طبع موز چیست و مصلحات آن چه موادی هستند؟
مجله بست خدمات بهداشتی – موز خواص بسیاری برای سلامتی دارد، اما قبل از خوردن این میوه بهتر است مزاج خود و ماهیت این میوه را بشناسید و اگر طبیعت موز با خلق و خوی شما همخوانی ندارد، این مشکل را با فواید موز حل کنید. موز پس با ما همراه باشید تا با ماهیت موز، فواید، خواص و نحوه خوردن این میوه متمایز آشنا شوید.
ماهیت موز چیست؟
از نظر طب سنتی طبیعت موز گرم و مرطوب است و خوردن این میوه مشخص برای افراد سرد مزاج به ویژه افراد لاغر که پوست تیره دارند و مزاج آنها سرد و خشک است بسیار مفید است و کمک می کند. برای درمان مشکلات مفاصل و ناراحتی های عصبی در این افراد، مصرف موز در فصول سرد سال برای افراد گرم مزاج، اما افراد گرم مزاج که در مناطق گرمسیری زندگی می کنند و یا دارای طبع گرم و خشک هستند، بی خطر است. مزاج باید این میوه را با فوایدش بخورد.
اسموتی موز
خوردن موز برای افراد گرم مزاج به خصوص گرم و خشک باعث افزایش تولید صفرا شده و باعث خارش، افزایش دمای بدن و سنگینی در بدن و سر می شود. بنابراین، تند مزاجان بهتر است پس از خوردن این میوه از غذاهای ترش مانند سینکنجین، آبغور، آبلیمو یا آب انار استفاده کنند. موز در بیشتر افراد مخصوصاً سرد مزاج ها نیز باعث نفخ می شود برای جلوگیری از این مشکل باید بعد از خوردن موز کمی نمک بخورید. مربای عسل و زنجبیل از دیگر فواید موز است که طبیعت موز را متعادل می کند.
مختصری در مورد خواص موز
در اینجا به برخی از فواید موز اشاره می کنیم:
- درمان اسهال و اسهال خونی
- – ضد سرطان (به دلیل داشتن پتاسیم بالا).
- درمان کم خونی
- مقوی معده
- درمان زخم معده و روده
- توقف خونریزی (برای بند آوردن خونریزی، موز باید آب پز شود)
- درمان ضعف بدن (استفاده از موز با عسل به درمان ضعف بدن کمک می کند)
- پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی (به دلیل وجود پتاسیم)
- تقویت سیستم ایمنی بدن (به دلیل وجود مواد معدنی و ویتامین هایی مانند آهن، روی، ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، سلنیوم و پروتئین)
- فشار خون پایین
- افزایش میل جنسی
- پیشگیری از پارکینسون و بیماری آلزایمر
- بهبود بینایی
- پیشگیری از افسردگی (به دلیل اسید آمینه تریپتوفان)
نحوه استفاده از موز
می توانید موز را به روش های زیر میل کنید و از خواص آن بهره مند شوید.
- مصرف میوه خام: بهترین زمان مصرف این میوه عصر و عصر است و از آنجایی که دیر هضم است بهتر است از خوردن آن در شب خودداری شود. علاوه بر این، بهترین انواع موز، موز رسیده با لکه های قهوه ای روی پوست آن است. در این صورت موز خاصیت ضد سرطانی دارد و در دستگاه گوارش سریعتر هضم می شود.
- از آن در آشپزی استفاده کنید: از موز می توان در آشپزی برای تهیه کلوچه موز، نان موزی و کیک موز یا برای تهیه نوشیدنی های خوشمزه مانند شیر موز استفاده کرد.
- چیپس موز: چیپس موز علاوه بر اینکه جایگزین مناسبی برای تنقلات ناسالم است، می تواند برای تزیین سالاد، دسر و کیک نیز استفاده شود.
- استفاده موضعی: استفاده موضعی از مخلوط موز له شده و آب لیمو باعث تسکین خارش بدن می شود. ماسک موز نیز بسیار محبوب است و نقش موثری در درمان چین و چروک و آکنه دارد.
- پوست موز: قرار دادن داخل پوست موز روی نیش حشره خارش و سوزش را از بین می برد.
حرف آخر
مصرف متعادل موز با اصلاح کننده آن حتی برای افراد گرم مزاج نیز مفید است و همه می توانند از خواص فراوان این میوه بهره مند شوند، اما افرادی که از مشکلات گوارشی و عفونت های روده ای رنج می برند، بهتر است این میوه را با احتیاط بیشتری مصرف کنند. برای جلوگیری از نفخ و عدم ابتلا به یبوست. علاوه بر این، موز حاوی درصد بالایی قند است و مصرف زیاد آن برای افرادی که از چاقی یا دیابت رنج می برند خطرناک است.
برای اطلاع از کالری و ارزش غذایی موز به شما توصیه می کنیم مقاله “کالری موز چقدر است؟” در مجله بست بخوانید. حال و هوای شما چیست؟ از چه موادی برای بهبود شخصیت موز خود استفاده می کنید؟ لطفا تجربیات، پیشنهادات و نظرات خود را با ما و دوستان خود به اشتراک بگذارید مجله بست به اشتراک بگذارید