ارزش غذایی سیب سبز و خواص متفاوت آن
مجله بست خدمات املاک و مستغلات – بیشتر مردم سیب سبز را برای لاغری و کاهش وزن می شناسند و با وجود اینکه میزان کالری موجود در سیب سبز کمتر از سیب قرمز و زرد است، ارزش غذایی این میوه و میزان مواد معدنی و ویتامین های موجود در آن مشابه انواع دیگر است. از سیب سپس با ویژگی های سیب سبز، ارزش غذایی آن و فواید خوردن این میوه آشنا شوید.
ارزش غذایی سیب سبز
اجزای اصلی سیب سبز شامل فیبرهای غذایی محلول و نامحلول مانند پکتین و تانن ها، فلاونوئیدها و پلی فنل ها، مواد معطر مانند ترکیبات هگزانال و اسید بوتیریک، آنتی اکسیدان ها، بنزن و اسیدهای میوه مانند اسید سالیسیلیک است که اغلب در سیب های رسیده یافت می شود. سیب کوینیک اسید سوکسینیک و اسید سیتریک است که بیشتر در سیب های نارس یافت می شود. این میوه همچنین حاوی ویتامینهای A، C، B1، B2، B12، ویتامین E و مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، مس و منیزیم است.
جدول ارزش غذایی سیب سبز
ارزش غذایی سیب سبز | |
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 46 کالری |
چربی | 0.17 گرم |
پروتئین | 0.26 گرم |
کربوهیدرات ها | 81.13 گرم |
فیبر | 2.4 گرم |
کلسترول | صفر |
شکر | 4.10 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 107 میلی گرم |
کلسیم | 6 میلی گرم |
ما هستیم | 0.12 میلی گرم |
مس | 0.027 میلی گرم |
منیزیم | 5 میلی گرم |
منگنز | 1.3 میلی گرم |
ویتامین A | 54 یک |
اسید فولیک | 3 میکروگرم |
ویتامین C | 4.6 میلی گرم |
خواص سیب سبز (طبیعت و خواص درمانی)
طبق طبقه بندی طبیعت میوه ها در طب سنتی، طبیعت سیب شیرین گرم و طبیعت سیب سبز سرد و خشک است و از این رو مصرف این میوه برای افرادی که از مزاج صفراوی رنج می برند مفید است. افراد سرد مزاج باید سیب شیرین بخورند. از مهمترین ویژگی های سیب سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. حالت تهوع را از بین ببرید
سیب سبز خاصیت قابض دارد و برای درمان اسهال، استفراغ و ناراحتی معده مفید است. این میوه به خصوص خلق و خوی ناشی از گرمازدگی را بهبود می بخشد. در طب سنتی از این میوه برای درمان اسهال، تب، حالت تهوع و تقویت معده استفاده می شود.
2. لاغری و کاهش وزن
میزان کالری سیب سبز نسبت به انواع دیگر سیب کمتر است و وجود فیبر زیاد در آن به کاهش وزن نیز کمک می کند. به طور کلی، یکی از شناخته شده ترین خواص سیب سبز کمک به کاهش وزن است. فیبر محلول موجود در قسمت نرم میوه، آب را در روده جذب می کند و ماده ژلاتینی تشکیل می دهد که روند هضم را کند می کند، احساس سیری می کند و اشتها را کاهش می دهد.
3. پیشگیری از سرطان
یکی از مواردی که باعث افزایش ارزش غذایی سیب سبز می شود وجود آنتی اکسیدان های مختلف در این میوه است. ترکیبات فنلی موجود در سیب سبز (با خواص آنتی اکسیدانی قوی) می تواند بر سیستم اکسیداسیون و کاهش تاثیر بگذارد و تکثیر سلولی را کاهش دهد. ویتامین C، برخی کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها از دیگر آنتی اکسیدان های موجود در این میوه هستند.
4. تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
یکی دیگر از خواص منحصر به فرد سیب سبز به دلیل وجود موادی مانند کورستین در آن است. این ماده احتمال ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد. این ماده همچنین بهتر از ویتامین C قادر است از اعصاب در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند و به بهبود عملکرد حافظه کمک کند و از این رو در پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون موثر است.
5. کاهش قند و چربی خون
ارزش غذایی سیب سبز و خواص آن برای افرادی که از چاقی، فشار خون بالا و دیابتی رنج می برند بسیار مفید است مصرف این میوه به تنظیم سطح قند خون، کنترل دیابت نوع 2 و تنظیم فشار خون کمک می کند و در نتیجه به طور موثر از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. . مقدار بالای فیبر موجود در سیب سبز باعث می شود سطح گلوکز (قند خون) ثابت بماند و از این طریق به تثبیت آن کمک می کند.
6. درمان یبوست
خوردن سیب سبز به دلیل داشتن فیبر زیاد برای درمان و پیشگیری از یبوست مفید است.
7. مقابله با پیری زودرس پوست
از آنجایی که سیب سبز منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین A و آنتی اکسیدان است، به مبارزه با علائم پیری زودرس پوست و حفظ ظاهری سالم کمک می کند.
8. پیشگیری از بیماری
در مورد خواص سیب برای سلامتی، وجود ماده ضد میکروبی فلورتین در همه انواع سیب باعث می شود مصرف روزانه یکی از آنها به پیشگیری از انواع بیماری های ویروسی و غیره کمک کند. این ماده روی اکثر میکروارگانیسم های گرم منفی و گرم مثبت اثر دارد.
اثرات مضر سیب سبز (احتیاط ها و موارد منع مصرف)
با وجود ارزش غذایی بالای سیب سبز و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی، مصرف این میوه برای برخی افراد با محدودیت هایی همراه است. برخی از مضرات سیب سبز و موارد منع مصرف آن عبارتند از:
- مصرف زیاد سیب سبز برای افراد سرد مزاج خوب نیست.
- افرادی که معده ضعیفی دارند باید در خوردن این میوه احتیاط کنند.
- خوردن زیاد سیب سبز اعصاب را ضعیف می کند.
- مانند سایر سیب ها، هسته سیب سبز حاوی ماده نسبتاً سمی و تلخی به نام سیانید است که بهتر است از آن اجتناب شود. البته خوردن چند دانه بی خطر است و جای نگرانی نیست.
- استفاده از سیب سبز با برخی از داروهای ضد حساسیت در تضاد است و بهتر است افراد دیابتی در مورد استفاده از سیب سبز با پزشک مشورت کنند.
برگرفته از: کتاب خواص طبیعی و درمانی میوه ها و سبزیجات نیوشا ویتاب