G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

باغ نگارستان تهران، قلب هنر ایرانی

مجله بست خدمات گردشگری – می توان از باغ نگارستان به عنوان یکی از مکان های باستانی و هنری تهران نام برد که در دهه گذشته به محل تجمع هنرمندان و برگزاری رویدادهای هنری تبدیل شده است. وقتی وارد این پارک می شوید، منظره دیدنی درختان سر به فلک کشیده و نیلوفرهای آبی در وسط پارک به شدت خودنمایی می کند، پس تمام فکرهای شلوغ و شخم زدن شهر را کنار بگذارید، چشمانتان را ببندید و قدم به هنری ترین مکان تهران بگذارید.

برای دیدن جور دیگری باید چشمان خود را بشویید.

باغ نگارستانباغ نگارستان

تاریخ باغ نگارستان

ساخت این باغ زیبا به سال 1222 هجری قمری برمی گردد که فتحعلی شاه قاجار دستور ساخت اقامتگاه تابستانی برای او و خانواده اش در اطراف میدان بهارستان فعلی که در آن زمان خارج از محدوده شهر بود و از آنجا بود. اولین سنگ گذاشته شد و ساختمان هایی برای تولد این باغ ایجاد شد.

ساختمان های شگفت انگیز زیادی در این پارک بزرگ ساخته شده است که از مهم ترین آنها می توان به تالار السلام، تالار قلمدان و تالار دلگشا اشاره کرد که با معماری خاص آن دوران که شامل درهای چوبی فوق العاده، آینه کاری است، تزئین شده است. ، لوسترها و تابلوهای هنری که دوران قدیم را به ما منتقل می کند.

در زمان مظفرالدین شاه اولین مدرسه دهقانی ایران در این باغ به سرپرستی آقای داشیرالبلژیکی افتتاح شد. در سال 1307 وزیر فرهنگ آن زمان تصمیم گرفت این باغ را به عنوان مکان اصلی خانه مسلمین انتخاب کند. از این رو شروع به تهیه نقشه ساختمانی آن با رعایت تمام اصول معماری ایرانی کردند و در نهایت این بنا در زمینی به مساحت 10000 متر مربع و شامل دو تالار بزرگ مزین و 164 اتاق ساخته شد. با جاذبه های گردشگری تهران بیشتر بدانید.

پارک نگارستانپارک نگارستان

افتتاح این مرکز باب جدیدی را در زمینه تبدیل باغ نگارستان به مجموعه بزرگ فرهنگی گشود، به طوری که در سال 1315 تصمیم گرفته شد تا کتابخانه بزرگی در آن ساخته شود و سرانجام در شمال شرقی باغ نگارستان ساخته شود. یکی از نکات جالب در این کتابخانه با حضور شاعر نامدار کشورمان، پروین اعتصامی به عنوان معاون این کتابخانه بود.

حضور اساتید هنر در نگارستان

وقتی به تاریخچه این مجموعه نگاه می کنیم، می بینیم که این باغ سرسبز با حضور بزرگانی چون کاظم آثار، علی اکبر دهخدا، ملک الشعر بهار، محمد معین، محمود حسبی، غلامحسین صدیقی و … تزیین شده است. فروزان. فرید، جلال الدین همای و… این موضوع اهمیت این مکان هنری را بیش از پیش به ما نشان می دهد.

نگرستاننگرستان

در جشن سالگرد فردوسی؛ در سال 1313، 410 دانشجوی ایرانی مقیم فرانسه پول خود را جمع کردند و مجموع آن را به لورنز، یکی از مجسمه سازان مشهور فرانسوی دادند تا این سردیس زیبا را بسازد و به ایران بفرستد. ساخت این مجسمه حدود دو سال به طول انجامید و سرانجام در سال 1315 در مقابل دانشگاه هنر تهران نصب شد. کاخ مسعودیه یک شکوه معماری در میدان بهارستان است آشنا شوید

موزه کمال مولک

این موزه در 3 تیر 1392 افتتاح شد و در سال 1290 استاد کمال الملک مدرسه صنعتی المصطفی را در این مکان افتتاح کرد و با همه مشکلات توانست شاگردانی تربیت کند که بعدها به یکی از چهره های برجسته هنری تبدیل شدند. کشور ما موزه کمال الملک که امروزه مجموعه ای خصوصی از نقاشی های آقای کمال الملک و جمعی از هنرمندان از جمله ارشاج، بتگر، سجادی، شهابی، صمیمی، رخساز، کریمی، محمودی، بمائی و بسیاری از هنرمندان دیگر را در خود جای داده است.

سردیس فردوسیسردیس فردوسی

پارک نگارستانپارک نگارستان

بخش های دیگری نیز در این باغ وجود دارد، از جمله بخش قوم نگاری که تصاویری از مردم باستان ایران را به همراه تصاویری از مراسم کاشت تا برداشت گندم به تصویر می کشد، تا مجموعه نقاشی های علی اسپوسفانی که گنجینه ای شگفت انگیز است. آثار مینیاتوری و چرمی این هنرمند نیز بخشی از ملک الشعری بهار است که بخشی از زندگی او را در دوره های مختلف در عکس به نمایش می گذارد.

ورودیه برای هر نفر 3000 تومان می باشد

آدرس: تهران، میدان بهارستان، ضلع شمالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

موقعیت جغرافیایی باغ نگارستان تهران

Related Articles

Back to top button