طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه (ساده و با آب گوجه فرنگی)
ترشی یک چاشنی غذای خوشمزه است. در گذشته برای جلوگیری از خراب شدن سبزیجات و میوه ها، آنها را در کاسه های بزرگ سفالی یا شیشه ای می ریختند و به آن نمک اضافه می کردند. بعدها این روش نگهداری سبزیجات در انواع چاشنی های غذایی دسته ای ایجاد کرد و امروزه انواع ترشی های لذیذ در رنگ ها و طعم های متنوع در بازارها موجود است.
بسیاری از خانم ها و همچنین تعدادی از آقایان باهوش و شیک، ترجیح می دهند به جای خرید ترشی های آماده، ترشی را در خانه با استفاده از مواد اولیه مرغوب و تازه تهیه کنند. از محبوب ترین انواع ترشی می توان به ترشی مخلوط، ترشی بادمجان، ترشی کلم، ترشی گیلاس، ترشی سیر، ترشی گوجه سبز، ترشی گوجه فرنگی، ترشی هفت بیجار و غیره اشاره کرد.
در اینجا طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه و تمام نکات و ترفندهای تهیه ترشی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه
مواد لازم | |
گل کلم | 1-2 کیلوگرم |
هویج | 500 گرم |
سیب زمینی ترشی | 500 گرم |
تره خشک | 100 گرم |
سیر صحیح است | 1-2 گیاه |
ساقه کرفس | 500 گرم |
فلفل سبز درست است | 3-4 عدد |
خیار کوچک | 500 گرم |
پیازهای تقلبی واقعی هستند | 500 گرم |
برگ های کلم سفید یا کلم قرمز | 500 گرم |
قلم بادمجان | 1 کیلوگرم |
سبزیجات معطر (ادویه دار، ترخون، نعنا، جعفری) | هر چقدر که بخواهی |
ادویه نسابدا (گل، تخم گشنیز، سیاه دانه) | هر چقدر که بخواهی |
نمک، زردچوبه، فلفل، زیره، جوز هندی | هر چقدر که بخواهی |
طرز تهیه ترشی مخلوط خوشمزه:
- برای تهیه هر نوع ترشی از جمله ترشی مخلوط ابتدا باید تمام مواد اولیه را بشویید و به جز سیر و پیاز و فلفل سبز همه چیز را به اندازه مناسب خرد کنید.
- تره خشک را از شب قبل در کره خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید سپس در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود و خشک شود.
- بادمجان را با پوست برش دهید.
- سبزیجات شسته و خرد شده را در سبدهای آبکش بزرگی بریزید و بگذارید کاملا خشک شوند.
- بادمجان خرد شده را با مقداری سرکه و کمی نمک در کاسه بریزید و صبر کنید تا چند جوش بجوشد.
- در جوشاندن بادمجان نیازی به استفاده از سرکه طبیعی نیست، زیرا پس از جوشاندن بادمجان، سرکه باید دور ریخته شود. یادتان باشد یک یا دو جوش برای بادمجان کافی است. بادمجان از بین رفته و دیگر ارزش ترشی را ندارد.
- پس از جوشاندن بادمجان، آن را در یک سبد کاملا خشک و تمیز قرار دهید و یک سینی و یک جسم نسبتاً سنگین روی آن قرار دهید تا آب اضافی آن در عرض 12 تا 24 ساعت خارج شود.
- بقیه مواد را باید به صورت خام داخل سرکه بریزید.
- سبزی های معطر را برش می دهیم و روی پارچه پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود.
- حالا همه مواد را با هم مخلوط کرده و در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
- سرکه را روی همه مواد بریزید.
- شما می توانید سرکه انگور خانگی استفاده می شود
- نمک و ادویه را روی مواد بریزید و در ظرف را محکم ببندید.
- دلیل استفاده از ادویه جات ذکر نشده این است که رنگ ترشی تیره یا کدر نباشد.
- حالا تمام ظروف را در مکانی خشک، خنک و ترجیحا تاریک قرار دهید.
- پس از گذشت حدود یک ماه، مخلوط خوشمزه ترشی شما آماده و آماده مصرف خواهد بود. نوشیدنی
👩🍳 توجه:
- نسبت مواد اولیه ترشی مخلوط به ذائقه شما بستگی دارد.
- معمولا مقدار گل کلم باید بیشتر از بقیه مواد باشد و بنابراین مقدار سیر و موسیر باید تا حد امکان کم باشد.
- 3-4 فلفل تند برای همه این مواد کافی است اما می توانید مقدار فلفل و ادویه را به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
- مقدار سرکه باید به اندازه ای باشد که تمام مواد را کاملا بپوشاند.
طرز تهیه آب گوجه فرنگی ترشی
- برای تهیه ترشی مخلوط با آب گوجه فرنگی ابتدا باید به مقدار لازم گوجه فرنگی تهیه کنید و خوب بشویید.
- گوجه فرنگی ها را خرد کرده و بدون آب بپزید.
- سپس آنها را در یک صافی بریزید و کاملا صاف کنید تا فقط کره باقی بماند.
- عصاره گوجه فرنگی را با مقدار کافی سرکه و کمی نمک حرارت دهید.
- این مواد را به مدت یک ربع بجوشانید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند.
- سرکه را به آب گوجه فرنگی اضافه کنید تا مایع حاصل کاملاً مایع شود.
- مواد تشکیل دهنده ترشی مخلوط با آب گوجه فرنگی مشابه ترشی مخلوط ساده است، فقط پیاز و خیار را حذف کنید.
- در کنار مواد حتما مقداری سیاه دانه بریزید.
- در آخر کاسه را با آب گوجه فرنگی خنک شده پر کنید.
👩🍳 توجه:
- حتما بررسی کنید که تمام مواد اولیه ترشی باید کاملا خشک باشد.
- بعد از یکی دو روز مقدار نمک ترشی را اندازه بگیرید و در صورت لزوم کمی بیشتر اضافه کنید.
- برای حفظ کیفیت ترشی باید اطمینان حاصل کنید که بسته های ترشی در مکانی خشک، خنک و ترجیحاً تاریک و دور از نور نگهداری می شوند.
- سعی کنید از شیشه های تیره رنگ برای نگهداری ترشی استفاده کنید. زیرا طعم ترشی در ظروف پلاستیکی به مرور زمان تغییر می کند.
- وارد شدن حداقل رطوبت و آلودگی به ترشی باعث پوسیدگی ترشی و هدر رفتن زحمات شما می شود، بنابراین هنگام استفاده از ترشی و کشیدن آن به داخل ظرف، حتما از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
امیدواریم از تمام نکات ریز و درشتی که در مورد تهیه ترشی مخلوط یاد گرفته اید بهره مند شوید و دست به کار شوید و هر چه زودتر تهیه انواع ترشی های خوشمزه را شروع کنید.