طبع لیمو ترش سرد است یا گرم؟ و مصلح آن در طب سنتی کدام است
مجله بست خدمت به اخلاق و منافع – لیمو یکی از پرمصرف ترین مرکبات است که برای طعم دادن به انواع غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود. بنابراین لازم است ماهیت لیمو و فواید آن را بشناسید تا هنگام خوردن آن با مشکل مواجه نشوید. در این مقاله با ماهیت لیمو، فواید آن در طب سنتی و خواص و موارد منع مصرف این میوه پرکاربرد آشنا شوید.
ماهیت لیمو ترش چیست؟
در اکثر منابع طب سنتی آمده است طبیعت لیموترش خنک و مرطوب است. بنابراین به دلیل سرد بودن لیمو، مصرف زیاد آن توسط افراد سرد مزاج و بلغمی باید با احتیاط همراه باشد و به این افراد توصیه می شود لیموترش را با فواید آن و غذاهایی که طبع گرم دارند مصرف کنند.
- ماهیت سایر قسمت های این میوه با ماهیت بافت خوراکی آن متفاوت است طبیعت پوست و دانه لیمو گرم و خشک و طبیعت لیموی خشک معروف به لیمو عمانی سرد و خشک است.
- جالب است بدانید که اگر لیموها را به طور کامل یعنی با پوست و دانه ها داخل دستگاه آبگیری بریزید، آبلیموی به دست آمده نسبت به آبلیموی خالص کمتر سرد می شود، بنابراین کمتر سرد و خشک می شود.
خواص لیمو در طب سنتی چیست؟
تثبیت کننده لیمو، عسل و لوبیا (مخلوطی از گلبرگ های رز و عسل) است.
- برای تهیه حشیش مقداری گلبرگ تازه گل رز را با هم وزن عسل مخلوط کرده و به مدت 40 روز در آفتاب قرار می دهند و در صورت لزوم گاهی مجدداً کمی عسل به آن اضافه می کنند.
همانطور که می دانید یکی از بهترین شربت های طب سنتی مخلوط آب، چند قطره آبلیمو و کمی عسل است که از بسیاری از بیماری ها مانند سرماخوردگی و عفونت های ویروسی پیشگیری می کند. این مخلوط به دلیل افزودن آبلیمو برای همه افراد صرف نظر از مزاج آنها مناسب است.
با توجه به ماهیت لیمو و خواص فراوانی که دارد، مصرف این میوه برای گرم مزاجان به خصوص در فصول گرم سال واجب و ضروری است و بهتر است روزانه از لیمو استفاده شود. اما همانطور که گفته شد افراد سرد مزاج در مصرف لیموترش و فرآورده های آن مخصوصا در فصل پاییز که مزاج سرد است باید احتیاط کنند و در صورت مصرف زیاد لیمو دچار ضعف سیستم عصبی می شوند. سرفه، اسپاسم عضلانی، نفخ و درد.
خواص لیمو چیست؟
برخی از خصوصیات آبلیمو به طور خلاصه عبارتند از:
- به پیشگیری و درمان سرطان به ویژه سرطان دهان، سرطان دستگاه گوارش، سرطان سینه، ریه و پوست کمک می کند.
- کاهش چربی و فشار خون بالا
- پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به حوادث و حملات قلبی عروقی
- کاهش بیماری های روماتیسمی و افزایش استحکام استخوان
- درمان اگزما و لک های پوستی
- پیشگیری و تا حدودی درمان برخی عفونت های گوارشی به ویژه وبا
- تقویت معده و کمک به درمان سوء هاضمه
- بهبود گلودرد، سردرد و سرماخوردگی
- بوی بد دهان را از بین ببرید
- تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری ها
- از بین بردن کرم های روده
- درمان یبوست و بهبود هموروئید
- ضربان قلب پایین
- افزایش اشتها
- افزایش متابولیسم و سطح انرژی در بدن
موارد منع مصرف لیموترش
- مصرف زیاد این میوه باعث پوسیدگی دندان و تحریک لثه می شود.
- افزایش ناراحتی معده و مشکلاتی مانند سوزش سر دل و زخم معده یکی از عوارض مصرف زیاد لیمو است.
- خوردن لیمو با معده خالی باعث آسیب به روده و معده می شود.
- به یاد داشته باشید که مصرف همزمان لیمو و لبنیات توصیه نمی شود و مضر است.
حرف آخر
لیمو یکی از مرکبات متمایز و پرمصرف است. این ماده غذایی به عنوان یک طعم دهنده جذاب استفاده می شود و دارای خواص و ارزش غذایی فراوان است، از طرفی کم کالری است. اکنون که طعم لیمو ترش را می دانید، پیشنهاد می کنیم نگاهی به این مقاله بیندازید: لیمو شیرین مزه سرد دارد یا گرم؟ در طب سنتی چقدر این موضوع صحت دارد؟ مجله بست را پرتاب کنید. اگر در مورد استفاده از لیمو، ماهیت و فواید لیمو سوالی دارید، لطفاً آن را در قسمت “نظر” با ما در میان بگذارید.