سبک زندگی

خربزه در بارداری و ۱۳ خاصیت شگفت انگیز آن

مجله بست خدمات مادر و کودک – میوه ها و سبزیجات بخش مهمی از رژیم غذایی مادران باردار هستند. زیرا ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر لازم برای رشد و نمو جنین را تامین می کند. از جمله میوه ها می توان به هندوانه، هندوانه و طالبی اشاره کرد که در فصل تابستان رشد می کنند، علاوه بر داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی، سرشار از آنتی اکسیدان ها و ضد انعقادها هستند. هندوانه یک میوه استثنایی برای مادران باردار است. با مجله بست همراه باشید تا با فواید خوردن هندوانه در دوران بارداری آشنا شوید.

هندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آنهندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آن

هندوانه در بارداری

هندوانه میوه بسیار مفیدی برای خانم های باردار است البته اگر زیاد آن را نخورید! این میوه کم کالری و سرشار از مواد مغذی و فیبر است، بنابراین یک میان وعده خوشمزه و سالم در دوران بارداری است.

گاهی اوقات باکتری هایی به نام باکتری لیستریا در پوست بیرونی میوه یافت می شود که می تواند برای زنان باردار مضر باشد. برخی از پزشکان ممکن است از شما بخواهند به همین دلیل از خوردن این میوه خودداری کنید. اما اگر این میوه کاملا شسته و پوست کنده شده باشد، خوردن آن اشکالی ندارد.

ارزش غذایی هندوانه در دوران بارداری

هندوانه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است. این میوه سرشار از ویتامین B1، ویتامین A و C و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و فسفر است. هندوانه همچنین سرشار از اسید فولیک یا ویتامین B9 است. B9 مهمترین ویتامین در دوران بارداری است زیرا از نقص لوله عصبی در نوزادان جلوگیری می کند. هندوانه همچنین حاوی روی است که برای رشد بافت جنین ضروری است. هندوانه منبعی غنی از ضد انعقادها و آنتی اکسیدان ها برای مادر است.

فواید خوردن هندوانه در بارداری

1. پیشگیری از نقص لوله عصبی جنین

لوله های عصبی جنین منشا تشکیل مغز و نخاع در سه ماهه اول بارداری هستند. خوردن هندوانه که سرشار از اسید فولیک است، میزان ویتامین B9 مورد نیاز روزانه را تامین می کند و از بروز هرگونه نقص در لوله های عصبی جنین جلوگیری می کند. این یکی از مهمترین فواید خوردن هندوانه در دوران بارداری است.

2. ضد انعقاد

یکی از عوارض بارداری لخته شدن خون است. اگرچه این بسیار نادر است، اما مصرف هندوانه به کاهش غلظت خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

3. بهبود سیستم ایمنی بدن

هندوانه حاوی کاروتنوئیدهایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند. این به تشکیل سلول های جدید کمک می کند و ایمنی مادر و جنین را بهبود می بخشد.

4. درمان سوزش سر دل

سوزش سر دل یک مشکل شایع و آزاردهنده در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری است. هندوانه دستگاه گوارش را آرام می کند. ویتامین C موجود در آن نه تنها به هضم و جذب غذا کمک می کند بلکه باعث کاهش اسیدیته و سوزش سر دل می شود.

5. درمان کم خونی

کم خونی در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک است. هندوانه به دلیل داشتن آهن و ویتامین C، کم خونی را کنترل می کند. ویتامین C به جذب آهن در دستگاه گوارش کمک می کند.

هندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آنهندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آن

6. درمان گرفتگی عضلات پا

بسیاری از زنان باردار از گرفتگی عضلات پا در طول شب شکایت دارند. گرفتگی عضلات پا به دلیل کمبود پتاسیم در بدن رخ می دهد و هندوانه با وجود این ماده معدنی به درمان این مشکل کمک می کند.

7. بهبود بینایی جنین

چشم نوزادان در سه ماه اول بارداری شروع به رشد می کند و در اواخر بارداری کامل می شود. هندوانه سرشار از ویتامین A است و مصرف هندوانه در دوران بارداری خطر ابتلا به اختلالات چشمی در جنین را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

8. تنظیم فشار خون

در دوران بارداری، بسیاری از مادران دچار فشار خون بالا می شوند که می تواند منجر به عوارضی مانند پره اکلامپسی (اکلامپسی) شود. هندوانه حاوی ترکیباتی از نمک های معدنی ضروری است که به تنظیم فشار خون و کنترل آن کمک می کند.

9. درمان یبوست

خوردن هندوانه در دوران بارداری از یبوست جلوگیری می کند. زنان اغلب در دوران بارداری به دلیل کمبود فیبر در رژیم غذایی از یبوست رنج می برند. ویتامین ها و فیبر موجود در هندوانه حرکات روده را تسهیل می کند و از یبوست در دوران بارداری جلوگیری می کند.

10. کنترل وزن

هندوانه به دلیل کالری کم یک میان وعده عالی برای مادران باردار است. وجود فیبر زیاد در هندوانه باعث ایجاد احساس سیری و در نتیجه کنترل وزن در دوران بارداری می شود. مقدار فروکتوز موجود در هندوانه بسیار کم است و باعث افزایش وزن نمی شود.

11. سلامت استخوان ها و دندان های کودک

در دوران بارداری استخوان ها و دندان های جنین از کلسیم بدن مادر برای رشد خود استفاده می کنند. به همین دلیل مادران باردار باید از غذاهای غنی از کلسیم استفاده کنند. کلسیم در هندوانه به وفور یافت می شود.

12. بهبودی پس از زایمان

نه تنها در دوران بارداری، بلکه پس از زایمان نیز بدن مادر برای بهبودی نیاز به تغذیه مناسب دارد. ویتامین A موجود در هندوانه در کبد و سلول های چربی ذخیره می شود. این ویتامین ذخیره شده در دوران بارداری به روند بهبودی پس از زایمان کمک می کند.

13. تامین انرژی بدن

هندوانه اگرچه کالری زیادی ندارد، اما سرشار از پروتئین و کربوهیدرات است که در بدن به انرژی تبدیل می شود و انرژی لازم برای فعالیت جنین و مادر را تامین می کند.

هندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آنهندوانه در بارداری و 13 خاصیت شگفت انگیز آن

عوارض مصرف هندوانه در بارداری

هندوانه میوه ای بسیار مفید برای بارداری است. تنها مشکل این است که ممکن است باکتری لیستریا روی پوست او وجود داشته باشد که با شستشوی کافی می توان آن را از بین برد. همچنین اگر مادران باردار به این میوه حساسیت دارند، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود.

خلاصه

  • برای پیشگیری از بیماری لیستریوز، هندوانه را قبل از خوردن خوب بشویید. ابتدا هندوانه را با آب بشویید سپس مدتی آن را در سرکه رقیق قرار دهید. سپس دوباره آن را با آب بشویید و سپس با چاقو برش دهید. مطمئن شوید که چاقو و تخته برش تمیز هستند.
  • خوردن هندوانه تمیز در دوران بارداری نه تنها برای بدن مضر است، بلکه منبع غنی از مواد مغذی برای مادران است.
  • اگر به هندوانه واکنش آلرژیک دارید، قبل از خوردن آن با پزشک خود مشورت کنید.

اگر سوال یا تجربه ای در این زمینه دارید، آن را از طریق بخش “نظر” با ما در میان بگذارید.

برگرفته از: اولین جیغ

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا