طرز تهیه مربای خربزه؛ مربایی خوش عطر و فوق العاده
هندوانه، این میوه آبدار تابستانی، علاوه بر طعم خوب و شیرینی که دارد، سرشار از خواص است. بنابراین شاید تهیه مربای معطر از این میوه ایده جالبی باشد. مربای هندوانه مانند مرباهای دیگر مانند مربای هلو، مربای انجیر، مربای آلبالو و … بسیار راحت تهیه می شود. تنها نکته در تهیه این مربای خوشمزه این است که مانند مربای کدو تنبل برای تقویت قوام خود به لیمو نیاز دارد. در این مطلب طرز تهیه این مربای متمایز و معطر را با لیمو و بدون لیمو به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه مربای هندوانه
مواد لازم | |
هندوانه سبز (ایوانکی) | 1 کیلوگرم |
آهک | 1 فنجان |
آب برای آهک | 3 لیتر (12 فنجان) |
با تشکر | 1.5 کیلوگرم |
آب برای نوشیدن | 750 میلی لیتر |
لیموناد | 2 قاشق سوپ خوری |
وانیل | 1/4 قاشق غذاخوری |
👩🍳 توجه: اگر هندوانه شیرین و قرمز را انتخاب می کنید، مقدار شکر را با توجه به ذائقه خود کاهش دهید.
دستور پخت:
- هندوانه را بشویید و پوست و دانه آن را جدا کنید.
- سپس هندوانه را به اندازه و شکل دلخواه به قطعات کوچک برش دهید و در ظرفی قرار دهید.
- حالا آب و لیمو را با هم مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا لیمو جا بیفتد.
- آب زلال را از آب لیمو جدا کنید و روی هندوانه خرد شده بریزید و بگذارید 24 ساعت بماند.
- بعد از 24 ساعت، هندوانه را به مدت 3 ساعت در آب معمولی قرار دهید و در این مدت 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید تا رسوبات آهک گرفته شود.
- حالا آب و شکر را خوب مخلوط کنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکرها در آب حل شوند.
- سپس آب لیمو را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت غلیظ شود.
- وقتی شربت غلیظ شد، هندوانه را اضافه کنید.
- سپس مربا را به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
- در دقایق آخر کمی وانیل اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
- صبر کنید تا مربا کاملاً خنک شود. آن را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
نوشیدنی…
نکات مهم در تهیه مربای هندوانه با لیمو
- در صورت تمایل می توانید کمی زعفران تخمیر شده به مربای خود اضافه کنید تا مانند تصویر بالا رنگ زرد زیبایی پیدا کند.
- هندوانه را به قطعات خیلی کوچک برش ندهید، زیرا در حین پخت له می شود.
- هندوانه سبز (ایوانکی) یا هندوانه زرد کوچک برای تهیه این مربا بسیار مناسب است.
- اگر هندوانه خیلی شیرین است، می توانید مقدار شکر را با توجه به ذائقه خود کاهش دهید.
طرز تهیه مربای هندوانه بدون لیمو
مواد لازم | |
هندوانه مشهدی رنده شده | 1 کیلوگرم |
با تشکر | 900 گرم |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
گل رز | 1/2 فنجان |
طرز تهیه مربای هندوانه در مشهد:
- شکر و هندوانه را با هم مخلوط کنید و روی آتش بگذارید تا بجوشد و کم کم غلیظ شود.
- در مدتی که مربا در حال جوشیدن است به آن کف اضافه می کنیم تا در آخر مربای شفافی داشته باشیم.
- در مرحله بعد گلاب و وانیل را به مواد اضافه می کنیم. وقتی مربا کمی جوشید آن را از روی حرارت بردارید.
- وقتی مربا کاملا خنک شد آن را در شیشه تمیز و استریل شده می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
👩🍳 توجه: در مرحله آخر می توانید مقداری گردو یا بادام به مربا اضافه کنید تا خواص آن را افزایش داده و برای فرزندانتان مغذی تر شود.
علاوه بر مربا می توان از هندوانه محصولات دیگری نیز تهیه کرد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله انواع آب نبات هندوانه مراجعه کنید.
حرف آخر
در این مطلب طرز تهیه مربای هندوانه ساده و عالی ارائه شد. پیشنهاد می کنیم در صورت تهیه این مربا از خواص تخمه هندوانه غافل نشوید و دانه های آن را دور نریزید. بعد از تفت دادن دانه ها می توانید از آن استفاده کنید.
لطفا اگر این مربای معطر را تهیه کرده اید، تجربه خود را از طرز تهیه و طعم آن از طریق قسمت نظرات و سوالات با ما و دیگر طرفداران مجله بست به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید “طرز تهیه مربای پوست هندوانه” را در مجله بست بخوانید.