G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

جاذبه‌ های گردشگری خوی؛ شمال غربی‌ترین نقطه ایران

مجله بست سرویس گردشگری – تا چه حد از جاذبه های گردشگری خوی اطلاع دارید؟ شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی در منتهی الیه شمال غربی ایران در مرز ترکیه واقع شده است. خوی به دلیل نزدیکی به دو کشور خارجی در گذشته از اهمیت نظامی و سیاسی برخوردار بود. صرف نظر از ظاهر شهر، تجاری است.

خوی - عکس خوی - شهرستان خویخوی - عکس خوی - شهرستان خوی

نمایی از شهر خوی

آداب و رسوم مردم خوی

بر اساس اسناد موجود، خوی ها از قدیم الایام بسیار مهم بوده اند. قبل از اسلام، شاخه ای از جاده معروف ابریشم که شرق و غرب را به هم متصل می کرد از خوی می گذشت. بر اساس کتیبه استخاری و نقشه موجود در کتاب راهیان و ممالک، شاهراهی که شبه جزیره عربستان را به ماوراءالنهر، ارس، اردبیل و آذربایجان مرکزی متصل می کرد، پایان یافته است.

آداب و رسوم خوی آمیزه ای از آیین های پیش از اسلام و آیین های اسلامی است. عشاق (یا اوزان باستانی) که نماد فرهنگ بومی منطقه است، هنوز در زندگی مردم حضور پررنگی دارد و اگرچه بسیاری از آداب و رسوم ملی به دلیل زندگی مدرن به فراموشی سپرده شده است، اما هنوز هم گاهی در گوشه و کنار آن یافت می شود. مخصوصاً در روستاهای کوسا، سیاچی، آداب برداشت گندم (تصور)، عروسی های ولخرجی و مفصل، نام گذاری فرزندان، ختنه مردان (سنت)، درخواست باران، روز رام ننه تپه، آداب خضر نبی (خضر نبی) و … هستند. نمونه هایی از این گونه آیین ها جریان فراموشی است.

محصولات شما

محصول جالب این شهرستان عسل و تخمه آفتابگردان است چرا که خوی از نظر تولید و کیفیت عسل رتبه اول را در کشور دارد. بسیاری از مزارع در خوی مزارع آفتابگردان هستند و تخمه آفتابگردان خوی از مرغوب ترین تولیدکنندگان تخمه آفتابگردان در سراسر کشور به شمار می رود و طرح فرودگاه این شهر شبیه گل آفتابگردان است. بالا .

عسل خوی – عکس عسل خویعسل خوی – عکس عسل خوی

عسل یکی از بهترین محصولات است

جاذبه های گردشگری خوی

درباره جاذبه های طبیعی خوی باید گفت که میانگین بارندگی سالانه 300 تا 400 میلی متر و وجود کوه های پوشیده از برف در چهار سوی شهر، منظره ای زیبا و ناب را در دل این منطقه ایجاد کرده است. از کشور. به خصوص که اواخر بهار و اوایل تابستان بهترین روزها برای سفر و بهره مندی از این مواهب الهی است که از جمله آنها می توان به اقامتگاه پیر، جهان دره خوی، گلو درسی، علیشیک، حاجی بی یایلاگی (حاجی بی یایلاگی)، قره دارا، مامیش خان، قوریس، دامنه‌های کوه اورن و دره‌های آن، چشمه گوشان، تنها بخشی از مکان‌ها و مناظر طبیعی این شهر است.

از آثار تاریخی شهرستان خوی می توان به برج شمس تبریزی، پل خاتون، بازار سرپوشیده، بیت الکبیری، مساجد باستانی مطلب خان، ملحسن، شاه، حاجی بابا و خان ​​- دوره قاجار، کلیساهای سوراب سرکیس، مهلازان، امامزاده سید بهلول اشاره کرد. و… تاریخ گرانبهای این شهر را به تصویر کشیدند.

1. پل ضخیم

پل قطور در 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان خوی و در بخش مرزی کردنشین بخش قطور شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این پل در سال 1349 بر روی راه آهن ایران و ترکیه در حوالی خوی توسط یک مهندس آلمانی ساخته شد. پل قطور که بر روی یک دره وسیع با استفاده از فناوری جدید برای عبور راه آهن و قطار ساخته شده است، یکی از مهم ترین و معروف ترین پل های خاورمیانه به شمار می رود.

پل قطور - تصویری از پل قطور - پل قطور برادر من استپل قطور - تصویری از پل قطور - پل قطور برادر من است

پل قطر یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خوی است

2. دروازه سنگی خوی

دروازه سنگی تنها دروازه باقی مانده از دیوار شهر خوی است که ارزش تاریخی زیادی دارد. دروازه سنگی تنها دروازه باقی مانده از تاریخ باستان ایران است. قدمت ساخت این بنای خشتی به دوره ایلخانی یا قاجاریه می رسد و هنوز قطعیتی در مورد آن وجود ندارد. همانطور که از سبک معماری این اثر بر می آید، می توان گفت که دروازه در دوره قاجار ساخته شده است، زیرا آثار باقیمانده قاجار در تبریز شباهت های زیادی با این اثر دارد.

به گفته کارشناسان دلیل دیگری که ساخت این بنا را در زمان قاجار تایید می کند این است که ساخت آخرین دیوار یا بدنه شهر به دستور عباس میرزا معاون سلطان (فرزند فتحعلی) انجام شده است. شاه قاجار). شواهد نشان می دهد که تا سال 1320 مطابق با سال شمسی آنها وجود داشته است. از سوی دیگر سر در باقی مانده از این بنا دارای نشانه های معماری دوران ایلخانی است که معماران این دروازه را در زمان عمران و آبادانی خوی به دستور همسر اباقاخان شاه دوم ساخته اند. از سلسله ایلخانی.

دروازه سنگی خوی - عکس دروازه سنگی خویدروازه سنگی خوی - عکس دروازه سنگی خوی

نمایی از دروازه سنگی خوی

3. ساختمان شهرداری خوی

ساختمان شهرداری خوی یا همان شهرداری سابق مربوط به دوره پهلوی اول است و در مرکز شهر خوی قرار دارد. ساختمان شهرداری خوی در سال 1312 هجری شمسی توسط استاد علی اکبر توانا (معمار معروف خوی) در سال 1312 هجری شمسی ساخته شد. موقعیت ساختمان قدیم شهرداری واقع در خیابان شهید صمدزاده (فعلی).

در فضای شهرداری قدیم صدها درخت اصیل تبریز وجود داشت. شهردار قدیم را در گذشته شهردار شهر می نامیدند و در زمان تأسیس 5-6 کارگر روزمزد داشت. خیابان های شهر بیشتر خاکی بود. در سال 1312 خیابان های اصلی شهر (خیابان طالقانی و خیابان شریعتی) ساخته شد و در سال 1316 جز چند نقطه از شهر آسفالت نشد. بیشترین وظایف شهرداری در ابتدای تشکیل، نظافت و گردش در شهر بود و در سال 1330 هجری شمسی تعداد کارکنان آن 35 نفر و 20 کارگر بود.

ساختمان شهرداری خوی - تصویر ساختمان شهرداری خویساختمان شهرداری خوی - تصویر ساختمان شهرداری خوی

ساختمان شهرداری خوی

4. برج شمس تبریزی

برج شمس بر روی آرامگاهی منسوب به شمس تبریزی در زمان صفویه در شهر خوی ساخته شده است تزئین شده با خانه ای که توسط چیلی شکار شده بود.

بنا بر اسناد موجود، این بنا به دستور شاه اسماعیل صفوی ساخته شده و مناره آن با شاخ قوچ وحشی تزئین شده است. از شاخ قوچ در مناره برای نشان دادن قدرت و مهارت شاه اسماعیل در شکار قوچ در یک روز استفاده می شد. اسناد و تصاوير باقيمانده از گورستان شمس تبريز در شهر خوي نشان مي دهد كه اين بنا در ابتدا شامل 3 مناره در اطراف قبرستان شمس بوده است كه تنها يكي از آنها به دلايل طبيعي باقي مانده است.

برج شمس تبریز - عکس برج شمس تبریز - برج شمس تبریز خویبرج شمس تبریز - عکس برج شمس تبریز - برج شمس تبریز خوی

برج شمس تبریز یکی از جاذبه های گردشگری خوی است

5. زن پل

پلی قدیمی در سه کیلومتری جنوب شهر خوی بر روی رودخانه خاتور و در کنار جاده خوی به ارومیه وجود دارد که در زبان مردم و اسناد موجود به پل خاتون معروف است. قسمت پشتی ماهی از سنگ های نسبتاً بزرگ و منظم با ملات ماسه و آهک تشکیل شده است و در قسمت بالایی پل از آجر استفاده شده است و دارای هفت دهانه بزرگ رو به آب است. دهانه ها پایه های سنگی هستند، هفت دهانه قوسی به طور منظم تزئین شده است.

در گذشته کاروان‌هایی که از عثمانی می‌آمدند از این پل عبور می‌کردند و تا چند سال پیش محل عبور مردم بود، اما در سال‌های اخیر پل جدیدی در جهت آن ساخته شده است و نحوه ارتباط مردم از طریق پل جدید است. .

پل خاتون - عکس پل خاتون - پل خاتون خویپل خاتون - عکس پل خاتون - پل خاتون خوی

پل خاتون یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان خوی است

6. بازار خلق و خو

بازار خوی بازار بزرگ عصر صفویه و مرکز تجاری آن دوره آذربایجان بود که در ضلع شرقی شهر خوی قرار داشت. این بازار دومین بازار بزرگ ایران است. بیشتر صادرات در جاده ابریشم ایپک یولی انجام می شد و نفت با شتر از قفقاز به بازار خوی و از آنجا به بازارهای ارومیه، تبریز و غیره حمل می شد. بقیه بازار گسترده است. بنای بازار کنونی به دوران صفویه به بعد برمی‌گردد و بیشتر قسمت‌های آن به دستور عباس میرزای قاجار و امیر احمد خان دنبلی در اوایل دوره قاجار ساخته شده است.

بازار خوی - عکس بازار خویبازار خوی - عکس بازار خوی

یک ردیف ادویه فروش در بازار خوی

7. کلیسای سورب سرکیس

کلیسای سرخس در شمال غربی شهر خوی و در میدان قمسال قرار دارد. ساخت این بنا به دو دوره مختلف در قرن چهارم میلادی باز می گردد، اما در دوره صفویه تعمیرات اساسی در آن انجام شد و شکل فعلی کلیسا حاصل آن است.

کلیسای سرب سرکیس - عکس کلیسای سرب سرکیس - کلیسای سرب سرکیس خویکلیسای سرب سرکیس - عکس کلیسای سرب سرکیس - کلیسای سرب سرکیس خوی

نمای بیرونی کلیسای سورپ سرکیس خوی

نمایش مجله بست

بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های گردشگری خوی بهار و تابستان است و حتی در تابستان خوی یکی از شگفت انگیزترین شهرهای ایران به شمار می رود. پس دیدن این شهر را از دست ندهید.

منابع: همگردی، ویکی پدیا، سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا