G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

معرفی جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری

خدمات گردشگری مجله بست – جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری از نظر تاریخی، مذهبی و طبیعی بسیار غنی است. اما بسیاری از گردشگرانی که به این استان سفر می کنند به دنبال کشف مناطق طبیعی و جاذبه های چهارمحال و بختیاری هستند. اخیراً تورهای گردشگری بسیاری برای بازدید از روستاها و ارتفاعات این منطقه آغاز شده و گردشگری کشاورزی را در تفریح ​​و بازدید خود قرار می دهند. تجربه یک شب گذرانی با مردم محلی و ایلاتی می تواند خاطره و تجربه زیبایی برای گردشگران داخلی و خارجی باشد. از این رو افراد زیادی تمایل دارند به این مناطق بکر کشور سفر کنند.

جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری

در این مطلب نگاهی انداختیم به جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری که کمتر دیده می شوند.

مسجد اتابکان

این مسجد در سال 605 هجری قمری در زمان اتابکان لیر بزور که بر منطقه چهارمحال و بختیاری امروزی و کهگیلویه و بویراحمد حکومت می کرد ساخته شد. ابعاد مساجد 16*17.5 متر است. بنای اولیه مسجد از گل و خشت بوده و نمای مسجد در دوره صفویه با آجر تزئین شده است. این مسجد دارای دو در در ضلع شمالی و غربی است که درب شمالی آن در دوره قاجاریه تعویض شده است و درب اولیه آن با قدمتی حدود 800 سال در موزه شهرکرد نگهداری می شود. درب غربی مسجد به سمت امام زادخان حلیمه و حکیمه هاتون باز می شود و گنبد مرکزی با ستون ها و طاق های آجری اطراف گنبد و نمازخانه این مسجد را از سایر مساجد متمایز می کند.

مسجد اتابکانمسجد اتابکان

برج و باروهای قلعه چالش برانگیزتر هستند

قلعه چلنتر در منطقه چهار محال و بختیاری تلفیقی از معماری دوران قاجار با معماری اروپایی است که دارای ستون‌های سنگی و کنده کاری‌های خیره‌کننده است. چالش برانگیزترین قلعه در پنج کیلومتری شهرکرد قرار دارد و از آثار باشکوه معماری و مجسمه سازی ایران به شمار می رود. این ارگ در منطقه پرچالش تری قرار دارد که در دوره صفویه مرکز حکومت شهرامحلی ها بود که از طریق امویان بر روستاها و مناطق تحت سیطره خود تسلط داشتند و پس از روی کار آمدن حسینقلی خان ایلخان بختیاری در در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه، حاکمان این منطقه برکنار شدند و به مالکان عمده تبدیل شدند. مجموعه تاریخی قلعه چلنتر معروف به قلعه خانی 110 سال پیش در چلنتر ساخته شد و تاریخ ساخت آن در یکی از ستون های سنگی این مجموعه در سال 1321 هجری شمسی حک شده است.

قلعه چالش برانگیزتر استقلعه چالش برانگیزتر است

قلعه سورک

قلعه سورک که حدود 90 سال پیش در اواخر دوره قاجاریه توسط ناصرخان ملقب به سردار جنگ ساخته شده، معماری جالب و درونگرا دارد. این قلعه در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهرکرد و در روستای سورک از توابع کیار قرار دارد. بنای قلعه شامل دو طبقه زیرزمین و همکف، بناهایی در ضلع شمالی و جنوبی آن، ورودی و هشتی در نمای جنوب غربی و حمام کوچکی در نمای شمال شرقی است از خشت و اجزای نمای آن از آجر ساخته شده است.

قلعه سورکقلعه سورک

امامزاده حلیمه هاتون سربیر

در روستای زیبای سربیر شهرستان اردل در بخش مرکزی بنای تاریخی مذهبی امامزاده حلیمه هاتون وجود دارد. این بنا مربوط به دوره قاجاریه صفویه است. معماری بنا شامل حرم، رواق، راهرو و سرداب کوچک است. این امامزاده تنها بنای زیرین آستان است که سابقه ایلخانی دارد و در دوره های بعد مرمت شده است. نمونه ای از این مرمت ها در کتیبه ای سنگی مربوط به سال 1332 در بالای رواق ورودی حرم آمده است. مصالح ساختمانی امامزاده آجر، سنگ، گچ و ملات خشت است.

امامزاده حلیمه هاتون سربیرامامزاده حلیمه هاتون سربیر

مجموعه بیت الحافظی

قدمت این اثر تاریخی به اواخر دوران قاجار می رسد و در خیابان فردوسی بروژین قرار دارد. این بنا پس از مرمت و بازسازی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، هم اکنون به موزه مردم شناسی (موزه بهرامی) تبدیل شده است.

مجموعه بیت الحافظیمجموعه بیت الحافظی

خانه اسد بختیاری

سردار اسعد بختیاری (1236 تا 1296 هجری شمسی) یکی از چهره های مشهور اجتماعی و سیاسی تاریخ معاصر ایران و از قهرمانان ملی است. وی یکی از رهبران ارشد نهضت مشروطه در ایران بود و نقش عمده ای در تحولات کشور به ویژه در دوران نهضت مشروطه داشت. قدمت خانه اسد بختیاری به دوره پهلوی اول می رسد و در شلمزار کیار واقع شده است.

خانه اسد بختیاریخانه اسد بختیاری

چشمه زیرزمین رستم آباد

چشمه سرد رستم آباد در 20 کیلومتری شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری و 90 کیلومتری شهرکرد در کوهستانی نزدیک روستای رستم آباد قرار دارد. این چشمه از نظر حجم آب تولیدی خصوصی و عمومی محسوب می شود و وجود این چشمه باعث ایجاد باغات فراوان و مناظر پاکیزه شده و طراوت خاصی به منطقه بخشیده است. از دیگر جاذبه های این مکان می توان به کوه های اطراف، استخرهای ماهیگیری، باغ های زیبا و معدنی بودن آب های آن اشاره کرد.

چشمه زیرزمین رستم آبادچشمه زیرزمین رستم آباد

پل بهشت ​​آباد

قدمت پل بهشت ​​آباد به دوره قاجاریه می رسد و در روستای بهشت ​​آباد شهرستان اردل قرار دارد این اثر در تاریخ 17 مرداد 1380 با شماره ثبت 5983 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از علمای توانمند بختیاری به نام حسین قلیخان ایلخان بختیاری در شش کیلومتری شهر اردل در کنار روستای بهشت ​​آباد بر روی رودخانه بهشت ​​آباد.

پل بهشت ​​آبادپل بهشت ​​آباد

رودخانه آرمند

رود ارمند یا کارون علیا یکی از رودخانه های مهم استان چهارمحال و بختیاری است که از مناطق مرتفع کوهستانی در شرق و دشت های مرکزی استان سرچشمه می گیرد. و رودخانه سرخون در سد کارون 4 به رودخانه پزوات می رسد. منبع اصلی آب برای استان محسوب می شود. وجود شرایط لازم (عرض و عمق کافی) برای انجام ورزش های رودخانه ای مانند قایق سواری، امکان دسترسی برخی نقاط رودخانه به جاده، بکر بودن منطقه، وجود جنگل های بلوط، قله های سر به فلک کشیده، مرتفع. آبشارها و دیوارهای صخره ای این منطقه را از نظر گردشگری جذاب کرده است.

رودخانه آرمندرودخانه آرمند

پارک جنگلی پروز

این پارک در منتهی الیه جنوبی چهارمحال و بختیاری و در 50 کیلومتری لردگان قرار دارد، فضای آرام و آرام، سایه درختان بلند این پارک، چشمه های زلال، شالیزارهای پراکنده و درختان جنگل های اطراف. یک تصویر زیبا ایجاد کنید بیشتر درختان این جنگل بلوط هستند و شکل کوه های اطراف این پارک خیره کننده است. طول جنگل باروز در امتداد رودخانه مجاور حدود 8 کیلومتر است. بهترین فصل برای سفر به این منطقه بهار و پاییز است. در این منطقه درختان بلوط، زرشک، زرشک و انجیر فراوانی وجود دارد. فضای بسیار مناسبی در این پارک برای خانواده ها و اردوهای دانش آموزی در نظر گرفته شده است.

پارک جنگلی پروزپارک جنگلی پروز

آخرین پیشنهاد

جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری را باید از منظری جدید و متفاوت نگاه کرد تا بیشتر آنها را درک کرد و از آنها لذت بیشتری برد. اگر می خواهید برای اولین بار به این استان سفر کنید، می توانید از آن دیدن کنید از دیگر جاذبه های این استان است که مشهورتر و شناخته شده تر است. البته یادتان باشد در سفر به این استان همیشه لباس گرم همراه داشته باشید زیرا میانگین دمای هوا در این استان کمی کمتر از استان های همجوار مانند اصفهان، یزد و … است.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا