G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

طرز تهیه مربای قیسی خوشمزه به ۲ روش

طرز تهیه مربای قیسی خوشمزهطرز تهیه مربای قیسی خوشمزه

مجله بست سرویس آشپزی مربای قیسی یکی از مرباهای معروف تبریز است که معمولاً سر سفره صبحانه خورده می شود. مربای قیسی سیاه و مربای قیسی زرد دو نوع از معروف ترین این مربا هستند که از قیسی سیاه و زرد تهیه می شوند. در این مطلب طرز تهیه این مربای خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه مربای کایسی سیاه

مواد لازم
القیسی سیاه است 1 کیلوگرم
با تشکر 1 کیلوگرم
آب 4 فنجان (معادل 700 میلی لیتر)
جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری

دستور پخت:

  1. ابتدا سعی کنید قیچی سیاه نرم و مرغوب بخرید و اگر خشک بود آن را در مقداری آب ولرم خیس کنید تا نرم و پفکی شود.
  2. قیسی را می شوییم و در آبکش می گذاریم تا آب از آن خارج شود و کاملا خشک می شود.
  3. شکر و آب را در قابلمه می ریزیم و روی آتش می گذاریم تا بجوشد و شربت نسبتا غلیظی به دست آید.
  4. جوهر لیمو را به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت کف کند و به جوشیدن ادامه دهید تا غلیظ شود.
  5. قیسی را در شربت می گذاریم و می گذاریم بجوشد سپس در شربت پف کند.
  6. وقتی گیلاس نرم و پف کرد، حرارت را خاموش کنید و مراقب باشید که جوشاندن بیش از حد آن در شربت باعث سفت شدن قیمه شود.
  7. مربا را در کاسه بگذارید تا کاملا خنک شود.
  8. پس از سرد شدن مربا، اگر شربت به اندازه کافی غلیظ شد، مربا را در ظرف شیشه ای در بسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
  9. اگر شربت مربا بعد از سرد شدن رقیق شد، با قاشق سوراخ دار مربا را از شربت خارج کنید و دوباره شربت را روی آتش بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
  10. سپس حرارت را خاموش کرده و قیسی را به شربت غلیظ شده اضافه می کنیم و پس از سرد شدن مربا در ظرف دربسته در یخچال قرار می دهیم.

نکات مهم

  • قیسی سیه بافتی نرم و شیرین دارد و می توانید آن را از گردو فروشی ها تهیه کنید. از آنجایی که اغلب به این نوع قیسی مواد نگهدارنده اضافه نمی شود، باید در یخچال نگهداری شود تا در فصول گرم سال خراب نشود. بنابراین پس از خرید قیمه سیاه بلافاصله از آن مربا درست کنید یا در یخچال نگهداری کنید تا فاسد نشود.
  • مربای قیسی را حتما در یخچال نگهداری کنید زیرا در حرارت سریع خراب می شود.
  • اگر می خواهید وسط مربای قیسی سیاه را با گردو پر کنید، پس از آماده شدن و سرد شدن مربا، برش هایی در قیسی ایجاد کنید و هسته آن را به آرامی جدا کنید، سپس نیمی از مغز گردو را در قیسی قرار دهید و دو لبه برش خورده را تا کنید تا مغز گردو را به آرامی فشار دهید.

طرز تهیه مربای قیسی خوشمزهطرز تهیه مربای قیسی خوشمزه
طرز تهیه مربای قیسی زرد

مواد لازم
القیسی 250 گرم
با تشکر 1 فنجان
آب لیموی تازه 1 قاشق غذاخوری
گلوکز 1/4 فنجان
انجام دهید 2-3 عدد

دستور پخت:

  1. قیسی را بعد از شستن در قابلمه ریخته و به آن آب اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نرم شود.
  2. شکر و گلوکز را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا شربت مربا غلیظ شود.
  3. وقتی شربت مربا غلیظ شد و غلیظ شد، آبلیمو و هل را اضافه کنید و بعد از اینکه کمی جوش آمد، حرارت را خاموش کنید.
  4. مربا را بگذارید تا کاملاً در ظرف خنک شود سپس آن را در ظرف شیشه ای در بسته در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای قیسی خوشمزهطرز تهیه مربای قیسی خوشمزه
مربای القیسی به دلیل داشتن قند و کالری بالا یکی از مرباهای خوشمزه به حساب می آید که افراد دارای اضافه وزن باید مراقب آن باشند. همچنین بهتر است افراد دیابتی مربا را با شکر قهوه ای درست کنند و با نان جو بخورند. در مورد افراد لاغر که تمایل به اضافه وزن دارند، بهتر است مربای قیسی را با کره، خامه و نان سبوس دار بخورند و با یک فنجان شیر کاکائو مزه دار کنند تا کالری بیشتری دریافت کنند.

دو نوع قیسی سیاه و زرد دارای خمیر و بافت یکسانی هستند که تنها تفاوت آنها در رنگ است. قیسی سیاه حاوی یک هسته است و مربا نیز از تفاله آن درست می شود و هنگام مصرف از قیمه جدا می شود. این مربا را که بسیار راحت و راحت تهیه می شود، می توانید به عنوان صبحانه با نان و کره میل کنید. یکی دیگر از مزیت های مربای قیسی این است که ماده اصلی آن (قیسی) در تمام فصول سال موجود است و در هر زمانی می توان آن را درست کرد و نوش جان کرد.

برای تهیه مربای قیسی چه ترفندهای دیگری می دانید؟ نظرات و تجربیات خود را از طریق بخش با ما در میان بگذارید “ارسال نظر” با طرفداران مجله بست به اشتراک بگذارید.

Related Articles

Back to top button