طرز تهیه تارت سیب، دسری خوشمزه و لذیذ
مجله بست سرویس آشپزیتارت یکی از دسرهای معروف و شناخته شده در سراسر جهان است. این دسر از خمیر و مخمر تشکیل شده است. طرز تهیه خمیر مانند اکثر پای ها است. در بین انواع دسر سیب، تارت سیب به دلیل طعم و عطر مطبوع، بیشترین محبوبیت را به دست آورده است. برخی از انواع این غذا، مانند تارت مرغ و تارت اسفناج، به عنوان پیش غذا سرو می شوند، اما برخی دیگر که با مربا، میوه و کنسرو پر شده اند، برای شام یا دسر در نظر گرفته می شوند.
طرز تهیه خمیر تارت سیب
مواد لازم | |
کره | 120 گرم |
پودر قند یا شکر آسیاب شده | 2 قاشق غذاخوری |
زرده | شماره |
وانیل | یک هشتم قاشق چایخوری |
نمک | یک هشتم قاشق چایخوری |
شیر | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | در حد لازم |
کره ذوب شده برای چرب کردن قالب | در حد لازم |
توجه: آرد را حتما الک کنید.
دستور پخت:
- ابتدا کره، زرده تخم مرغ، وانیل و نمک را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
- سپس شیر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
- آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خمیر نرمی به دست آید که به دستتان نچسبد.
- روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت استراحت دهید.
- پس از استراحت خمیر، سطح آن را آرد پاشی کرده و خمیر را با وردنه باز کنید.
- تابه های تارت در اندازه های مختلفی وجود دارد که می توانید بنا به سلیقه خود از آنها استفاده کنید. قالب را با کمی کره آب شده چرب کنید.
- خمیر را در قالب پهن می کنیم و با دست درست می کنیم تا قسمتی از لبه های قالب را بپوشاند.
-
خمیر اضافی را با چاقو جدا کنید.
-
با چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد کنید. این کار از پف کردن تارت و خراب شدن ظاهر آن جلوگیری می کند.
طرز تهیه مواد میانی تارت سیب
برای تهیه مواد میانی این دسر دو روش وجود دارد که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
طرز تهیه محیط به روش اول
مواد لازم | |
سیب | 2 تا 3 عدد |
کشمش زیر | قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | شماره |
گل رز | قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | یک چهارم قاشق چایخوری |
با تشکر | قاشق غذاخوری |
کره ذوب شده | در حد لازم |
-
سیب ها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. هسته ها را بردارید و حلقه ها را برش دهید.
-
سیب ها را چند دقیقه در مخلوط آب سرد و آب لیمو قرار دهید. به این ترتیب رنگ سیب تیره نمی شود.
- کره را آب کرده سپس روی خمیر تارتی که در قالب گذاشته ایم کمی از آن بمالید.
- داخل تارت را با برش های سیب پر کنید.
- مقداری کشمش روی آن بپاشید.
- تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و شکر را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود. حالا نصف مقدار پودر دارچین، گلاب و سه قاشق غذاخوری آب را به سس اضافه کنید و هم بزنید. گلاب و دارچین بوی بد تخم مرغ را از بین می برد.
- سس را روی تارت بریزید توجه داشته باشید که اگر از سس زیاد استفاده کنید طعم تارت سیب چندان خوشایند نخواهد بود.
- در آخر بقیه دارچین را روی تارت پخش کنید.
جزء میانی تارت را به روش دوم آماده کنید
مواد لازم | |
سیب | 2 تا 3 عدد |
با تشکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
کره ذوب شده | در حد لازم |
-
سیب ها را پوست بگیرید و مانند قبل آماده کنید.
- خمیر تارتی را که در قالب ریخته اید با کمی کره آب شده چرب کنید.
-
تارت را با برش های سیب پر کنید.
-
شکر و وانیل را مخلوط کرده و روی سیب ها بپاشید.
برای پخت تارت باید فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. اگر از تارت های تکی استفاده می کنید، 10 تا 15 دقیقه زمان کافی برای تهیه تارت است. اگر از تابه های تارت متوسط استفاده کردید 15 تا 20 دقیقه و اگر از تابه بزرگ تارت استفاده کردید حدود 25 دقیقه زمان پخت تارت سیب آماده است.
توجه:
-
تعداد سیب های ذکر شده در مواد به اندازه آنها بستگی دارد. بنابراین ممکن است به کمتر یا بیشتر نیاز داشته باشید.
-
به طور کلی وقتی دیواره تارت شروع به تغییر رنگ کرد، دسر آماده است و می توانید آن را از فر خارج کنید.
-
هنگام باز کردن خمیر برای قرار دادن آن در قالب، قطر آن باید به نیم سانتی متر برسد.
علاوه بر دسر می توانید از تارت سیب به عنوان عصرانه همراه با چای نیز استفاده کنید. این دسر زیبا، ترد و کاملا خوشمزه به نظر می رسد. همچنین می توانید انواع پای غذا را تهیه کرده و به عنوان پیش غذا سرو کنید.