معرفی جاذبه های گردشگری آبادان
مجله بست خدمات گردشگری – آبادان یکی از شهرهای استان است خوزستان در جنوب غربی ایران مرکز شهر آبادان و یکی از مناطق آزاد تجاری (منطقه آزاد تجاری اروند) در ایران است. این جزیره در جزیره ای به همین نام در 53 کیلومتری خلیج عربی و در نزدیکی مرزهای عراق و کویت واقع شده است. این شهر بعد از اهواز مهمترین شهر خوزستان است. این شهر دارای یک فرودگاه و یک بندر نیز می باشد و به دلیل داشتن پالایشگاه استراتژیک نفت و پتروشیمی و هم مرز بودن با عراق، یکی از مهم ترین شهرهای خاورمیانه و ایران از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بوده است.
یکی از بزرگترین پالایشگاه های نفت جهان (پالایشگاه نفت آبادان) در این شهر قرار دارد. نفت بیشتر مناطق خوزستان از طریق خط لوله به این شهر می رسد و پس از پالایش به سراسر جهان صادر می شود. نزدیک ترین شهر به آبادان خرمشهر است که با این شهر حدود 15 کیلومتر فاصله دارد. در این مطلب نگاهی انداختیم به مهم ترین جاذبه های گردشگری آبادان.
1. موزه آبادان
موزه آبادان یکی از موزه های باستانی ایران است. این موزه در سال 1338 افتتاح شد و شامل مجموعه ای از آثار دوران پیش از تاریخ ما و آثار دوره های بعد تا قاجاریه و همچنین آثار هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی است. در راه اندازی این موزه مرحوم علی هانیال کمک زیادی کرد. ساختمان موزه از معماری سنتی ایرانی الهام گرفته شده است. این بنا دارای گنبدی به ارتفاع 22/5 متر است که متاثر از گنبد آرامگاه دانیال نبی شوسی است. موزه آبادان در یک طبقه قرار دارد و شامل یک تالار اصلی و دو تالار فرعی است. تالار اصلی محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار به دست آمده از شوش (هزاره اول قبل از میلاد) و آثار دوره صفویه و قاجار است. آثار مردم شناسی و لباس های سنتی مردم خوزستان نیز در بخشی دیگر از موزه به نمایش گذاشته شده است.
نمایی از ورودی موزه عبادان
2. سینما نفت آبادان
این سینما در سال 1324 توسط شرکت نفت با آجر قرمزی که از لندن به نام تاج آورده شده بود ساخته شد. این سینما که در محله بووردی جنوبی قرار دارد به شکل شیر نشسته ساخته شده و بیشتر فیلم های آن خارجی و به زبان اصلی است.
ساختمان سینما نفت آبادان
3. سینما رکس آبادان
در بستر نهضت شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (رضی الله عنه) و در اوج مبارزات ملت ایران، رژیم ستم شاهی در شامگاه گرم و تابستانی 7 مرداد، سال 57 و در ماه مبارک رمضان با آتش زدن سینما رکس آبادان صدها تن از شهروندان در این مرز و بوم به طرز فجیعی به شهادت رسیدند. شهرداری آبادان برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنها دو یادمان یکی در سینما (سال 90) و دیگری بر سر مزار آنها (سال 92) ساخت.
عکسی قدیمی از سینما رکس آبادان
4. کلیسای سوره غرابات
کلیسای سوره جربت آبادان در سال 1319 ساخته شد. این کلیسا در زمان جنگ آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. در حال حاضر به دلیل کم بودن تعداد مسیحیان عبادان، جشنی در این کلیسا برگزار نمی شود، اما به دلیل مجاورت با مدرسه ادبیات عبادان، همچنان وجود دارد. کلیسای گریگوری ارامنه آبادان بزرگترین سالن اجتماعات ارامنه ساکن آبادان است.
این کلیسا اولین کلیسای ارامنه آبادان در عصر حاضر محسوب نمی شود، اما قبل از ساخت این کلیسا دو کلیسای دیگر در آبادان وجود داشته است: کلیسای کریستوفر در منطقه پریم آبادان که در سال 1928 میلادی ساخته شده است. 1306 ق). این کلیسا متعلق به آبادان است که کلیسای پروتستانی برای مسیحیان بوده است و کلیسای دیگر آبادان در سال 1951 میلادی (1329 ه. مسیحیان آشوری در آبادان از آن استفاده می کردند و امروزه اثری از این دو کلیسای باستانی باقی نمانده است.
کلیسای سورت قرابات یکی از جاذبه های گردشگری آبادان است
5. پل بهمنشیر
پل ایستگاه هفت بهمشیرآبادان مربوط به دوره پهلوی اول است و در آبادان، میدان پایانه نفتی واقع شده است.
پل بهمنشیر آبادان
6. مسجد رنگونی
مسجد رنگونی به عنوان یکی از بناهای تاریخی آبادان در حدود سال 1300 در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کنار جاده اروند و نقطه صفر مرزی همجوار عراق در آن زمان اولین پالایشگاه آبادان بود واحد پالایش نفت ایران و مرکز اصلی صادرات فرآورده های نفتی در نیمکره شرقی.
این مسجد با معماری مشابه شبه قاره هند ساخته شده است و کارگران هندی و بنگلادشی ساکن این منطقه برای انجام مراسم مذهبی از طرح های برجسته گچی به شکل سیمان منقوش در محراب این مسجد استفاده می کردند که یکی از ویژگی های بارز مسجد است محراب است که به شکلی خاص، محراب با اشکال هندسی و تزئینات اسلیمی فراوان تزیین شده و رنگ ها و نقش های روی دیوارهای محراب متنوع بوده است. نماد آسمان او هست
این موزه حاوی نسخه هایی از قرآن های خطی و اسناد تاریخی مربوط به اواسط دوره قاجار تا پهلوی اول از جمله مکاتبات مالی و تجاری بازرگانان ایرانی مقیم هند و انگلیس با ایران و انواع سفته است. ، برات، داده های معاملات و نامه های تجاری حفظ می شود.
مسجد رنگونیها یکی از جاذبه های گردشگری عبادان است
نمایش مجله بست
در سفر به عبادان به غیر از دیدن مناظر، فلافل و ادویه عبادان بخرید. علاوه بر این، اگر می خواهید در مورد صنعت نفت بیشتر بدانید، می توانید به دانشکده نفت آبادان مراجعه کنید.
منابع: ویکی پدیا، سیری در ایران و راهنمای گردشگری خوزستان