بورانی اسفناج | طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست، گردو و نعنا
مجله بست سرویس آشپزی بورانی اسفناج یک میان وعده یا پیش غذای خوشمزه است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید و برای خوشمزه تر شدن آن از گردو و حتی کشمش استفاده کنید. در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست، طرز تهیه بورانی اسفناج با نعنا، طرز تهیه بورانی اسفناج با گردو و کشمش و طرز تهیه بورانی اسفناج هندی آشنا می کنیم.
طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست
به تمام دستورات بورانی می توانید 1 تا 6 حبه سیر ریز شده یا له شده اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج | |
ماست انتزاعی | 1 فنجان |
اسفناج | 1 کیلو |
نمک و فلفل | در حد لازم |
گردوی خرد شده | 1/4 فنجان |
پیاز داغ به میزان دلخواه | 3 قاشق غذاخوری |
دستور پخت:
- اسفناج ها را شسته و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا پخته شود و آب آن کاملا تبخیر شود. نیازی به اضافه کردن آب نیست، اسفناج را بلانچ کرده و در آب خودش می پزند.
- اسفناج را بعد از پخت برش می دهیم و در کمی روغن سرخ می کنیم. در این مرحله، در صورت تمایل، می توانید مقداری اضافه کنید پیاز تند به اسفناج اضافه کنید.
- ماست، نمک، فلفل و در صورت تمایل یک حبه سیر له شده را در ظرفی مخلوط کنید، سپس اسفناج را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
- گردوی خرد شده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- پس از سرد شدن، بورانی اسفناج را در قالب مورد نظر بریزید و در ظرف سرو منتقل کنید.
- برای اینکه بورانی شکل کیک به خود بگیرد باید از ماست غلیظ استفاده کرد.
طرز تهیه بورانی اسفناج و نعناع
مواد لازم | |
اسفناج | 2 کیلوگرم |
ماست انتزاعی | 400 تا 500 گرم |
نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 5 تا 6 قرص |
نمک | در حد لازم |
👩🍳 توجه: مقدار سیر تا حدودی به ذائقه شما بستگی دارد، اما حتما از آن استفاده کنید، زیرا به بهبود طعم غذا کمک می کند. از سیر بیشتر از مقدار ذکر شده استفاده نکنید زیرا باعث آبکی شدن بورانی می شود.
دستور پخت:
اسفناج را کاملا برش داده و در ظرفی بریزید.
قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و درب آن را ببندید. این سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند که با حرارت تبخیر شده و اسفناج را همزمان می پزند.
حالا سیر را رنده یا له کنید و با ماست با نعنا خشک مخلوط کنید.
- وقتی اسفناج کاملا پخته شد صبر کنید تا خنک شود. سپس آن را به ماست اضافه کنید.
- کمی هم بزنید و نمک اضافه کنید.
بورانی اسفناج با ماست به راحتی تهیه می شود و می توانید آن را سرو کنید.
طرز تهیه بورانی اسفناج با گردو و کشمش
مواد لازم | |
اسفناج | 1.5 کیلوگرم |
سیر | 2 قرص |
کشمش | 70 گرم |
گردو | 8 تا 10 عدد |
در حین بدام | 2 قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز | در حد لازم |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
دستور پخت:
4 تا 5 قاشق غذاخوری آب در قابلمه بریزید و اسفناج را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا اسفناج پخته شود. در حین پخت هر از گاهی هم بزنید.
- گردو را کمی خرد کنید مراقب باشید گردو له نشود فقط کمی خرد کنید. بادام ها را به همین ترتیب خرد کنید.
- سیر کامل را خرد یا رنده کنید.
- حالا گردو و بادام ها را در تابه ای با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند.
- تابه را خاموش کنید و بلافاصله سیر را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. سیر و روغن زیتون را در تابه داغ کنید و گردو و بادام را سرخ کنید. بعد از چند ثانیه کشمش را اضافه کنید و هم بزنید.
- فلفل را به مواد اضافه کنید.
وقتی اسفناج پخت، آن را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود، سپس آن را رنده کنید.
ماهیتابه ای که گردو و بادام و … را در آن ریخته ایم دوباره روی اجاق گاز قرار می دهیم و اسفناج را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.
بعد از چند دقیقه این پیش غذاها آماده می شوند و کافی است در ظرف مناسبی گذاشته و سرو کنید.
👩🍳 توجه: سیر کمی برای سرخ شدن نیاز دارد و روغن زیتون نباید خیلی داغ باشد پس حتما تابه را خاموش کنید و سپس این مواد را اضافه کنید.
همانطور که گفته شد دو روش برای پخت اسفناج وجود دارد. می توانید ابتدا اسفناج را خرد کنید و بعد از پخت آن را بپزید یا تفت دهید. هیچ تفاوتی بین این روش ها وجود ندارد و شما می توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
هنگام شستن اسفناج مراقب باشید؛ زیرا برگ های این سبزی پر گل است. برای شستن این سبزی ها ابتدا آن ها را در یک کاسه بزرگ پر از آب سرد خیس کنید و چند بار با دست فشار دهید تا گل ها در آب حل شوند. سپس سبزیجات را آبکش کرده و مانند سبزیجات دیگر بشویید.
طرز تهیه بورانی اسفناج هندی
مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج هندی | |
ماست انتزاعی | 2 فنجان |
اسفناج | 1 کیلوگرم |
کفی پوشیده شده | 3 قاشق چایخوری |
دانه خردل | 1/2 قاشق چایخوری |
دانه شنبلیله | 1 قاشق چای خوری |
فلفل قرمز خرد شده | 1 قاشق چای خوری |
نمک | در حد لازم |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | 1/3 فنجان |
دستور پخت
- روغن را در ماهیتابه داغ کنید.
- زیره، فلفل، خردل و دانه شنبلیله را در روغن بریزید و هم بزنید.
- اسفناج پخته شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید.
- اسفناج را داخل ماست بریزید و کمی نمک روی آن بپاشید و هم بزنید.
👩🍳 نکات تکمیلی برای تهیه بورانی اسفناج:
- در صورت تمایل می توانید روی ظرف بورانی را با کمی ماست و خامه بپوشانید و یک قاشق از محلول زعفران را روی ماست قرار دهید.
- در صورت تمایل می توانید اسفناج را به صورت خام خرد کرده و به ماست اضافه کنید.
- این بورانی با ماست تازه شیرین بهتر است.
ایده هایی برای تزیین بورانی با اسفناج
تاریخ پورانی
بورانی در کتاب حاج محمد علی برشی بغدادی، آشپز زمان شاه اسماعیل صفوی، چنین تعریف شده است: «هر قلیه ای که با سیر و ماست پر شود، بورانی نامیده می شود». مقصود او از قلیه همان خورش است و از تعابیر متأخر او چنین برمیآید که در خورش بورانی علاوه بر گوشت، سبزیهایی مانند چغندر، اسفناج و کدو نیز موجود است.
بدین ترتیب مشخص می شود که بورانی در سه چهار قرن اخیر با ترک گوشت به غذایی مستقل از آش تبدیل شده است.
بورانی در واقع نوعی سالاد است با این تفاوت که سس آن نسبت به سالاد اروپایی کمی ماست دارد. تا زمانی که سبزیجات در سس شناور شوند. به همین دلیل معمولاً به جای اینکه ماست را روی تره فرنگی خام یا پخته بریزند، تره فرنگی را داخل ماست می ریزند. بهتر است ماست بورانی غلیظ یا نیمه غلیظ باشد و اگر ماست سفت است می توانید آن را با کمی آب رقیق کنید.
رایج ترین بورانی در بین ما ماست و خیار است که کهن الگوی همه بورانی هاست اما هرگز به آن بورانی نمی گویند. میرزا علی اکبر خان کاشانی رئیس دربار ناصرالدین شاه قاجار علاوه بر بورانی ماست و کرفس، هفت غذای بورانی را ذکر می کند: بورانی اسفناج، بورانی کدو، بورانی چغندر، بورانی بادمجان، بورانی لوبیا سبز، بورانی کنگر، و بورانی قارچ. .