۱۰ مورد از خواص گردو در بارداری
مجله بست خدمات مادر و کودک – مطالعات نشان می دهد که مصرف آجیل های خوراکی مانند گردو در دوران بارداری باعث کاهش حساسیت غذایی در کودکان می شود. گردو مغذی و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، روغن های گیاهی، پروتئین و فیبر است. اما باید در مصرف گردو در دوران بارداری احتیاط کرد.
خوردن گردو در دوران بارداری مجاز است. گردو همچنین سرشار از پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که همگی برای بارداری سالم و رشد جنین ضروری هستند.
خواص گردو در بارداری
در دوران بارداری همیشه گردو را در رژیم غذایی خود نگه دارید. برخی از خواص گردو در دوران بارداری عبارتند از:
1. منبع غنی امگا 3
گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای مادر و جنین بسیار مفید است. اسیدهای چرب فعالیت سلول های مغز را تحریک می کنند. همچنین به رشد بینایی جنین کمک می کند.
2. اطمینان از سلامت قلب
3. سرشار از آنتی اکسیدان
خوردن گردو با پوست نازک آن توصیه می شود. زیرا 90 درصد آنتی اکسیدان های گردو در پوسته آن متمرکز شده است.
4. اسید فولیک و پیشگیری از نقایص مادرزادی
5. ملاتونین و خواب آرام در دوران بارداری
در سه ماهه سوم بارداری، بی خوابی دغدغه اصلی زنان باردار است. گردو تولید ملاتونین در خون را تحریک می کند و خوابی آرام و آرام به شما می دهد.
6. پیشگیری از افسردگی
پس از زایمان نیز برای پیشگیری از افسردگی پس از زایمان مصرف گردو به مادران توصیه می شود. محتوای آلفا لینولنیک اسید موجود در گردو برای مبارزه با افسردگی پس از زایمان، روان پریشی و حتی زوال عقل مفید است.
7. افزایش وزن را کنترل کنید
8. منبع غنی مس
گردو منبع غنی مس است که به تولید گلبول های قرمز خون، ترمیم بافت ها و رشد و نمو جنین کمک می کند.
9. سرشار از ویتامین E
ویتامین E موجود در گردو از سلول ها محافظت می کند و به حفظ ساختار غشای سلولی کمک می کند. همچنین نقش مهمی در رشد ریه های جنین دارد و خطر ابتلا به آسم و سایر مشکلات تنفسی را کاهش می دهد.
10. منگنز
منگنز یک ماده مغذی ضروری برای رشد استخوان ها و غضروف جنین است. نیمی از نیاز روزانه بدن به منگنز را می توان با خوردن یک عدد گردو تامین کرد.
مصرف گردو در دوران بارداری مجاز است
می توانید روزانه تا 30 گرم گردو بخورید. این مقدار معادل یک سوم فنجان یا 10 عدد گردو است. مصرف بیشتر می تواند باعث افزایش وزن و مشکلات گوارشی شود.
عوارض جانبی احتمالی مصرف گردو در دوران بارداری
- مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ شکم
- اگر به برخی غذاها حساسیت دارید، مراقب باشید گردو نخورید، زیرا ممکن است با تحریک سیستم ایمنی، علائم شدید آلرژی ایجاد کند.
- گردو ممکن است در جذب آهن اختلال ایجاد کند و در دراز مدت منجر به کم خونی شود.
- گردو به دلیل افزایش کلسترول در بدن باعث افزایش وزن می شود.
هشدارها
- قبل از مصرف گردو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
- استفاده از آجیل خام ترجیح داده می شود. از خوردن انواع آجیل نمکی، شیرین یا شکلات خودداری کنید.
- اگر آجیل دارای لکه های سیاه و طعم نامطبوع است از خوردن آنها خودداری کنید.
- گردوها را در ظرف دربسته یا در یخچال قرار دهید تا تازه بمانند.
- گردو می تواند جایگزین مناسبی برای میان وعده های ناسالم در دوران بارداری باشد.
توصیه هایی برای افزودن گردو به رژیم غذایی
- گردوی خرد شده را به سالاد و دسر اضافه کنید
- برای بهبود طعم، به غذاهای پخته شده مانند گوشت و ماهی اضافه کنید
- سه یا چهار گردوی خرد شده را با یک فنجان آب و دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. نوشیدن آن به غلبه بر بی خوابی، تنش و سردرد در دوران بارداری کمک می کند.
- موز را له کنید و با عسل و گردو مخلوط کنید. این میان وعده شما را سیر نگه می دارد و هوس شیرینی شما را کنترل می کند.
حرف آخر
گردو یک ماده مغذی است که در دوران بارداری می توان از آن به صورت محدود استفاده کرد. اگر در مورد مصرف آجیل و یک آلرژن احتمالی شک دارید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. همچنین مصرف غذاهای ممنوعه در دوران بارداری پرهیز کنید
چه اطلاعات دیگری در مورد خواص گردو در دوران بارداری دارید و اینکه در این دوران چقدر گردو خورده اید؟ سوالات و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
برگرفته از: momjunction