آیا آبغوره قند دارد؟ | تاثیر آبغوره بر قند خون و فشار خون
نسخه صوتی این مقاله را بشنوید! 🎧
مجله بست خدمات بهداشتی – در برخی کشورها مانند ایران از انگور به دو صورت رسیده و نارس استفاده می شود. انگور نارس و ترش را گور می گویند. معمولاً در ایران گور را فیلتر می کنند و به عنوان ادویه برای تهیه انواع سالاد و غذا استفاده می کنند. سوالات زیادی در مورد خواص بوربن، کالری بوربن و وجود یا عدم وجود شکر در بوربن مطرح می شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این مقاله را به آگورا اختصاص دهیم. اگر می خواهید در مورد تاثیر این ماده غذایی بر سلامتی بیشتر بدانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
آیا نوشابه حاوی قند است؟
دیابتی ها معمولاً سوالات زیادی در مورد: مقدار شکر موجود در آب پرسیدم و میخواستم بدونم آب قند داره یا نه؟ مطالعات انجام شده بر روی رابطه بین آب و کاهش قند خون نشان داد که این ماده غذایی حاوی درصد بسیار کمی قند و کالری است، به طوری که هر قاشق غذاخوری آب (معادل 15 میلی لیتر آب) حاوی 3 کیلو کالری انرژی و انرژی است. 0.62 گرم شکر فاقد چربی و اسیدهای چرب ترانس بوده و برای بدن مناسب است. از طرفی شاخص گلیسمی (GI) آن پایین است و بنابراین باعث افزایش سریع قند خون نمی شود.
همه این ویژگی ها نشان می دهد که بیماران دیابتی می توانند بدون نگرانی از آب استفاده کنند. اما توصیه می شود این بیماران در مصرف این ادویه به نکات زیر توجه کنند:
- دیابتی ها در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی هستند. به همین دلیل باید از نوشیدن آب نمک پرهیز کنند.
- هندوانه می تواند اشتها و پرخوری را در برخی افراد افزایش دهد. با توجه به اینکه چاقی باعث افزایش قند خون می شود، این بیماران باید مراقب تاثیر آب بر روی اشتهای خود باشند.
نوشیدن آب برای چه کسانی مضر است؟
از نظر طب سنتی لامپورا طبیعت سردی دارد به همین دلیل افراد سرد مزاج بهتر است از آن استفاده نکنند. علاوه بر این، به دلیل طعم ترش آبگوشت، مصرف آن برای افرادی که از مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده، مری یا زخم معده رنج می برند، توصیه نمی شود.
هندوانه می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. اما گاهی برای حفظ آبگوشت و جلوگیری از خراب شدن آن نمک می زنند. خوردن بیش از حد نمک منجر به فشار خون بالا می شود و بنابراین برای افرادی که از بیماری قلبی و مشکلات کلیوی رنج می برند مضر است. به این بیماران توصیه می شود به میزان نمک موجود در آب توجه کنند و از انواع بدون نمک استفاده کنند.
مهمترین خواص آب چیست؟
شاهی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله موارد زیر:
1. تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن
نوشیدن آب می تواند بخش مهمی از آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را تامین کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که با از بین بردن رادیکال های آزاد از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. رادیکال های آزاد در بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان نقش دارند.
ویتامین C یکی از مهمترین آنتیاکسیدانهایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش جذب آهن در روده میشود. متأسفانه، هر چه زمان بیشتری از تهیه آبگوشت بگذرد، میزان ویتامین C کاهش می یابد. به همین دلیل بهتر است تا حد امکان از آب میوه های تازه استفاده کنید.
2. کاهش وزن
بسیاری از ما عادت داریم از سس برای تهیه سالاد استفاده کنیم. اگرچه سس ها بسیار خوشمزه هستند، اما مصرف بیش از حد آنها می تواند آزار دهنده باشد. زیرا این محصولات حاوی مقدار زیادی چربی و کالری هستند. بنابراین خوردن آن به تدریج باعث افزایش وزن و انسداد رگ های خونی می شود.
اگر به دنبال راهی برای درمان یا پیشگیری از چاقی هستید، بهتر است به جای سس های پرچرب، از چاشنی های کم کالری برای طعم دادن به سالاد خود استفاده کنید. آبغورا یکی از این ادویه هاست که می توان از آن به جای سس استفاده کرد تا کالری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و به حفظ تناسب اندام کمک کند.
3. جلوگیری از تومورهای سرطانی
فیتواسترول ها (استرول های گیاهی) که بسیار شبیه به کلسترول هستند، فقط در غذاهای گیاهی یافت می شوند. این ترکیبات گیاهی خاصیت ضد سرطانی دارند و از ایجاد تومور در بدن جلوگیری می کنند. در یک مطالعه، محتوای فیتوسترول انگورهای رسیده و نارس اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که انگور نارس حاوی مقدار بیشتری فیتواسترول نسبت به انگور رسیده است. بنابراین اگر می خواهید از تشکیل تومورهای سرطانی در بدن جلوگیری کنید، توصیه می شود شاهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
4. افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد
نتایج مطالعه ای که بر روی افراد سالم 20 تا 30 ساله، 30 تا 60 ساله مبتلا به چربی خون بالا و 30 تا 60 ساله مبتلا به چربی خون و فشار خون بالا انجام شد، نشان داد که نوشیدن آب می تواند تأثیر مثبتی بر روی افراد داشته باشد. لیپیدهای خون در این مطالعه که به مدت 30 روز به طول انجامید، شرکت کنندگان دو بار در روز 200 میلی لیتر آب مصرف کردند. در پایان مشخص شد که نوشیدن آب در افراد سالم باعث افزایش نسبت کلسترول خوب (HDL) به کلسترول بد (LDL) می شود. در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی، مصرف آب با کاهش کلسترول و تری گلیسیرید مرتبط است.
5. فشار خون پایین
تحقیقات انجام شده در مورد رابطه آب و فشار خون نشان داده است که این ادویه فشار خون را کاهش می دهد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که آب را نباید با داروهای کاهش دهنده فشار خون جایگزین کرد. زیرا اثر آن برای بازگرداندن کامل فشار خون به سطح طبیعی کافی نیست.
6. پیشگیری از بیماری قلبی
هندوانه اثرات مضر مصرف رژیم غذایی پرچرب را کاهش می دهد. هندوانه از رسوب چربی در رگ های خونی جلوگیری می کند و خطر تصلب شرایین را کاهش می دهد.
حرف آخر
مصرف آب خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و از چاقی و بیماری های قلبی جلوگیری می کند. در پاسخ به این سوال که آیا آب حاوی قند است یا خیر، باید گفت که میزان قند آن به قدری کم است که نمی تواند تاثیر قابل توجهی بر قند خون داشته باشد. به همین دلیل افراد دیابتی می توانند از آن استفاده کنند. تنها نکته مهم پرهیز از نوشیدن آب نمک است که می تواند باعث افزایش فشار خون، بیماری های قلبی و آسیب به کلیه ها شود.