طرز تهیه ته دیگ بادمجان خوش طعم و لذیذ
مجله بست سرویس آشپزی ته بادمجانی این روزها جزو پر طرفدارترین ته چین هاست. این نوع از ته قابلمه به صورت حلقه ای و رنده شده تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. در این مطلب با طرز تهیه ته دیگ بادمجان آشنا می شویم.
ته دیگ قسمتی از برنج و سرمه است که ته دیگ به هم می چسبد و سرخ می شود. اگر ته دیگ موادی غیر از برنج داشته باشد به آن ته دیگ می گویند. ته دیگ غذای محبوب و پرطرفداری است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. جادوی این غذا به قدری زیاد است که طعم آن را خوب می کند و سرآشپزها از مواد مختلفی در آن استفاده می کنند، از برنج و نان گرفته تا سیب زمینی، بادمجان و کدو تنبل. ساده ترین نسخه این غذا ته ظرف برنج است که همان چیزی است که از چالو یا کت ته ظرف باقی مانده است.
متخصصان تغذیه معتقدند انواع ته دیگ به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد ارزش غذایی خود را از دست می دهند. علاوه بر این، استفاده از روغن زیاد برای درست کردن ته دیگ منجر به بیماری های دستگاه گوارش مانند دل درد و نفخ می شود و این غذای خوشمزه را به غذایی خطرناک برای سلامتی تبدیل می کند و باید در مصرف آن اعتدال کرد. از طرفی با افزودن آجیل هایی مانند تخمه کدو تنبل، کنجد و تخمه آفتابگردان می توان ارزش غذایی ته دیگ را افزایش داد و آن را از فهرست غذاهای ناسالم حذف کرد. سبزیجاتی مانند کاهو، جعفری، اسفناج و بادمجان طعم متفاوت و جذابی دارند و در تهیه آنها باید به دو نکته توجه کرد:
- ابتدا برای تهیه این نوع ته دیگ باید حرارت را بسیار کم کنید زیرا احتمال سوختن مواد و تشکیل لایه کربنی در کف قابلمه بسیار زیاد است.
- دوم اینکه سبزی ها روغن زیادی جذب می کنند پس در استفاده از روغن باید مراقب باشید تا روغن اضافی ته قابلمه جمع نشود.
1. طرز تهیه ته کاسه حلقه های بادمجان
مواد لازم | |
بادمجان | 2 عدد |
گوجه فرنگی خرد شده | 1 عدد |
برنج ایرانی مرغوب | 3 فنجان |
زعفران تخمیر شده | 5 قاشق غذاخوری |
نمک | در حد لازم |
دستور پخت:
- بادمجان ها را پوست کنده حلقه حلقه کرده و نمک بپاشید و با کمی روغن تفت دهید.
- در یک کاسه نچسب روغن و دم کرده زعفران را با هم مخلوط کنید سپس حلقه های گوجه فرنگی را در آن بچینید.
- بادمجان سرخ شده را روی گوجه فرنگی قرار دهید.
- برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با دم کرده زعفران مخلوط کنید سپس برنج زعفرانی را روی بادمجان بریزید.
- مقدار باقی مانده برنج را روی برنج زعفرانی بریزید و مقداری آب روغنی به برنج اضافه کنید.
- بخارپز را روی درب آن بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج پخته شود.
- بعد از 30 دقیقه حرارت را خاموش کرده و برنج را در ظرف سرو بریزید.
- این غذای بادمجان بسیار خوشمزه است و با خورش قیمه یا گوشت آب پز میل می شود.
توجه: حلقه های گوجه فرنگی را به صورت ضخیم برش می دهیم تا با حرارت دادن نسوزند.
2. طرز تهیه ته یک کاسه بادمجان رنده شده
مواد لازم | |
بادمجان | 2 عدد |
زعفران تخمیر شده | 2-3 قاشق غذاخوری |
پودر سیر یا موسیر | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | در حد لازم |
روغن | در حد لازم |
دستور پخت:
- بادمجان ها را پوست بگیرید و حدود 30 دقیقه در آب نمک بگذارید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید و رنده کنید.
- اگر بادمجان رنده شده آب نشت کرد، آن را فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس روغن، نمک، زعفران، سیر یا پودر موسیر را اضافه کنید و هم بزنید.
- بادمجان ها را کف کاسه تفلون نچسب قرار دهید سپس با پشت قاشق آن را صاف کنید تا تمام کف کاسه را بپوشاند.
- برنج صاف شده را روی آن بریزید و بگذارید تا جذب شود.
- بعد از 30 دقیقه برنج پخته و آماده سرو است.
راز طلایی شدن ته دیگ بادمجان
برای طلایی شدن ته دیگ مقداری از دم کرده زعفران را با کمی آب و روغن در ته قابلمه بجوشانید سپس بادمجان ها را روی آن قرار دهید تا لایه ای قهوه ای و سوخته در ته دیگ ایجاد نشود قابلمه و ته دیگ را طلایی رنگ کنید زعفران علاوه بر بوی مطبوعش خاصیت مقوی دارد و به سلامتی شما کمک می کند. به جای زعفران می توانید از زردچوبه استفاده کنید که معده را تقویت می کند و خاصیت ضد سرطانی دارد.
در تهیه ته دیگ بادمجان چند نکته مهم را ذکر کنید
- بادمجان رنده شده را به هیچ عنوان سرخ نکنید زیرا ته بادمجان می سوزد و خراب می شود.
- برای سرو ته دیگ بلافاصله در ظرف مورد نظر قرار داده و در حالت گرم مصرف کنید.
- برای تهیه ته دیگ بادمجان با ورقه های طولی سعی کنید بادمجان را به صورت ورقه های کمی ضخیم برش بزنید تا نسوزد و ته قابلمه را به هر شکلی که می خواهید بچینید.
تجربه شما در تهیه ته دیگ بادمجان چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در طول قسمت با ما در میان بگذارید “ارسال نظر” با طرفداران مجله بست به اشتراک بگذارید.