G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

جا‌های دیدنی کاشان را از دست ندهید (راهنمای سفر به کاشان)

مجله بست خدمات گردشگری – کاشان یعنی مروارید سبز در دل کویر ایران؛ علاوه بر خانه‌های تاریخی و سوغاتی‌های بی‌نظیر… خانه‌های تاریخی که بسیاری از آنها به موزه یا اقامتگاه‌های سنتی تبدیل شده‌اند و سوغاتی‌ها در فصول خاصی از سال، مردم ایران و حتی گردشگران بین‌المللی را به کاشان می‌آورند. در مجله الکترونیکی سیتار شما را با دیدنی های کاشان و جاذبه های گردشگری این شهر زیبا آشنا می کنیم.

جاذبه های کاشان را از دست ندهید (راهنمای سفر کاشان)جاذبه های کاشان را از دست ندهید (راهنمای سفر کاشان)

آثار تاریخی کاشان

اگر قصد شما از سفر به کاشان آشنایی با آثار تاریخی و هنری این شهر زیبا است، پیشنهاد می کنیم در یکی از خانه های سنتی کاشان اقامت کنید. اقامتی که امکان بازدید از شهر و سرزمین زیبای کاشان را برای یک یا دو روز به شما می دهد. تاریخ این شهر باستانی به خانه های سنتی و خلوص آن گره خورده است. خانه هایی که امروزه بیشتر آنها هتل هستند، منحصر به فرد هستند و بسیاری از مسافران خارجی و هنردوستان را به خود جذب می کنند. طبیعتاً بسیاری از خانه‌های تاریخی به‌عنوان موزه باقی مانده و نمادی از شکوه و منزلت فرهنگی کاشان هستند. تعدادی از آنها را در قالب مکان های گردشگری کاشان معرفی می کنیم.

1. خانه عباسیان کاشان، شاهکاری از معماری متقارن قاجار

یکی از محله های تاریخی کاشان، منطقه سلطان امیر احمد نام دارد. محله ای که شامل یک بنای تاریخی زیبای عباسی است. این خانه تاریخی در 20 سال پیش در دوره قاجار ساخته شده و متعلق به یک تاجر معروف ایرانی است. متاسفانه اطلاعات دقیقی از معمار این بنای زیبا نداریم. اما معماری آن قطعا یک شاهکار بزرگ به حساب می آید. شاهکاری که قدرت و عظمت آن را تنها با مشاهده دقیق می توان درک کرد.

خانه عباسیان کاشانخانه عباسیان کاشان

مروری تاریخی بر خانه عباسیان کاشان

خانه عباسیان به سفارش حاج محمد ابراهیم تاجر شیشه و کاشانی ساخته شد. خانه ای که معماری آن به عنوان یکی از بهترین بناهای معماری ایرانی شناخته می شود و چندین بار نامزد جوایز مختلف معماری ایرانی و بین المللی شده است. در ساخت این بنا، هشتی ورودی به دو شاخه تقسیم می شود که یکی برای ورود ساکنان خانه و قسمت دیگر برای تردد اکیپ ساختمانی در نظر گرفته شده است. با ورود به کاخ، نقاشی ها و گچبری های زیبا چشم هر بیننده ای را خیره می کند و مطمئناً چشم همه از دیدن پنجره های رنگارنگ این خانه زیبا سیر نمی شود. از ویژگی های بارز هنری این معماری می توان به موارد زیر اشاره کرد: تقارن در معماری خانه طراحی شده است. ویژگی بارزی که به دوره قاجار برمی گردد و به درستی در این خانه خودنمایی می کند. موقعیت این بنای زیبا در خیابان علوی، کوی امیرسلطان واقع شده است و موقعیت حیاط سنتی رستوران باعث شده هر ساله مسافران زیادی از تهران به اصفهان به صرف غذا در این مکان زیبا بپردازند.

جهت هماهنگی بیشتر و اطلاع از ساعات بازدید از این گروه می توانید با شماره تلفن 55240902 (با پیش شماره 031) تماس حاصل فرمایید.

2. پارک فن کاشان، پارکی زیبا با تاریخی عجیب

باغ‌های کاشان عمدتاً به سبک معماری باغ‌های ایرانی طراحی شده‌اند. از آنجایی که بیشتر کشور ما در آب و هوای گرم و خشک قرار دارد، در سرزمین خشکی مانند کاشان، وجود باغی زیبا مانند باغ فن جای تعجب دارد. این روزها گردشگر بدون بازدید از باغ زیبای فن کاشان نمی تواند به کاشان بیاید.

تاریخچه مختصری از پارک فن کاشان

برخی تاریخچه این باغ را به زمان آل بویه نسبت می دهند، اما آنچه در ابتدا باغ را به جهانیان معرفی کرد شاهکار معماری دوران صفویه بود. البته بخش‌هایی از ساخت باغ در دوره قاجار به پایان رسید، اما آنچه در دوره قاجار در باغ فین کاشان اتفاق افتاد بیش از یک فاجعه تلخ بود که تاریخچه این باغ زیبا را به نام بزرگ امیرکبیر پیوند زد. به همین دلیل افراد زیادی در بازدید از فن پارک به حمام تاریخی این پارک می روند تا ضمن بازدید از محل کشته شدن یک شاهزاده بزرگ، یاد آن مرد بزرگ را زنده نگه دارند.

صحنه های کاشان - باغ فین صحنه های کاشان - باغ فین

جاذبه های پارک فن کچان

شاید با خواندن این مقاله متوجه شده باشید که جذابیت پارک فن کاشان تنها در جاذبه های طبیعی و تاریخی آن نیست. پس اگر از آن دیدن کردید حتما به روش آبرسانی در باغ توجه کنید عنصر حیات بخش آب و روش آبرسانی به درختان کهنسال این باغ شاهکاری تاریخی از دوران صفویه است. شاهکاری که در دل کویر ایران رخ داده است و از این حیث باغ زیبای فن در میان دیدنی های شهر کاشان متمایز است. علاوه بر این، این بنا و باغ زیبا از جمله آثار ثبت شده در یونسکو است. از این رو سالانه گردشگران زیادی از سراسر جهان برای بازدید از این اثر زیبای تاریخی و دیگر مکان های دیدنی کاشان به این شهر بزرگ سفر می کنند.

3. مسجد جامع کاشان قدیمی ترین بنای تاریخی شهر است

مسجد جامع کاشان قدیمی ترین اثر تاریخی کاشان به شمار می رود. معماری اسلامی کاشان در این مسجد به خوبی دیده می شود. کاشی کاری های بی نظیر و گنبد آجری بزرگ مسجد در خیابان بابا افضل کاشان به خوبی خودنمایی می کند. علاوه بر این گنبد، مناره بزرگی نیز در کنار آن قرار دارد. به گفته بسیاری از کارشناسان میراث فرهنگی، قدمت این اثر به دوران سلجوقیان باز می گردد و به دلیل ایثار مردم چندین بار مرمت شده است. مسجد جامی برای کاشان شناسنامه اسلامی شهر است و از این رو در بین جاذبه های گردشگری کاشان از احترام بالایی برخوردار است.

4. خانه بروجردی در کاشان اصیل و فوق العاده

شما احتمالا بهتر از من می دانید که تاج محل ساختمان زیبایی است که تاریخ رمانتیک آن شکوه تاج محل را بخشیده است. در خود ایران جاهای دیدنی زیادی داریم مثل تاج محل که یکی از آنها خانه تاریخی خاندان بروجردی است!

شاید تعجب کنید که چرا یکی از زیباترین آثار تاریخی به نام بروجردی در قلب شهر تاریخی کاشان ثبت شده است. این بنا در اصل متعلق به شخصی به نام حاج سید حسن نطنزی از بازرگانان معروف کاشان به دلیل سفرهای زیاد به بروجرد بوده است. البروجردی در جوانی عاشق یکی از دختران تاجر معروف فرش کاشان به نام حاج سید جعفر طباطبایی شد و با همین عشق شروع به ساختن کاخ زیبا و باشکوه تاریخی بروجردی کرد. زیرا حاج سید جعفر طباطبایی شرط ازدواج دخترش را ساختن خانه ای شبیه خانه خود می داند و این شرط ازدواج، آغاز بنای عمارت عالی بروجردی است.

اخیرا دبیرکل یونسکو از این اثر تاریخی بازدید کرده و آن را به عنوان زیباترین خانه تاریخی قاره آسیا معرفی کرده است. تعریفی که به اعتقاد ما ایرانی ها زمانی درست ترین خواهد بود که خانه بروجردی کاشان را به عنوان بهترین خانه تاریخی جهان به همه دنیا معرفی کنیم! سرداب، قسمت اصلی خانه، خانه شاه، ییلاقی، گوشواره ها و بادگیرها از قسمت های مختلف این خانه زیبا و بزرگ هستند. حتما به گچ و پانل ها دقت کنید. زیبایی بی نظیر خانه بروجردی کاشان آنقدر شگفت انگیز است که از دیدن آن خسته نمی شوید. اگر قصد بازدید از خانه بروجردی کاشان را دارید، می توانید از ساعت 9 صبح تا حوالی ساعت 16 برای بازدید از این خانه تاریخی در محله سلطان امیر احمد کاشان بیایید.

خانه بروجردی ها یکی از مکان های معروف کاشان است خانه بروجردی ها یکی از مکان های معروف کاشان است

محله سلطان امیر احمد شکوه کاشان است. در این محله پس از کمی پیاده روی از کنار خانه بروجردی ها به کاخ طباطبایی می رسید. کاخ زیبای طباطبایی نیز کاخ بانوی بروجردی است. این خانه قدیمی متعلق به حاج سید جعفر طباطبایی نطنزی تاجر معروف فرش کاشانی است. در خانه طباطبایی ها دو آبنما وجود دارد که آب آن از طریق کانال تامین می شود. کاخ طباطبایی با 4 حیاط، 40 اتاق، 4 سرداب و 3 بادگیر یکی از بزرگترین خانه های تاریخی کاشان است.

اتاق سلطنتی در این مجموعه بی نظیر است. گچ بری و آینه کاری زیر نظر صنیع الملک استاد بزرگ نقاشی دربار قاجار انجام شد. ارتباط تاریخی و ارزشمند بین کاخ های باشکوه طباطبایی و بروجردی قطعاً در میان برترین جاذبه های گردشگری کاشان خودنمایی می کند. فقط فراموش نکنید که برای بازدید از خانه های سنتی کاشان در صبح یا بعد از ظهر برنامه ریزی کنید. علاوه بر این، با پیاده روی صبحگاهی در منطقه سلطان امیر احمد و بازدید از بارگاه او، می توانید به بسیاری از مکان های جالب کاشان برسید.

خانه طباطباییان در کاشانخانه طباطباییان در کاشان

6. بازار سنتی کاشان، ایده آل برای خرید سوغاتی

آیا می توان در یک شهر تاریخی آثار هنری را دید و بازار آن شهر را نادیده گرفت؟ بازاری که تاریخ این همه خانه تاریخی قطعا به این بازار متصل است. بازار سنتی کاشان نیز دارای آثار هنری فراوانی است که ساخت این بازار در دوران صفویه به پایان رسیده و عظمت خود را تا به امروز حفظ کرده است. اگر به کاشان سفر کردید و در بازار سنتی کاشان مسحور عطر و بوی شیرین گل رز کاشان شدید، می توانید از یکی از غرفه های بازار قدیمی این شهر، سوغاتی های شهر قدیم کاشان را خریداری کنید. کاشان علاوه بر گلاب، سوغاتی های لذیذ دیگری مانند باقلوا نیز دارد و کاشان علاوه بر انواع غذاها، در عرصه صنایع دستی نیز با قدرت فراوانی پا به عرصه وجود گذاشته است.

مردم کاشان به بافتن فرش های دستباف زیبا معروف هستند. پس اگر قصد خرید فرش دستباف را دارید، می توانید یک قالیچه یا قالیچه زیبا از بازار سنتی کاشان خریداری کنید. اگر در کاشان به دنبال سوغاتی ارزان تری نسبت به صنایع دستی هستید، خرید سفال سنتی کاشان را به شما توصیه می کنیم. بنابراین در بازدید از دیدنی های کاشان از بازار سنتی این شهر غافل نشوید.

بازار سنتی کاشانبازار سنتی کاشان

7. مسکن های سنتی کاشان

برخی از خانه های تاریخی کاشان به هتل و اقامتگاه تبدیل شده است. به همین دلیل بسیاری از مسافران شهرهای متوسط ​​ترجیح می دهند حداقل یک شب در کاشان اقامت کنند. کاشان شهری زیباست و هر فصلی زیبایی های خود را دارد. اما در فصل بهار و در فصل گلاب گیری سفر به کاشان زیاد می شود و به نوعی در ماه های اردیبهشت و خرداد بر تعداد مسافران کاشان افزوده می شود. اگر می خواهید از این شهر تاریخی بازدید کنید، اقامت در یکی از خانه های قدیمی کاشان را به شما پیشنهاد می کنیم.

در کاشان نیز مانند سایر شهرهای بزرگ می توانید هتل های خوب و مجللی پیدا کنید، اما نکته جالب سفر به کاشان، اقامت در یکی از خانه های سنتی کاشان است. خانه هایی که خدمات خوبی ارائه می دهند مانند یک هتل تمام عیار و از نظر نظافت و بهداشت عالی هستند مانند هتل های مجله بست. آرامش رزرو اتاق در گوشه حیاط یکی از این خانه ها ناشی از دلتنگی ما ایرانی هاست. به خانه‌های پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ‌هایمان، به استراحتگاه‌های شبانه و تعطیلات شیک‌شان، جالب است بدانید که بسیاری از این اقامتگاه‌ها هنوز توسط خانواده‌ها اداره می‌شود و هر شب در گوشه‌ای از حیاط سماور و چای در دسترس مهمانان است. در زیر با چند خانه سنتی آشنا خواهیم شد:

اقامتگاه سنتی سرای امری

اقامتگاه سرای العامری یکی از اقامتگاه های قدیمی شهر کاشان است که قدمت آن به دوره زندیه می رسد. البته بیشتر هنرها و معماری آن مربوط به دوران قاجار است. هنر به کار رفته در ساخت این بنا باعث گرانی اقامت در این مجموعه می شود و البته در ازای آن خدمات خوبی به مسافران ارائه می شود. سوئیت پادشاه که دیگر حرفی در آن نیست، انگار یک شب در تاریخ سیر کردی و به روزهای گذشته این خانه برگشتی. اتاق سلطنتی منحصر به فرد ترین اتاق در این اقامتگاه است. اتاق بزرگ با گچ بری های منحصر به فردش از نظر هنر و معماری بی نظیر است. شاید شبی یک میلیون و ششصد هزار تومان مبلغی نباشد که همه توان پرداخت آن را داشته باشند اما ممکن است در روزهای آرام سال با اجازه مسئولان هتل از این شاهکار دیدن کنید.

مقر سنتی خانه مرشیدی کاشان

اقامتگاه سنتی خانه مرشیدی کاشان یکی از خانه های قدیمی و بزرگ کاشان است. خانه تاریخی ملاحبیب اله شریف در کاشان، خانه ای با قدمت و تاریخ پر حادثه، هم اکنون به عنوان اقامتگاهی باستانی 250 ساله آماده پذیرایی از ایرانیان و گردشگران خارجی است. اگر قصد اقامت در یکی از اتاق های مجلل این بنای بزرگ را دارید، می توانید یک شب را در اقامتگاه سنتی بیت المرشیدی با حدود 300 هزار تومان برای دو نفر اقامت کنید.

به غیر از این خانه‌ها، خانه‌های قدیمی و سنتی زیادی در کاشان وجود دارد، خانه‌هایی که شاید گچ بری‌های خاص و آینه‌کاری زیبایی در آن‌ها وجود نداشته باشد، اما آرامشِ خوردن قند پلو در کنار حوض وسط خانه و آرامش. شمعدان های کنار آن چیزی است که از آرامش این گونه اقامتگاه ها نمی کاهد.

حرف آخر

در کاشان جاهای دیدنی زیادی وجود دارد، خانه های قدیمی، باغ های سنتی، مساجد باشکوه، همه جزئی جدایی ناپذیر از تاریخ ایران اسلامی در این سرزمین هستند. تاریخی که بیش از هر چیز در شهر سنتی کاشان با مردم مهربانش متبلور شد. در نزدیکی کاشان می توانید از آبشار نیاسر دیدن کنید و از طبیعت و مناظر فوق العاده آن لذت ببرید. پس اقامت کوتاه خود را در شهر زیبای کاشان از دست ندهید و نقاط دیدنی آن را یکی یکی با جان و دل ببینید. همچنین در مجله اینترنتی مجله بست چشم منتظر نظرات ارزشمند شما در مورد مکان های گردشگری کاشان هستیم.

Related Articles

Back to top button