نحوه کاشت گردو در گلدان
مجله بست خدمات گیاهی و جانوری گردو یکی از گیاهانی است که به طور طبیعی دوره رشد طولانی دارد و معمولا پردازش و ته نشین شدن آن به زمان زیادی نیاز دارد. تاریخچه کشت و پرورش درخت گردو به زمان های بسیار دور و ناشناخته ای برمی گردد به طوری که ریشه های وحشی گردو ایرانی در منطقه کوه های کارپات می باشد. در شرق اروپا، در سراسر ترکیه، عراق، ایران، جنوب روسیه و افغانستان تا شمال غربی هیمالیا یافت می شود..
گردو انواع مختلفی دارد. امروزه با پیشرفت علم کشاورزی و اصلاح نباتات انواعی از این گیاه تولید شده است که نسبت به گیاه اصلی کوتاهتر و پربارتر بوده و نسبت به شرایط محیطی متحمل می باشد. این نوع جدید گردو بعد از دو سال حتی در گلدان مثمر ثمر می شود و بعد از 5 سالمی توان از آن به صرفه استفاده کرد. این درخت به دلیل ارتفاع کوتاهش تا 6 سالگی در آپارتمان قابل نگهداری استاین ارتفاع کوتاه شرایط برداشت را آسان کرد.
بنابراین، در حالی که یک درختچه وجود داردگردوی تازه را می توان در منزل در محیط آپارتمانی برداشت کرد.
نحوه کاشت گردو در گلدان
برای کاشت گردو در گلدان می توان بذر درخت گردو اصلاح شده تهیه کرد اما توصیه ما این است که از نهال گردو استفاده کنید تا زودتر به ثمر بنشیند. بهترین فصل برای کاشت گردو در گلدان اوایل بهار است.
1. برای رشد درخت گردو از دانه، دانه های گردو را یک شب در یک سطل آب قرار دهید. سپس یک کیسه پلاستیکی غیر متخلخل را با پرلیت مرطوب پر کنید و دانه ها را در آن قرار دهید تا با پرلیت پوشانده شوند. کیسه پلاستیکی را به مدت 3-4 ماه در یخچال قرار دهید و هر زمان که پرلیت خشک شد آن را مرطوب کنید..
2. بعد از 3 تا 4 ماه گلدانی 4 تا 5 لیتری برای کاشت بذر گردو آماده کنید. گلدان را با قطعات مساوی کمپوست، خاک و ماسه درشت پر کنید و آنها را با هم مخلوط کنید. سپس آب را به مخلوط اضافه کنید تا در فاصله 13 سانتی متری از بالای خاک احساس رطوبت کنید.
3. دانه های گردو را در عمق 2.5 تا 5 سانتی متری در خاک بکارید و گلدان را در مکانی با سایه نیمه قرار دهید.
4. خاک را مرطوب نگه دارید تا 8 سانتی متر بالای خاک همیشه مرطوب باشد. هر زمان که احساس کردید خاک سطحی خشک می شود، آن را مرطوب کنید. هرگز اجازه ندهید خاک کاملا خشک شود. همچنین از خیس کردن کامل خاک خودداری کنید.
5. در صورت کاشت گردو از طریق نهال، در خاک گلدان سوراخ ایجاد کنید نهال را در سوراخ قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که ریشه ها آسیب نبینند یا در خاک پخش نشوند.
6. ریشه ها را با خاک مرطوب بپوشانید و آنها را به خوبی فشار دهید تا خشک نشوند.
7. آبیاری درخت گردو بسیار مهم است، زیرا کمبود آب باعث کاهش رشد، کاهش عملکرد و کیفیت گردو می شود و آبیاری زیاد باعث کندی رشد و همچنین بیماری های تاج و ریشه درخت می شود. همچنین لازم به توضیح است که برای جلوگیری از شیوع بیماری باید به روش آبیاری درخت گردو توجه کرد و تا زمانی که آب به تنه درخت نرسیده به آن آب ندهید..
شرایط محیطی لازم برای رشد درختان گردو
- خاک: گردو به خاک حاصلخیز و عمیق با زهکشی کافی نیاز دارد. بهترین خاک برای کاشت درخت گردو خاک شنی است – لومی و کمی اسیدی با زهکشی مناسب است.
- دما: دمای مورد نیاز برای آجیل بین 7 تا 21 درجه است. گردو در دمای زیر 10- درجه از بین می رود. دمای بالای تابستان به مغز نیز آسیب می رساند. دما نباید بیشتر از 43 درجه سانتیگراد باشد.
- آخرین: گردو درختی است که بیش از هر درخت دیگری به نور نیاز دارد و برای رشد کامل و بهینه به نور کامل خورشید و تابستان طولانی نیاز دارد..
- خاموش کردن: روش و مقدار آبیاری درخت گردو بسیار مهم است، زیرا نهال گردو در هفته به 2.5 لیتر آب نیاز دارد..
- لقاح: گلدان اسپند خود را در اوایل بهار کود دهید. درخت گردو به مقدار زیادی نیتروژن نیاز دارد. برای درختان گردو از 3 تا 4 کیلوگرم کود سولفات آمونیوم استفاده کنید. به آرامی کود را در اطراف درخت پخش کنید. کود را در فاصله 45 سانتی متری از تنه درخت به خاک اضافه کنید.
- آفات و بیماری ها: بیماری های مهم درخت گردو شامل آنتراکنوز، سوختگی، پوسیدگی ریشه، شانکر، لکه برگی و مرگ گیاه از نوک برگ ها و ریشه ها شروع می شود.
گیاه شناسی آجیل
گردو درخت یا درختچه ای است به ارتفاع 25 متر. ساقه ای صاف و نقره ای رنگ و در برخی گونه ها خاکستری و برگ های آن شانه ای شکل و دارای رایحه معطر است.. گل های گرد نر و ماده به طور جداگانه روی یک درخت تشکیل می شوند. میوه این درخت شبیه تنه و دارای وسط گوشتی و حاوی مواد تلخ است.
پالپ گوشتی میوه فقط در گردوی تازه دیده می شود که تمام قسمت های میوه را شامل می شود. قسمت داخلی مهره سخت و شکننده است و درون آن دانه ای متشکل از دو لپه عظیم که حاوی مقدار زیادی مواد روغنی است وجود دارد. ارزش غذایی و خواص گردو آن را به غذایی با ارزش تبدیل کرده است.
منبع: ظروف آجیل و نارگیل سایت تخصصی پازرم