سبک زندگی

فرق طالبی و گرمک چیست و هر کدام چه خواصی دارند؟

مجله بست خدمات املاک و مستغلات – طالبی، طالبی و سایر اعضای خانواده هندوانه از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه های دنیا هستند که به دلیل ویژگی های متفاوت در نقاط مختلف دنیا کشت می شوند. خانواده هندوانه به دلیل بزرگی یکی از متنوع ترین میوه های دنیاست. طالبی و گرمک دو نفر از اعضای معروف و دوست داشتنی خانواده ملون هستند که با وجود اختلافاتی که دارند، گاهی به اشتباه به یک نام نیز خوانده می شوند. در زیر به ارائه و بررسی تفاوت طالبی و طالبی می پردازیم.

گرم

این میوه شیرین یکی از محبوب ترین میوه های فصل گرم در سراسر جهان است. کرمک از خانواده کدو تنبل است و از نظر ظاهری شبیه هندوانه گرد نیست. پوست آن کمی نرمتر از پوست هندوانه است و به گفته پزشکان هضم آن در دستگاه گوارش انسان آسانتر است. بسیار معطر و لذیذ است و تمام اجزای آن کاربردهای مفیدی دارد. میوه ها و دانه های آن خوراکی است و حتی از پوست آن برای درمان شکستگی استخوان استفاده می شود.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

خواص حرارتی

این میوه سرشار از ویتامین های گروه B است، علاوه بر این، حاوی ویتامین C، ویتامین K و سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و فسفر است. ترکیب عالی آب، پروتئین و کربوهیدرات، گرم را از نظر کامل بودن مواد مغذی منحصر به فرد می کند.

1. بهبود بینایی

گارامک سرشار از ویتامین C و کاروتنوئیدها است و یکی از مهم ترین مواد ضروری برای بهبود بینایی و حفظ سلامت چشم محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است که اگر مصرف غذاهای حاوی کاروتنوئید و ویتامین C کافی باشد، خطر ابتلا به آب مروارید و خشکی چشم کاهش می یابد.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

2. افزایش ایمنی بدن

ویتامین C موجود در این میوه با از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، سیستم دفاعی را کارآمدتر می کند. همچنین باعث افزایش تولید گلبول های سفید و در نتیجه افزایش ایمنی بدن می شود.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

3. جوانسازی پوست

گرماک سرشار از بتاکاروتن است که مانند ویتامین A در صورت مصرف بیش از حد به بدن آسیبی نمی رساند. زیرا بدن به مقدار کافی بتاکاروتن مصرف می کند و مقادیر بیش از حد آن به عنوان آنتی اکسیدان در مبارزه با بیماری ها نقش دارد. ویتامین A موجود در این میوه همچنین از پیری پوست جلوگیری می کند و با تحریک غشای سلولی باعث تکثیر سلول های بیشتر و ترمیم سریعتر پوست آسیب دیده می شود.

4. در برابر سرطان

قبلاً گفتیم که جارمک سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است و رادیکال های آزاد را از بین می برد. این موارد احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و با تومورها مبارزه می کند.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

5. راحت

پتاسیم موجود در بافت های گریپ فروت باعث می شود اکسیژن بیشتری وارد خون شود و فرد احساس آرامش بیشتری کند. پتاسیم همچنین منجر به کاهش فشار خون و شل شدن دیواره رگ های خونی می شود. با کاهش فشار خون، هورمون استرس کاهش می یابد.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

6. دیابت را کنترل کنید

گرما به دلیل خواص ضد استرسی که دارد مکانیسم انسولین را بهبود می بخشد و بنابراین برای دیابت مفید است. این میوه را می توان ناجی کلیه نیز نامید، زیرا با تنظیم انسولین و کاهش استرس از کلیه ها در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند.

طالبی

طالبی یکی دیگر از اعضای خانواده هندوانه و یکی از محبوب ترین میوه های تابستانی است که به دلیل خواصی که دارد طرفداران بی شماری در سراسر جهان دارد. شیرینی این میوه متعادل است، از این نظر هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند بدون نگرانی از آن استفاده کنند. از انواع معمول طالبی در ایران می توان به هندوانه ایرانی، خربزه تلخ، هندوانه قندی و … اشاره کرد.

تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟تفاوت بین سیر و طالبی چیست؟

خواص طالبی

این میوه سرشار از مواد معدنی مانند آهن، فسفر، کلسیم و ویتامین هایی مانند ویتامین های خانواده B، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K و غیره است. کربوهیدرات ها و پروتئین موجود در این میوه به همراه بافت آبدار آن، ترکیبی عالی از ارزش غذایی بالا را به ارمغان می آورد. این میوه به ازای هر گرم فواید زیر را دارد:

علاوه بر این، از جمله ویژگی های طالبی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دشمن خشکسالی
  • تنظیم کننده فشار خون
  • کمک به مادر در دوران بارداری
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • درمان بیماری های قلبی عروقی
  • از پیشرفت آرتریت جلوگیری کنید
  • سم زدایی
  • کاهش وزن

تفاوت طالبی و طالبی

1. تفاوت در ظاهر

  • کارما به رنگ نارنجی و پوست آن صاف و خشن است. همچنین دارای دانه های متراکم اما نامنظم است.
  • طالبی به رنگ سبز است و انتهای آن با خطوط به هم متصل شده است. دانه های داخل آن کمی بزرگتر، منظم و شکل نخ مانندی دارند.

2. اختلاف خانوادگی

  • جرمک از خانواده کدو تنبل است و شبیه هندوانه است. بومی هند است، اما بیشتر در آمریکای جنوبی کشت می شود.
  • طالبی از خانواده هندوانه است و بومی فرانسه یا الجزایر است.

3. تفاوت در خصوصیات

  • در میان میوه ها، دانه زیره به عنوان درمان کننده همه بیماری ها شناخته می شود.
  • طالبی نیز خواص زیادی دارد، اما کسانی که از ورم معده و دیابت رنج می برند باید با احتیاط مصرف شود.

حرف آخر

میوه های آبدار و شیرین برای رفع تشنگی و ایجاد احساس نشاط در فصول گرم سال بسیار مفید هستند. طالبی از خانواده هندوانه ها و کدو حلوایی از خانواده کدو تنبل میوه هایی با ویژگی های فراوان هستند که برای این فصول بسیار مناسب هستند که با هم به آن ها پرداخته و به تفاوت های آن ها اشاره کردیم. جایگاه کارمک در میوه به قدری خاص است که از آن به عنوان یک میوه شفابخش یاد می شود اما متاسفانه کشت آن در ایران رو به کاهش است. نکته مهم در مورد هندوانه که باید به آن توجه ویژه ای شود ماهیت آن است. برای اطلاع دقیق در این مورد، مقاله تبار طالبی را از دست ندهید. چه تفاوت دیگری بین ژرماک و طالبی می دانید؟ منتظر دریافت سوالات و نظرات شما در این زمینه هستیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا