان دشوار کرده است.

غار کارفتو - عکس غار کارفتوغار کارفتو - عکس غار کارفتو

نمایی از داخل غار کرافت

4. ذخیره عبدالرزاق

ذخیره‌گاه عبدالرزاق سقز با مساحت 43950 هکتار، سومین ذخیره‌گاه استان کردستان است که در شهر سقز قرار دارد. 80 گونه پرنده، 17 گونه پستاندار و بیش از 350 گونه گیاهی در این زیستگاه زندگی می کنند. لک لک، عقاب طلایی، هما، گورگی، حق، کبک، قوچ، میش و شغال از گونه های کمیاب و برجسته زادگاه عبدالرزاق هستند. آنچه به این منطقه اهمیت مضاعف می دهد وجود آثار تاریخی و فرهنگی است که غار باستانی کریفتو و قلعه زیفیه به نمایش گذاشته شده اند.

ذخیره عبدالرزاق - عکس ذخیره عبدالرزاقذخیره عبدالرزاق - عکس ذخیره عبدالرزاق

ذخیره عبدالرزاق

5. آبشار جوئل

آبشار جلیله در 20 کیلومتری شهر مریوان و در نزدیکی روستای جلیله قرار دارد. این آبشار در میان جنگل های انبوه منطقه مرزی کردستان در محور سقز – مریوان قرار دارد و ارتفاع آن به بیش از 50 متر می رسد. لازم به ذکر است که این آبشار از جاده سقز – مریوان قابل مشاهده است و فاصله آن از جاده حدود 1 کیلومتر است. یکی از مناظر زیبای جاده سقز – مریوان بعد از کوه عمدتا سفید شله چشمی، این آبشار زیبا است که از پیچ جاده قدیم سقز – مریوان بیرون آمده و به اعماق دره می ریزد. شهر مریوان یکی از شهرهای دیدنی استان کردستان است که با طبیعتی ناشناخته پذیرای علاقه مندان و پژوهشگران است.

آبشار گیله - عکس آبشار گیلهآبشار گیله - عکس آبشار گیله

آبشار گیله یکی از جاذبه های طبیعی کردستان است

6. راه حج – ارمانات

گردشگران زیادی برای دیدن این روستای زیبای کردنشین جاده باوا به هجیج را طی کرده اند اما اغلب نمی دانند که اگر تمام مسیر را تا انتهای این جاده برانند با مناظر ناب و بی نظیری از رودخانه سروان روبرو می شوند. آبشارها و چشمه های مختلف. باربیکیو کنار جاده در بل بار برای شما گوشت های بی نظیری سرو می کند.

عرض کم، فرود گهگاه کوه، شیب تند و طراحی هندسی عجیب این جاده نیز هیجان فراموش نشدنی را برای گردشگران ایجاد می کند. در برخی نقاط جاده باغ های سرسبز و در برخی نقاط مرتفع چندین متر برف باریده است. تطبیق پذیری آب و هوایی منحصر به فرد را به شما می دهد. در کنار این جاده، آبشاری پر آب به نام بل وجود داشت. آب این آبشار به دلیل غلظت خوب و قابل قبولی که داشت به عنوان آب معدنی فروخته شد و در کنار آن کارخانه آب معدنی احداث شد. امروزه به دلیل احداث سد سیروان در این منطقه، بازدید از این آبشار برای گردشگران غیرممکن است. اما در گذشته انواع سفرها برای بازدید از آبشار و رودخانه سروان به صورت گردشگری بود. از طرفی اگر از آبشار حرکت کنید باغ های میوه متفاوتی خواهید دید.

معروف ترین انواع انار و گردو را در این منطقه می توانید پیدا کنید. این منطقه به دلیل کوهستانی بودن و نبود زمین های مسطح دارای سیستم معماری خاصی برای باغبانی است. باغ ها به صورت پلکانی روی هم ساخته شده اند و در دامنه کوه می توان باغ های فوق العاده زیبایی را دید و این باغ ها می توانند بهترین مقصد برای طبیعت گردی باشند. بهترین فصل برای سفر به این منطقه بهار است. زیرا تابستان های نسبتاً گرم و خشکی را در منطقه تجربه خواهید کرد و با توجه به ارتفاعات منطقه، پاییز و زمستان همچنان سرد و پرباران در این منطقه است.

جاده حج - ارمانات - تصویری از جاده حج - ارماناتجاده حج - ارمانات - تصویری از جاده حج - ارمانات

جاده حج – آرمانات

نمایش مجله بست

گردشگران زیادی برای دیدن مناظر طبیعی کردستان چندین هفته را در این استان سپری می کنند. بهترین زمان برای سفر به کردستان بهار و اوایل تابستان است.

منابع: همگردی، ویکی پدیا، سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا