خواص گریپ فروت در بارداری و میزان مجاز مصرف آن
مجله بست خدمات مادر و کودک – یکی از مهم ترین نگرانی های زنان در دوران بارداری، اطمینان از خوردن غذاهای مناسب در دوران بارداری است. رژیم غذایی مادر یکی از مهم ترین جنبه های بارداری است. زیرا نقش مهمی در رشد جنین دارد.
برخی از زنان ترجیح می دهند میوه کامل را بخورند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند آن را به عنوان آب میوه بنوشند. نوشیدن آب گریپ فروت اگر کاملا خانگی باشد مشکلی ندارد. آب میوه های تجاری اغلب سرشار از قند و فاقد مواد مغذی هستند.
خواص گریپ فروت در دوران بارداری
برخی از ویژگی های گریپ فروت در دوران بارداری عبارتند از:
1. فشار خون
2. کلسترول
گریپ فروت حاوی فیبر و پکتین است که هر دو به کاهش کلسترول و بهبود سلامت زنان باردار کمک می کنند.
3. بی خوابی
گریپ فروت به زنان باردار کمک می کند تا بخصوص در سه ماهه سوم بارداری خوب بخوابند. اکثر خانم ها در این دوران به دلیل اختلالات عصبی و خواب، خواب ضعیفی دارند.
4. وزن متعادل
5. سوزش سر دل
سوزش سر دل و دل درد در بین زنان باردار شایع است. با افزایش اندازه رحم، فضای مورد نیاز برای عملکرد صحیح معده کاهش می یابد و این مشکل را ایجاد می کند.
6. تهوع صبحگاهی
7. کم خونی
8. پیشگیری از آسم
تحقیقات نشان داده است که ویتامین C می تواند خطر ابتلا به آسم را در کودکان کاهش دهد و گریپ فروت حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین حیاتی است.
9. تورم
در سه ماه آخر بارداری به دلیل گردش خون نامناسب، پاهای زن متورم می شود. گریپ فروت حاوی بیوفلاونوئیدها و ویتامین C است که هر دو باعث کاهش تورم در زنان باردار می شوند.
10. تراکم استخوان پایین
کلسیم یکی از مهم ترین مواد مغذی برای زنان باردار است. در دوران بارداری باید منابع غنی از کلسیم مصرف کنید تا جنین و مادر تراکم استخوان خوبی داشته باشند و گریپ فروت یکی از این منابع است.
11. هیدراته بودن
گریپ فروت حاوی درصد بالایی از آب و الکترولیت های مورد نیاز بدن است و از بدن مادر در برابر کم آبی محافظت می کند.
12. سرماخوردگی و گلودرد
13. پوست سالم
14. پیشگیری از سرطان
15. دیابت
مقدار مجاز مصرف گریپ فروت برای زنان باردار
یک زن باردار روزانه به حدود 85 میلی گرم ویتامین C نیاز دارد که می تواند از یک گریپ فروت متوسط یا 220 سانتی متر مکعب (حدود یک فنجان) آب گریپ فروت به دست آید. این مقدار گریپ فروت توصیه شده برای زنان باردار است. مصرف مقادیر زیاد گریپ فروت برای زنان باردار مناسب نیست.
عوارض خوردن گریپ فروت در بارداری
- مصرف گریپ فروت باعث افزایش سطح فروکتوز در خون مادر می شود که به طور مستقیم بر رشد جنین تاثیر می گذارد.
- به افراد مبتلا به کبد، کلیه، زخم معده، سیستیت یا سابقه آلرژی توصیه می شود که گریپ فروت نخورند.
- نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که گریپ فروت را نباید با معده خالی خورد.
- اگر داروهای دیگری مصرف می کنید، قبل از خوردن گریپ فروت با پزشک خود مشورت کنید.
- همچنین به خاطر داشته باشید که در دوران بارداری فقط به مقدار لازم گریپ فروت مصرف کنید.
نحوه انتخاب گریپ فروت سالم و با کیفیت
انتخاب گریپ فروت مناسب آسان است، فقط به بافت پوست میوه توجه کنید، رنگ آن مهم نیست. لکه های نرم و له شده نباید در پوست میوه وجود داشته باشد. هرچه گریپ فروت سنگینتر و پوست آن ضخیمتر باشد، گوشت آن کمتر خواهد بود.
نیازی نیست گریپ فروت را مستقیماً در یخچال قرار دهید، زیرا دیرتر از سایر میوه ها می رسد. هر زمان که احساس کردید اوضاع خراب است، آنها را به یخچال منتقل کنید.
عصاره دانه گریپ فروت
اگرچه مصرف گریپ فروت برای زنان باردار بی خطر است، عصاره دانه گریپ فروت توصیه نمی شود زیرا حاوی فیبروبلاست های سمی در پوست است.
حرف آخر
چه اطلاعات دیگری در مورد خواص گریپ فروت در دوران بارداری دارید و در این دوران چقدر گریپ فروت خورده اید؟ سوالات و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
برگرفته از: اولین جیغ