جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی؛ متفاوت از بقیه ایران
مجله بست خدمات گردشگری – جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی تنها به شهر تبریز محدود نمی شود، بلکه این استان آثار تاریخی، مذهبی و طبیعی بسیاری را در شهرها و روستاهای خود در بر می گیرد. استان آذربایجان شرقی نقطه تلاقی دو رشته کوه مهم و بزرگ ایران البرز و زاگرس است و بلندترین نقطه آن کوه سهند است. این استان از لحاظ تاریخی در دوره های مختلف شاهد تغییرات زیادی بوده است. به عنوان مثال، استان آذربایجان شرقی زمانی بخشی از سرزمین تاریخی مداح بود که به «مداح کوچک» شهرت داشت. علاوه بر این، پس از حمله مغول به ایران، شهر تبریز برای اولین بار به دستور اباقاخان (663-680 هجری قمری) پایتخت رسمی ایلخانان شد.
تبریز پایتخت صفویان است
در سال 906 هجری قمری شاه اسماعیل صفوی (معروف به ختایی) تبریز را پایتخت ایران کرد. شهر تبریز در زمان صفویه چندین بار به میدان نبرد ایران و امپراتوری عثمانی تبدیل شد. در آغاز حکومت قاجاریه، به ویژه در زمان فتحعلی شاه، تبریز دومین پایتخت یا تاجنشین ایران شد و محل اقامت عباس میرزا نایب السلطنه شد. در دوران استبداد محمدعلی شاه، مردم تبریز به رهبری دو قهرمان ملی (نجم خان و باقرخان) پس از ماه ها مبارزه، تبریز و آذربایجان و سپس ایران را از چنگ استبداد آزاد کردند.
دیدنی های آذربایجان شرقی از دیدگاه تاریخی
از نظر تاریخی، جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی شامل موزه ها، قلعه ها، بازارها، مساجد، کلیساها، حمام های باستانی، گورستان ها و خانه های تاریخی است.
- ساختمان شهرداری تبریز: احداث ساختمان شهرداری تبریز یکی از آثار مهم تاریخی و فرهنگی این شهر است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این بنای شگفت انگیز یکی از شاهکارهای هنری سبک معماری آلمانی به شمار می رود که به شکل عقابی است که با بال هایش در وسط این شهر پهناور تاریخی پرواز می کند و صدای برج ناقوس آن زیبایی خاصی به شهر می بخشید. شهر تبریز
- بازار تبریز – بازار فرش: هر قسمت از بازار سنتی تبریز بسته به تجارتی که در آن صورت می گیرد به شکل خاصی ساخته می شود و همین امر باعث شده است که بازار راست، سرا، تمجا، دالان و گذر وجود داشته باشد. بیایید تا هم شرکت ها و هم افراد… با خیالی آسوده و با اطمینان تجارت، خرید و فروش را انجام دهید. تیمجاه مظفریه در بازار تبریز به فرش های دستبافش معروف است. شکی نیست که بازار فرش تبریز زیباترین قسمت بازار تاریخی تبریز است که تمشی با سقف بلند و پنجرههای کوچک و بزرگ سفید و رنگی در حاشیه و وسط سقف است. ردیف های منظم حجره هایی که شما را به سال 1305 باز می گرداند، تا روزی که حاج شیخ جعفر قزوینی به این پیاده روی رفت.
- قلعه بابک: ارگ بابک که با نامهای ارگ بابک، ارگ باز الجوهر و ارگ جوهر نیز شناخته میشود، ارگ و اقامتگاه اصلی رهبر تاریخی ایران، بابک خرمدین بود که در زمان قیام علیه خلافت عباسی در قرن سوم میلادی ساخته شد. هجری. قلعه بابک در استان آذربایجان شرقی و در 50 کیلومتری شمال شهرستان اهر و 4 کیلومتری شهر زیبا و گردشگری کلیبر واقع شده است. قلعه بابک بر فراز یک قله کوه ساخته شده و ارتفاع آن از سطح دریا بین 2300 تا 2700 متر است. قلعه بابک را دره های عمیقی به عمق 400 تا 600 متر احاطه کرده است و تنها یک راه باریک و صعب العبور برای رسیدن به این قلعه وجود دارد.
- رصدخانه مراغه: این رصدخانه که در دوره قبل از اختراع تلسکوپ بزرگترین رصدخانه جهان بود، بر فراز تپهای در غرب مراغه زمانی که مراغه توسط هیلاگو خان مغول به عنوان پایتخت انتخاب شد، ساخته شد. این گروه که امروزه تنها چند اثر از آن باقی مانده است. بنا بر اسناد تاریخی، بنای آن در سال 657 به دستور هلاگو، نوه چنگیز خان مغولی، همت خواجه نصیرالدین طوسی و شخصیت هایی چون علامه قطب الدین فخرالدین مراغی ساخته شد. ، محی. در ساخت و شکل گیری آن شرکت داشتند: الدین المغرب، علی بن محمود نجم الدین الاسترلابی و دیگران.
جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی از منظر طبیعی
جاذبه های طبیعی استان آذربایجان شرقی در شمال غرب کشور بی نظیر است. در این استان می توان غارها، دره ها، روستاها، تالاب های بین المللی و ملی، مناطق گردشگری، آبشارها، رودخانه های فصلی و چند ساله را دید.
- روستای کنداف: معماری روستای کندوان و جریان زندگی مردم در قالب بافت کهن آن یک استثنا در جهان است. زیرا دیگر کسی در کاپادوکیه، ترکیه و داکوتاهای آمریکا (که هر دو دارای معماری مگالیتیک هستند) زندگی نمی کند. خانه های این روستا به شکل کندوی عسل در دل کوه حکاکی شده اند، جالب اینجاست که عسل یکی از مهم ترین محصولات این روستا است و نام این روستا نیز خانه ای است که شبیه کندو است. .
- وادی یقفان: روستای ییلاقی و کوهستانی لقوان در جنوب شرقی تبریز در دامنه کوه سهند قرار دارد. این روستا در ضلع شرقی با دره ای بسیار تمیز همسایه است که رودخانه لکوان از میان آن می گذرد و روستاهای مجاور را به خود جذب می کند. پنیرهای این منطقه از استان آذربایجان شرقی در سراسر ایران شناخته شده است.
- جنگل های ارسباران: جنگل ارسپران در دل طبیعت بکر استان آذربایجان شرقی واقع شده است. جنگل ارسباران سرزمینی وسیع با وسعت بیش از 70 هزار هکتار است که از شمال به رودخانه ارس، از شرق به مشگین شهر و مغان، از جنوب به سراب و اوگان، از غرب به مرند و تبریز محدود می شود. و شامل شهرستان اهر می شود. بدون شک جنگل ارسباران یکی از مکان های گردشگری و تفریحی آذربایجان شرقی و ایران است.
- آبشار عایش آباد: آبشار عایش آباد یکی از جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی است که در اطراف روستای عایش آباد از توابع شهرستان مشاب شمالی در بخش مرکزی شهرستان مرند قرار دارد. ارتفاع این آبشار حدود 15 متر و مساحت آن حدود 300 متر است متر مربع
حرف آخر
دیدنی های استان آذربایجان شرقی را نمی توان در یک سفر چند روزه یا چند هفته ای دید. برای دیدن تمامی جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی باید زمان زیادی را صرف کنید. روستاها، شهرها و شهرستان های این استان بسیار زیبا و شگفت انگیز هستند و هر گوشه از این استان فرهنگ خاص خود را دارد اما همه مردمی که در این استان زندگی می کنند شهروندان عزیز ایرانی هستند که همیشه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی هستند.