جاذبه های گردشگری اصفهان – ستاره
مجله بست خدمات گردشگری – در این مقاله با جاذبه های گردشگری اصفهان آشنا شوید.
جاذبه های گردشگری اصفهان
میدان نقش جهان اصفهان
این میدان یکی از زیباترین میدان های جهان است که در حدود 512 متر طول و 160 متر عرض دارد. در اطراف میدان چهار اثر تاریخی منحصر به فرد وجود دارد. کاخ عالی قاپو – مسجد امام – مسجد شیخ لطفولا در ورودی بازار قیصریه در وسط میدان اصلی، دو دروازه سنگی وجود داشت. امروزه میدان امام یکی از جاذبه های گردشگری اصفهان، مرکز خرید صنایع دستی و محل برگزاری بسیاری از جشن های ملی و مذهبی است.
بازار قیصریه اصفهان
سرداب قیصریه در شمال میدان امام (نخش جهان) ساخته شده است. این تابلوی جلویی یکی از زیباترین نقاشی های مربوط به دوران صفویه را نشان می دهد. از این ورودی وارد یکی از زیباترین بازارهای جهان می شویم. این بازار در زمان صفویه مرکز گران فروشی بوده و نمایندگان شرکت های خارجی در این محل دفاتر داشتند. بازار اصفهان یکی از بزرگترین بازارهای ایران و یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری اصفهان است که با قسمتهای مختلفی متمایز است و هر قسمت کالاهای خاصی به فروش میرساند. مثلاً صنایع دستی، طلا، نقره، فرش، کفش و غیره. بازدید از تمام قسمت های بازار ساعت ها طول می کشد.
کاخ عالی قاپو در اصفهان
این کاخ در قرن یازدهم هجری قمری ساخته شده و دارای شش طبقه است. هر طبقه دارای تزئینات هنری خاصی است. یکی از قسمت های مهم این کاخ راهرو طبقه سوم، حوض مسی واقع در راهرو پذیرایی در همان طبقه است که با زیباترین انواع رنگ و گچ بری تزئین شده است. تالار موسیقی در طبقه ششم، تزئینات منحصر به فرد گچ بری آن و بیشتر آثار هنری توسط رضا عباسی، هنرمند مشهور آن دوران انجام شده است. .
مسجد امام اصفهان
در ضلع جنوبی میدان نقش جهان یکی از زیباترین مساجد جهان اسلام قرار دارد که توسط استاد علی اکبر اصفهانی به دستور شاه عباس اول ساخته شده است. در مرحله اول سر در اصلی و سردر ورودی به همراه دو مناره بیرونی برای مسجد ساخته شد. درب مسجد با ورقه های نقره و طلا تزئین شده و قدمت آن به دوره شاه صفی جانشین شاه عباس اول می رسد. در داخل مسجد یک صحن اصلی و مرکزی با چهار راهرو و دو صحن فرعی وجود دارد. گنبد خانه جنوبی از دو لایه تشکیل شده و ارتفاع فاصله این دو گنبد حدود 12 متر است. ارتفاع گنبد بیرونی از کف مسجد 50 متر است. کتیبه های مسجد توسط خوشنویسان و خوشنویسان معروف عصر صفویه تزئین شده است. تمام سطوح دیوارهای مسجد، گنبد، مناره ها و طاق های داخلی و خارجی مسجد با کاشی معرق هفت رنگ پوشیده شده است. تزئینات این کاشی ها (گل و بوته) منزوی و مرموز به نظر می رسد .
مسجد شیخ لطف الله اصفهان
در ضلع شرقی نقش جهان مسجدی وجود دارد که در زمان شاه عباس اول صفوی در زمان ساخت میدان و بناهای اطراف آن به منظور عبادتگاه و محوطه تدریس در زمانهای بعد ساخته شد. شیخ لطف الله. ساخت مسجد در سال 1011 هجری قمری آغاز شد و در سال 1028 به پایان رسید. این مسجد دارای یک بارگاه زیرزمینی است که کف گنبد را از سطح زمین بالا می برد. با توجه به کاربری های خاص مذهبی و علمی این مسجد، نیازی به ساخت حیاط و مناره نبود. گنبد بر روی هشت طاق جناغی قرار دارد و لبه های این طاق ها با کاشی فیروزه ای رنگ تزئین شده است. .سطوح داخلی بهویژه محراب مسجد شیخ لطفالله از شاهکارهای هنر هفت رنگ و معرقکاریهای بینظیر بهشمار میرود و یکی از جاذبههای گردشگری اصفهان محسوب میشود. در محراب دو کتیبه وجود دارد که روی آنها عبارت زیر نوشته شده است.
کاخ هشت بهشت اصفهان
نام هشت بهشت در اصل در زبان زمان خود به معنای ورود به بهشت است. کاخ هشت بهشت در دو طبقه و بر روی کرسی که با ابزار سنگی ساخته شده و احجام و فضاهای معماری به نحوی ماهرانه و متناسب با هم ترکیب شده است قرار دارد. در وسط بنا فضای اصلی و مرکزی قرار دارد که به شکل هشت ضلعی است. دو طبقه توسط دو پله به هم متصل می شوند. تمامی سطوح بالکن ها، اتاق ها و راهروهای دهلیز مرکزی به سبک های مختلف تزئین شده اند. از ویژگی های منحصر به فرد این کاخ می توان به حوض مروارید و آبشار تراس جنوبی اشاره کرد که آب آن از حوض بالایی تامین می شود.
پل خواجو، اصفهان
در قسمت شرقی زاینده رود و پل خواجو از آثار دوران صفویه در سال 1060 هجری قمری مصادف با زندگی شاه عباس دوم ساخته شده است. در طرح قدیمی، پل خواجو چندین هدف را انجام می دهد. قسمت بالایی برای حرکت سریع و عبور وسایل نقلیه و دوچرخه در نظر گرفته شده بود، در حالی که قسمت پایین عمدتاً برای حرکت آهسته، توقف و معکوس کردن عابران پیاده در نظر گرفته شده بود. قسمت زیرین آن تماماً از سنگ و ملات سارافون ساخته شده است و منافذ عبور آب با تخته های چوبی ضخیم قابل کنترل است و با بستن کامل دهانه ها سطح آب در قسمت غربی پل بالا رفته و دریاچه کوچکی ایجاد می کند. در ضلع شرقی پله های سنگی مردم را به نقطه تماس با آب هدایت می کند. علاوه بر این، این پله ها مکانی برای نشستن و لذت بردن از مناظر هستند. در قسمت میانی پل، کاخ بغلاربیگی در طبقه فوقانی و در دو طرف راهروی پل برای پذیرایی و تشریفات رسمی ساخته شده و اتاق های آن در دوره های مختلف با تزئینات طلا تزئین شده است. .
300 متری پل اصفهان
زمانی که اصفهان به عنوان مرکز حکومت حکومت صفویه انتخاب شد، گسترش شهر به سمت جنوب پیش رفت. یکی از عناصر مهم توسعه شهری در آن طرح، محور چار باغ بود که از دروازه دولت به سمت جنوب ساخته شده بود و حدود شش کیلومتر طول داشت. این خیابان لزوماً از رودخانه عبور می کند و به همین دلیل معماران آن زمان پل الله فردیخان را که به سی و سه پل معروف است، روی زاینده رود و در امتداد محور چهارباغ ساختند. این پل بین سال های 1008 تا 1011 هجری قمری ساخته شده و 300 متر طول و 14 متر عرض دارد. این پل معماری بسیار زیبا و متناسبی دارد و چینش طولانی دهانه های آن ابهت و وقار خاصی را در آن ایجاد کرده است. در دو طرف طبقه فوقانی دو راهرو سرپوشیده ساخته شده که در زمستان و تابستان پناهگاه امنی برای رهگذران می باشد. پل الله وردیخان را می توان نتیجه مطلوب تلفیق تکنیک های مهندسی و هنر معماری دانست. .
کلیسای وانک و موزه اصفهان
در قرن یازدهم هجری قمری تعدادی از ارامنه ساکن ارمنستان کنونی به اصفهان نقل مکان کردند و در روستایی در جنوب غربی اصفهان ساکن شدند. آن روستا را جلفا نامیدند. شاهان صفوی بر اساس دستوراتی که صادر کردند آزادی مذهبی را تضمین کردند و از این اقلیت ارمنی حمایت کردند. در میان اهالی جلفا، تجار و افراد با دانش فنی آن زمان بودند. با کمک و کمک تجار ارمنی کلیساهای زیادی از جمله کلیسای وانک ساخته شد. جلفا اکنون بخشی از شهر اصفهان است. کلیسای ونک یکی از زیباترین کلیساهای ایران و یکی از جاذبه های گردشگری اصفهان محسوب می شود که ترکیبی از معماری ایرانی و اروپایی دارد. در داخل کلیسا تزئینات هنری مانند گچ بری، نقاشی و تذهیب وجود دارد. در کنار کلیسا یک موزه ارزشمند وجود دارد که در آن نقاشی های فوق العاده، دست نوشته ها و دیگر اشیاء هنری شگفت انگیز دیده می شود. .
آتش نشانی اصفهان
کوه آچگاه در 7 کیلومتری غرب اصفهان و در مسیر منارجنبان قرار دارد. ارتفاع این کوه از سطح دریا حدود 1680 متر است. در زمان ساسانیان بر بالای این کوه آتشکده ای ساخته شد. بنا از آجرهای بسیار بزرگ و ضخیم ساخته شده است. محل روشن نگه داشتن آتش هنوز در میان خرابه های بالای کوه دیده می شود و این بنا از معدود بناهایی به شمار می رود که قدمت آن به دوران قبل از اسلام باز می گردد.
منارجانبان در اصفهان
مینا جنبان یکی از آثار معروف تاریخی ایران و یکی از جاذبه های گردشگری اصفهان است که در 5 کیلومتری غرب اصفهان در مسیر جاده اصفهان به نجف آباد قرار دارد. ساختمان دارای یک بالکن و دو مناره است. ساخت این بنا مصادف با دوران حکومت مغولان ایلخانی است. این بنا از نظر معماری ارزش زیادی دارد. یکی از ویژگی های این بنا این است که اگر یکی از مناره ها تکان بخورد، مناره دوم و کل بنا به طرز محسوسی حرکت می کند. ارتفاع رواق از سطح زمین 10 متر و ارتفاع مناره ها 17.5 متر است. آنچه بسیار مهم است این است که این بنا برای تکان دادن ساخته نشده است و تکان دادن بیش از حد آن باعث تخریب ساختمان می شود. .
پارک پرندگان
جنگل ناجاوان یکی از مناطق خوش آب و هوا در مرزهای زاینده رود است که تا زمان بسته شدن آب های جاده زاینده رود، هوای خوب آن نوید یک روز فوق العاده را برای اصفهانی ها می داد..
اگرچه هنوز هم یکی از مناطق خوش آب و هوا در اصفهان محسوب می شود، اما بدون شک اگر به دنبال یک بعدازظهر آرام با مرغ کبابی و غذاهای کبابی در محاصره طبیعت زیبا هستید، بازدید از ناژوان را به شما توصیه می کنیم..
پارک پرندگان در امتداد جاده Ngwan روز خوبی را به خصوص برای کودکانی که از دیدن پرندگان رنگارنگ لذت می برند، می سازد..