سبک زندگی

روش های صحیح نگهداری آبغوره خانگی

مجله بست خدمات نظافت اتاق – ایرانی ها از دیرباز از آبغورا استفاده می کردند و اکثر خانواده ها آن را در خانه درست می کردند. از جمله خواص آب می توان به کاهش وزن و کاهش فشار خون اشاره کرد. نحوه نگهداری آبگوشت بسیار مهم است، زیرا آبگوشت فاسد می تواند خطرات زیادی مانند مسمومیت و حتی سرطان ایجاد کند.

تصویر صرفه جویی در مصرف آبتصویر صرفه جویی در مصرف آب

در این مقاله نحوه نگهداری آبگوشت را برای شما توضیح می دهیم که از تمیز کردن بطری ها، استریل کردن شیشه، ریختن آبگوشت در شیشه، روش نگهداری و بعد از آن محل مناسب را برای شما توضیح می دهیم.

شما هم می توانید طرز تهیه آبگوشت خانگی شما می توانید همه آن را در مجله بست یاد بگیرید.

تصویر تمیز کردن فاضلابتصویر تمیز کردن فاضلاب

قبل از تهیه آبگوشت چه باید کرد؟

از کدوی شکسته برای تهیه آبگوشت استفاده نکنید. کدو حلوایی را بعد از کاشت خوب بشویید و بگذارید کاملا خشک شود (حدود 14 تا 24 ساعت صبر کنید تا خشک شود) زیرا اگر بعد از آبکشی آب روی آن بماند باعث پوسیدگی و پوسیدگی سریع کدو می شود.

لیوان مناسب را برای ذخیره آب انتخاب کنید

برای نگهداری آبگوشت از شیشه های کوچک استفاده کنید و بلافاصله پس از باز کردن هر شیشه آن را مصرف کنید. سعی کنید فنجانی با دهانه باریک انتخاب کنید تا به راحتی پوسیده نشود.

نکته مهم: از ظروف یا بطری های پلاستیکی برای نگهداری استوک استفاده نکنید زیرا مواد اسیدی موجود در استوک باعث ایجاد واکنش های نامطلوب با دیواره ظروف پلاستیکی شده و آنها را سمی یا سرطان زا می کند. برای نگهداری آبگوشت از ظروف شیشه ای استفاده کنید بهتر است این ظروف شیشه ای تیره باشند تا نور کمتری از آنها عبور کند.

تصویر فنجان مناسب برای نگهداری آبتصویر فنجان مناسب برای نگهداری آب

روش های استریل کردن بطری آب قبل از استفاده

روش اول: استفاده از آبجو

ابتدا شیشه ها را بشویید و به صورت افقی داخل قابلمه قرار دهید (به طوری که آب قابلمه نیز وارد شیشه شود) سپس قابلمه را با آب هم دما با شیشه ها پر کنید و روی حرارت متوسط ​​گاز قرار دهید. اجاق گاز اگر شیشه درب فلزی دارد، آن را در ظرف قرار دهید تا استریل شود.

صبر کنید تا آب بجوشد سپس شیشه ها را به مدت یک ربع در آب در حال جوش بگذارید. سپس لیوان را از آب خارج کرده و صبر کنید تا خشک شود.

توجه: در این روش شیشه و آب همیشه در یک دما هستند و دما با هم افزایش می یابد و در نتیجه از شکستن شیشه جلوگیری می شود.

تصویر نحوه استریل کردن شیشه با آب جوشتصویر نحوه استریل کردن شیشه با آب جوش

روش دوم: با استفاده از فر

بعد از شستن فنجان ها، آنها را به مدت حداقل یک ساعت در فر از قبل گرم شده قرار دهید.

تصویر نحوه استریل کردن شیشه در فرتصویر نحوه استریل کردن شیشه در فر

روش سوم: استفاده از مایکروفر

شیشه ها را خوب می شوییم و به مدت دو دقیقه در مایکروفر قرار می دهیم.

روش صحیح ریختن آب در فنجان

پس از خشک شدن کامل فنجان، آب گوشت را به آرامی داخل فنجان بریزید تا فنجان تا لبه پر نشود و مقدار بسیار کمی در لبه فنجان خالی بماند تا با ایجاد خلاء آبگوشتی، اکسیژن وارد نشود و امکان رشد کپک وجود ندارد. سپس روی شیشه را با نایلون یا سلفون بپوشانید و درب آن را محکم ببندید.

سپس با استفاده از نوار برق آن را چند بار دور پوشش شیشه ای بپیچید. به این ترتیب هوا به داخل شیشه بسته می شود و می توانید آب را برای مدت طولانی در خود نگه دارید. برای بستن درب شیشه به طور سنتی، خمیری از آب و آرد درست می‌کنیم و آن را دور درب شیشه قرار می‌دهیم.

تصویری از روش صحیح ریختن آب در فنجانتصویری از روش صحیح ریختن آب در فنجان

محل ذخیره آب چگونه باید باشد؟

در گذشته پس از ریختن آب در فنجان، آن را زیر نور مستقیم خورشید قرار می دادند تا زیبا شود. اما امروزه این کار از نظر علمی مردود شده است، زیرا قرار دادن آب در آفتاب باعث تغییرات شیمیایی در آن می شود. ویتامین C موجود در آب به نور و گرما حساس است و در اثر نور خورشید از بین می رود. حالت اسیدی آن ممکن است در افرادی که به اسیدیته حساس هستند مشکلات معده ایجاد کند. بنابراین از قرار دادن این مواد در مقابل نور خورشید به شدت خودداری شود.


بهتر است بطری آب خانگی خود را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
طبق اعلام وزارت بهداشت، پس از باز شدن درب آن، می توانید آباژور را حدود یک سال در یخچال نگهداری کنید.

توجه: اجازه ندهید قاشق های چرب یا خیس شده با آبگوشت تماس پیدا کند و اجازه ندهید حتی در فنجان هم چرب یا خیس شود.

تصویری از محل ذخیره آبتصویری از محل ذخیره آب

با آبجو کپک زده چه کنیم؟

تصویر آب در حال پوسیدگیتصویر آب در حال پوسیدگی

در گذشته قالب روی آب را برداشته و بقیه را استفاده می کردند. اگرچه تاکنون هیچ موردی از مسمومیت یا سایر بیماری ها به دلیل استفاده کوتاه مدت گزارش نشده است (مخصوصاً اگر مقدار کپک کم باشد)، اما از نظر بهداشتی این موضوع صحت ندارد.

برخی از کپک ها سمومی مانند مایکوتوکسین تولید می کنند و برخی از این سموم جزو مواد سرطان زا طبقه بندی می شوند و می توانند باعث انواع سرطان به ویژه سرطان کبد شوند. از آنجایی که تشخیص کپک خوب و بد با چشم غیرمسلح امکان پذیر نیست، توصیه می شود اگر روی سطح آب کپک دیدید از آن استفاده نکنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا