سبک زندگی

راهنمای خرید سوغات زاهدان – ستاره

مجله بست خدمات گردشگری – زاهدان مرکز استان محروم سیستان و بلوچستان است که متأسفانه سال هاست مورد بی توجهی مسئولان قرار گرفته است. نام قدیمی این شهر باستانی دزاب بوده که در زمان رضاخان به زاهدان تغییر یافته است. این شهر با فاصله بیش از 1500 کیلومتر با تهران و همسایگی با پاکستان و افغانستان یکی از دورافتاده ترین مناطق ایران به شمار می رود.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

زاهدان

زاهدان دارای آب و هوای خشک و گرم است که معمولاً شاهد بارش برف و باران نخواهید بود. بنابراین بهتر است در بهار یا اواخر زمستان به آنجا سفر کنید. جمعیت این شهر بیش از 500 هزار نفر است و اکثر ساکنان آن به زبان بلوچی صحبت می کنند. برای سفر به زاهدان اول بدانید که هیچ مسئله امنیتی وجود ندارد و برخلاف تصور غلط عمومی، امنیت در اینجا کاملا برقرار است و با مرم بسیار خونگرم و مهمان نواز روبرو خواهید شد. با هواپیما و قطار می توانید به زاهدان برسید و اگر می خواهید با ماشین شخصی به زاهدان برسید باید از روش های زیر این کار را انجام دهید.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

  • تهران —> یزد —> کرمان —> بم —> زاهدان (15 ساعت – 1478 کیلومتر)
  • اهواز —> شیراز —> کرمان —> بم —> زاهدان (19 ساعت – 1600 کیلومتر)
  • مشهد —> تربت حیدریه —> بیرجند —> سویدابه —> زاهدان (10 ساعت – 941 کیلومتر)

سوغاتی های زاهدانی را به شما تقدیم می کنیم

گلدوزی: گلدوزی یکی از معروف ترین صنایع دستی زنان زاهدانی است که هنوز هم در این منطقه مورد استفاده قرار می گیرد. در این کار با نخ های رنگی و با استفاده از سوزن نقوش محلی روی پارچه ای ساده کشیده می شود. می توانید لباس های سنتی از کتان، ابریشم، زرفا و پنبه که به این شکل تزئین شده اند، خریداری کنید. نکته جالب این است که فرح پهلوی به این سبک بسیار علاقه داشت و لباس های زیادی به این سبک به زنان دربار سفارش می داد.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

آینه دوزی: یکی دیگر از سوغات زاهدان آینه دوزی است. این هنر یکی از صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان است که بیشتر در دوخت لباس عروس یا تزیینات خاص داخل منازل مردم بلوچ استفاده می شود. در این هنر آینه های کوچک دایره ای و مربعی شکل با استفاده از نخ های رنگی به سبک خاصی بر روی پارچه های مختلف نصب می شود.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

مرطوب: لاندو نوعی دسر است که از مخلوط غذاهای محلی مانند خرما، کنجد و گندم تهیه می شود و بیشتر برای سرو در مهمانی ها استفاده می شود. در واقع پس از برداشتن هسته خرما، این مواد با هم ترکیب شده و زیر یک جسم سنگی قرار می گیرند تا فشرده و به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس بعد از چند ساعت آن را بیرون می آورند و به روش های مختلف تزئین می کنند.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

سفال: سفال سازی از قدیم الایام در اکثر شهرهای ایران رایج بوده است و زاهدان یکی از شهرهایی است که ظروف سفالی توسط هنرمندان داخلی تولید می شود و امروزه نیز می توان این محصولات را از بازارهای قدیمی شهر به عنوان سوغات زاهدان خریداری کرد.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

انبه: شرایط آب و هوایی متفاوت این استان نسبت به سایر نقاط کشور باعث شده تا محصولات کشاورزی آن کمی متفاوت باشد. یکی از معدود استان هایی که انبه در آن کشت می شود سیستان و بلوچستان است. انبه و سایر محصولات مرتبط مانند ترشی و مربا را می توانید از بازارهای زاهدان این شهر تهیه کنید.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

حصیر بافی: زنان و مردان محلی زاهدان هنوز بسیاری از اقلام مورد نیاز خود مانند سبد، بشقاب و حصیر را در خانه تهیه و تولید می کنند. برای زیباتر شدن آن از نخ های رنگارنگ معروف، آینه دوزی و سکه دوزی روی آن استفاده می کنند.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

درد گوشت: با توجه به اینکه زاهدان همسایه پاکستان و افغانستان است و همچنین دارای بندری است که میزبان کشتی های بازرگانان شرقی مانند هندی ها است، فرهنگ غذایی خاصی در آنجا شکل گرفته است که بخش مهمی از آن را ادویه جات تشکیل می دهد. یکی از این ادویه های بی نظیر، لطافت گوشت است. این ادویه ها از دانه شنبلیله، فلفل قرمز، زردچوبه، نمک، تخم گشنیز و سیاه دانه تهیه می شود که مردم در بیشتر غذاهای خود از آن استفاده می کنند. این ادویه جذاب را می توانید در بسته بندی های مختلف به عنوان سوغات زاهدان خریداری کنید.

سوغات زاهدان چیست؟سوغات زاهدان چیست؟

سوغات زاهدان را از کجا بخریم؟

اگر می خواهید با مردم خوب زاهدان آشنا شوید و در عین حال بتوانید سوغاتی های مورد نظر خود را خریداری کنید، باید به بازارهای سنتی زاهدان بروید. بهتر از اونا بازار سرپوش زاهدان قدمت آن به سال 1308 برمی گردد و به سبک دیگر بازارهای سنتی ایران ساخته شده است. بازار سربوش که توسط یک معمار یزدی ساخته شده است در مرکز شهر بین خیابان آیت الله طالقانی و امام خمینی قرار دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا