G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

خواص نارنگی؛ ۱۷ خاصیت شگفت انگیز از کاهش وزن تا جوانسازی پوست

مجله بست خدمات املاک و مستغلات – نارنگی یکی از مرکباتی است که در مناطق گرمسیری آسیا می روید. ما عمدتا این میوه را به دلیل طعم مطبوعش مصرف می کنیم، اما جالب است بدانید که این میوه دارای خواص بی شماری است. خواص سلامتی نارنگی شامل کاهش التهاب، کاهش خطر سرطان، حمایت از سیستم ایمنی، محافظت از قلب، کمک به تنظیم فشار خون، حمایت از سلامت چشم، کمک به پیشگیری از دیابت و غیره است. به علاوه حتی پوست نارنگی برای سلامتی مفید است و به صورت خوراکی مصرف می شود. در این مقاله به ارزش غذایی، خواص و عوارض مصرف زیاد نارنگی می پردازیم.

ارزش غذایی نارنگی

نارنگی نوعی مرکبات است و از خانواده پرتقال ها به شمار می رود. این میوه خوشمزه سرشار از ترکیباتی است که برای سلامتی انسان مفید است. نارنگی از میوه های بومی چین است اما امروزه به دلیل ویژگی ها و طعم مطبوع آن در سراسر جهان کشت می شود. ارزش غذایی نارنگی را در جدول زیر مشاهده می کنید.

گروه ها مقدار
کالری 53
چربی کل 0.3 گرم
کل کربوهیدرات ها 0.8 گرم
پتاسیم 166 میلی گرم (4 درصد نیاز روزانه)
ویتامین A 13 درصد از نیاز روزانه
ویتامین C 44 درصد از نیاز روزانه
ویتامین B6 5 درصد از نیاز روزانه
ما هستیم یک درصد از نیاز روزانه
کلسیم 3 درصد از نیاز روزانه
منیزیم 3 درصد از نیاز روزانه

ویژگی های نارنگی

نارنگی خواص شگفت انگیزی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

1. کاهش التهاب

نارنگی حاوی درصد زیادی ویتامین A است، بنابراین به بدن در کاهش فرآیندهای التهابی کمک می کند. این میوه همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است و این آنتی اکسیدان ها برای کمک به بدن در مبارزه با بیماری های التهابی و حاد حیاتی هستند.

2. پیگیری سرطان

ثابت شده است که نارنگی در پیشگیری از انواع سرطان در بدن و کاهش آسیب سلولی که این بیماری می تواند ایجاد کند بسیار موثر است. میوه نارنگی حاوی مقادیر زیادی ترکیبات گیاهی است که به دلیل خواص ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی شناخته شده است. این ترکیبات به طور خاص با جلوگیری از جهش سلول های طبیعی و تکثیر سلول های سرطانی از این بیماری جلوگیری می کنند. در نتیجه از گسترش تومورها جلوگیری می شود. همچنین طبق برخی مطالعات گفته می شود که پوست نارنگی می تواند رشد سلول های سرطانی را متوقف کند یا مرگ آنها را افزایش دهد.

سرطانسرطان

3. تقویت سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی عملکردهای مهمی در بدن دارد که در نهایت به حفظ سلامتی کمک می کند. سیستم دفاعی بدن به هیچ وجه از آسیب مصون نیست و باید با تغذیه مناسب تقویت شود. نارنگی یکی از این خوراکی‌ها محسوب می‌شود که به بهبود توانایی سیستم ایمنی بدن در از بین بردن عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند، بنابراین از شما در برابر عفونت آنفولانزا در فصل سرما محافظت می‌کند. این ویژگی احتمالاً به دلیل “بیوفلاونوئیدها” است که معمولاً در مرکبات یافت می شود.

4. حفظ سلامت قلب

قلب مسئول پمپاژ خون در بدن است، بنابراین حفظ سلامت آن بسیار مهم است. نارنگی می تواند به محافظت از قلب در برابر اثرات مضر آسیب رادیکال های آزاد و التهاب کمک کند، که رسوب آترواسکلروز و انسداد رگ های خونی را تسریع می کند.
رادیکال های آزاد در شرایط عادی در بدن تشکیل می شوند، اما اگر تعداد آنها زیاد باشد، می توانند به سلامت آسیب برسانند. ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان برای مبارزه با رادیکال های آزاد در خون عمل کند و به طور قابل توجهی سلامت قلب را تقویت کند.

5. تنظیم فشار خون

نارنگی علاوه بر محافظت از قلب، به دلیل وجود پتاسیم کافی در آن، به تنظیم فشار خون نیز کمک می کند. پتاسیم یک الکترولیت اصلی است که مانند سدیم عمل می کند و حجم خون را متعادل می کند، به علاوه دارای خواص ضد التهابی است که با گسترش آن به جریان خون در بدن کمک می کند. مطمئن شوید که پتاسیم زیادی مصرف نمی کنید، خوردن یک یا دو نارنگی در روز نیاز شما را برطرف می کند.

6. سلامت چشم

حفظ سلامت چشم مستلزم خوردن غذاهای حاوی کاروتنوئید و همچنین سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. نارنگی حاوی ویتامین C و کاروتنوئید ویتامین A است که به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و تخلیه زجاجیه کمک می کند، در غیر این صورت افزایش فشار چشم می تواند باعث گلوکوم شود.

خواص نارنگی برای چشمخواص نارنگی برای چشم

7. پیشگیری از دیابت

نارنگی با افزایش اکسیداسیون چربی از دیابت جلوگیری می کند. دیابت در گروهی از اختلالات به نام بیماری های متابولیک طبقه بندی می شود که بسیاری از آنها ارتباط نزدیکی با چربی خون دارند. بنابراین با کمک به کاهش ذخیره چربی در وهله اول، اختلال کمتری در انسولین ایجاد می شود و خطر ابتلا به دیابت کاهش می یابد.

8. التیام زخم ها

نارنگی میوه ای عالی است که به دلیل داشتن ویتامین C فراوان باعث بهبود و تقویت بهبود زخم می شود. این ویتامین در تشکیل کلاژن در بدن مهم است. کلاژن یک جزء ساختاری اصلی مفاصل و سایر بافت ها از جمله پوست است. این سنتز کلاژن بالا باعث تسریع بهبود زخم و همچنین بهبود اسکار می شود.

9. بهبود گوارش

نارنگی حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که برای بهبود حرکت روده مفید است. این به خودی خود برای جلوگیری از یبوست عالی است، اگرچه تصور می شود این میوه به تولید آنزیم های گوارشی نیز کمک می کند. آیا تا به حال متوجه شده اید که بوی نارنگی باعث افزایش ترشح بزاق در دهان شما می شود؟ این به دلیل تولید آنزیم های گوارشی است.

10. پیشگیری از پوکی استخوان

نارنگی همچنین می تواند در جلوگیری از ضعیف شدن استخوان ها و شکستگی ها بسیار موثر باشد. پوکی استخوان که با کاهش تدریجی توده استخوان نسبت به حجم همراه است، معمولاً باعث ضعف اسکلتی می شود. در نتیجه شکستگی استخوان در این افراد خیلی راحت اتفاق می افتد و اختلالات زیادی در حرکت آنها ایجاد می کند. میوه نارنگی حاوی مقادیر کافی پتاسیم، کلسیم و منیزیم است و این ترکیبات به حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان و شکستگی کمک می کند. سلامت استخوان بالا یکی از مولفه های کلیدی حفظ تحرک تا سنین بالا است.

11. تاخیر در پیری پوست

نارنگی یک داروی طبیعی است که در برابر پیری زودرس و پوسیدگی پوست بسیار موثر است. همانطور که قبلا ذکر شد، ویتامین C برای سنتز بهینه کلاژن بین بسیاری از بافت ها از جمله پوست ضروری است که به نوبه خود منجر به سلامت مفاصل و پوست می شود. مصرف منظم نارنگی می تواند به رفع چین و چروک پوست و حفظ سلامت پوست کمک کند.

پیری پوستپیری پوست

12. بهبود سنتز DNA سالم

DNA چیزی است که ما را همان چیزی که هستیم می سازد و در کروموزوم های ما وجود دارد. در حالت ایده آل، DNA به عنوان یک “طرح نقشه” برای سلول های بدن عمل می کند، به طوری که وقتی تولید مثل سلول کامل شد، یک کپی دقیق از سلول اصلی وجود دارد. اگر نقصی در این فرآیند رونویسی وجود داشته باشد، ممکن است جهش رخ دهد. نارنگی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالایی که دارد می تواند به کاهش دفعات این خطاها و کاهش خطر عوارض جدی تری مانند سرطان ناشی از جهش کمک کند.

13. بهبود رشد مو

یکی دیگر از خواص نارنگی تقویت مو است. ویتامین A موجود در نارنگی به مرطوب شدن پوست سر و بهبود وضعیت مو کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است در تسهیل جذب آهن از غذایی که می خوریم بسیار موثر باشد. آهن به دست آمده برای رشد مو با کیفیت بسیار مهم است. نارنگی همچنین حاوی ویتامین B12 است که به سلامت مو کمک می کند و سرعت سفید شدن مو را کاهش می دهد.

14. درمان سپسیس

سپسیس عفونتی است که توسط استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد می شود. این التهاب باعث ایجاد اختلالات پوستی مانند زخم، جوش و تورم می شود و می تواند از نقطه ای به نقطه دیگر بدن حرکت کند. این بیماری اغلب در سنین پایین رخ می دهد، زیرا کودکان و نوزادان سیستم ایمنی ضعیف تری دارند. گفته می شود که روغن نارنگی می تواند این باکتری ها را به عنوان یک عامل ضد باکتری مهار کند.

15. کاهش اضطراب

اسانس نارنگی می تواند اضطراب را کاهش دهد، کیفیت خواب را بهبود بخشد و آرامش را افزایش دهد.

16. کاهش وزن

همانطور که اشاره کردیم نارنگی از جذب و رسوب چربی ها در بدن جلوگیری می کند و در نتیجه از چاقی جلوگیری می کند. علاوه بر این، نارنگی حاوی نوعی ویتامین است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند. کورتیزول هورمون استرس و چاقی است.

17. سلامت جنین

نارنگی حاوی مقادیر زیادی ویتامین B است. طبق تحقیقات انجام شده، این ویتامین ها به تشکیل لوله های عصبی و تشکیل گلبول های قرمز در جنین کمک می کنند.

خواص نارنگی برای جنینخواص نارنگی برای جنین

خواص آب نارنگی

1. پیشگیری از التهاب: آب نارنگی منبع عالی ویتامین های مورد نیاز بدن انسان از جمله ویتامین C است که آنتی اکسیدان های ضروری را تامین می کند و از بسیاری از بیماری های التهابی جلوگیری می کند.

2. مبارزه با آرتریت: آب نارنگی در پزشکی برای مبارزه با بیماری هایی مانند آرتریت و همچنین بیماری های پوستی استفاده می شود.

3. کنترل کلسترول: آب نارنگی حاوی فیبرهایی مانند پکتین و همی سلولز است که جذب کلسترول در روده را محدود می کند و همچنین خطر چاقی را کاهش می دهد.

4. سلامت معده: آب نارنگی به حل مشکلات گوارشی مانند نفخ کمک می کند. این به حفظ جریان مناسب آب در سیستم گوارش و تعادل بین اسید اضافی و صفرا کمک می کند. علاوه بر این، آب نارنگی در بهبود زخم معده و کاهش التهاب مفید است.

5. کمک به سلامت مغز: آب نارنگی سرشار از پتاسیم است که می تواند از مغز در برابر بیماری های مرتبط با سکته مغزی مانند لخته شدن خون و غیره محافظت کند.

6. بهبود خلق و خو: آب نارنگی دارای خواصی است که خلق و خوی کلی شما را بهبود می بخشد. بوی نارنگی همچنین می تواند شما را از استرس، افسردگی و اضطراب خلاص کند.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی

مصرف نارنگی به صورت خوراکی در مقادیر متعادل برای بدن بی خطر است. اطلاعات کافی در مورد کاربردهای این میوه در داروها و مکمل های غذایی وجود ندارد. بنابراین قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید. همچنین در مورد بارداری و شیردهی گزارش خاصی مبنی بر ایمنی یا خطر نارنگی وجود ندارد، بنابراین باید در مصرف آن اعتدال کرد.
افراد مبتلا به آلرژی به مرکبات ممکن است هنگام لمس پوست یا گوشت نارنگی دچار گزگز، خارش، قرمزی، تورم یا حتی سوزش شوند. برخی نیز ممکن است از اختلالات تنفسی یا گوارشی رنج ببرند.

نتیجه گیری

همانطور که خواندید نارنگی خواص زیادی دارد. البته در این مورد نباید اغراق کرد، زیرا ماهیت آن است سرد و خیس بنابراین افرادی که مزاج سرد دارند این میوه را با نارنگی بخورند. برای اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله: نارنگی چیست و چه فوایدی دارد؟ بازگشت به جایگاه نارنگی در رژیم غذایی شما چیست؟ چگونه آن را می گیرید؟ و نظرات و پیشنهادات خود را با ما و بقیه رفقا فراموش نکنید مجله بست آن را پست کنید.

برگرفته از: naturalfoodseries, webmd, emedicinehealth

Related Articles

Back to top button