همه چیز درباره خواص طالبی
مجله بست خدمات املاک و مستغلات – طالبی یکی از میوه هادر فصل تابستان به دلیل داشتن آب زیاد که از نظر خواص شبیه به هندوانه است، بسیار محبوب است. میوه طالبی همچنین حاوی درصد بالایی از بتاکاروتن است (مقاله قبلیویتامین A در افزایش بینایی و حفظ سلامت و شادابی پوست و مو بسیار موثر است. مهم ترین ویژگی طالبی و فواید خوردن این میوه کمک به هضم غذا، درمان یبوست، پیشگیری از سرطان و درمان سوختگی با مصرف موضعی پوست و گوشت میوه است. جالب است بدانید که اگر طالبی برداشت شده در ظرف در بسته نگهداری شود و در یخچال نگهداری شود بین 6 تا 9 روز اثرات و خواص خود را حفظ می کند. برای آشنایی بیشتر با خواص طالبی و فواید تغذیه ای آنتا پایان درمان خود با این میوه خاص همراه ما باشید.
گیاه شناسی طالبی
طالبی گیاهی یک ساله و از خانواده کدو و خیار است. میوه آن گرد، زرد، سبز، مشبک، اغلب با نوارهای عمودی است و میزان قند آن کمتر از هندوانه است. گونه های سبز این میوه مانند گارامی شیرین تر است و از دانه های آن برای مصارف دارویی و غذایی نیز استفاده می شود.
خواص طالبی (طبیعت و خواص درمانی)
طالبی از نظر طب سنتی یک میوه استگرم و مرطوب است. این میوه بسیار اشتها آور محسوب می شود، بنابراین متخصصان تغذیه خوردن طالبی را قبل از غذا به افراد لاغر و ضعیف و کودکانی که از کم اشتهایی رنج می برند توصیه می کنند.
از مهم ترین خواص و فواید طالبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بعد از غذا طالبی بخورید درمان کم خونی کمک می کند
- طالبی سرشار از آب و فیبر است و در نتیجه خاصیت ملین دارد درمان یبوست و هموروئید بسیار مفید است.
- مصرف طالبی احتمال ابتلا به سرطان ریه، سینه، مثانه، روده بزرگ، معده و پانکراس را در افراد مستعد کاهش می دهد. دو ماده مغذی موجود در این میوه عبارتند از ویتامین C و بتا کاروتن به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی خود، فعالیت مخرب رادیکال های آزاد را مهار کرده و از تشکیل آنها جلوگیری می کند. غدد سرطانی تبدیل می شوند.
- یکی از خواص طالبی استفاده از دانه های آن برای کمک است درمان سرفه و از بین بردن کرم های روده.
- مصرف طالبی در کنترل و کاهش فشار خون و چربی مفید است و مصرف این میوه برای بیماران قلبی و عروقی توصیه می شود.
- یکی از مهمترین خواص طالبی حفظ سلامت و شادابی پوست و جلوگیری از پیری پوست است. از ماسک طالبی استفاده کنید تامین آببرای نرم کردن و طراوت پوست خشک توصیه می شود.
- مصرف طالبی برای تقویت و بهبود بینایی مفید است و از بروز آب مروارید در سالمندان جلوگیری می کند.
- طالبی خاصیت ضدالتهابی دارد به همین دلیل یکی از مهمترین خواص طالبی کمک به درمان بیماری است. آسم مصرف این میوه ممکن است باعث شده افراد به این بیماری مبتلا شوند حملات خس خس سینه کمتر و سرفه کمتری دارند. متخصصان تغذیه همچنین خوردن طالبی را برای بیماران مبتلا به سل ریوی توصیه می کنند.
- مصرف طالبی در تابستان برای مبتلایان به بیماری نقرس و روماتیسم بسیار مفید است.
جالب است بدانید که از این میوه می توان مربا تهیه کرد. پیشنهاد می کنیم از خوردن مربای طالبی غافل نشوید.
ارزش غذایی طالبی
طالبی سرشار از ویتامین C و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) و سرشار از ویتامین های دیگر مانند ویتامین A است.گروه B B1، B3 و B6 است. مواد معدنی و مواد مغذی مفید موجود در این میوه شامل پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است. جالب است بدانید که یک تکه طالبی قادر است کل نیاز روزانه بدن به ویتامین A و C روزانه را تامین کند.
جدول ارزش غذایی و خواص طالبی
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 34 کالری |
چربی | 41.6 گرم |
پروتئین | 0.84 گرم |
کربوهیدرات ها | 16.8 گرم |
فیبر | 0.9 گرم |
شکر | 86.7 گرم |
سدیم | 16 میلی گرم |
پتاسیم | 267 میلی گرم |
کلسیم | 9 میلی گرم |
ما هستیم | 0.23 میلی گرم |
فسفر | 15 میلی گرم |
منیزیم | 12 میلی گرم |
اسید فولیک | 0 |
ویتامین A | 3382 یک |
ویتامین C | 36.7 میلی گرم |
اثرات مضر طالبی (احتیاط ها و موارد منع مصرف)
- به طور کلی توصیه می شود طالبی زیاد نخورید، زیرا حاوی فیبر استآیا تحمل از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است باعث ناراحتی شود.
- اگرچه خواص طالبی متنوع است، اما افراد مبتلا به دیابت و ورم معده نیاز به مصرف بیشتر دارنداز خوردن این میوه خودداری کنید.
چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ ما دوست داریم تجربیات خود را با ما و دیگر طرفداران مجله بست به اشتراک بگذارید.