G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

طرز تهیه قیسی زردآلو لذیذ در منزل

شاید بارها طعم بی نظیر قیسی را چشیده باشید. قیس که یکی از مواد اولیه تهیه تارتور محسوب می شود، نوعی زردآلوی خوش طعم است که از سوغاتی های شاهرود به شمار می رود و از این شهر به کشورهای دیگر صادر می شود. البته به برگ خشک زردآلو قیس نیز می گویند و با استفاده از خشک کن، در فر و یا زیر آفتاب به روش های مختلف تهیه می شود. در این مطلب با طرز تهیه قیسی زردآلو آشنا می شویم.

طرز تهیه مربای زردآلو به روش سنتی (در مقابل نور خورشید)

  1. زردآلوها را از وسط نصف کرده و هسته آن را جدا کنید.
  2. یک دستمال نخی تمیز را در یک صافی پهن کنید و زردآلوها را روی آن قرار دهید، سپس یک دستمال نخی دیگر را روی زردآلوها قرار دهید.
  3. آبکش حاوی زردآلو را نزدیک نور خورشید قرار دهید و هر چند ساعت یکبار آن را برگردانید تا آب از دو طرف به طور یکنواخت تخلیه شود.
  4. بعد از 2-3 روز می توانید صافی را در سایه قرار دهید و زردآلوها را در سایه بگذارید تا کاملا خشک شوند.

طرز تهیه مربای زردآلو در خانهطرز تهیه مربای زردآلو در خانه

طرز تهیه قیسی زردآلو در فر

  1. فر را روی حرارت زیاد گرم کنید.
  2. زردآلوها را از وسط نصف کنید، هسته ها را بردارید، سپس آنها را در سینی فر بچینید.
  3. سینی را در فر از قبل گرم شده قرار دهید، سپس دمای فر را روی کمترین دمای ممکن قرار دهید.
  4. در فر را کاملا نبندید و در فر را نیمه باز بگذارید.
  5. گهگاهی به زردآلوها سر بزنید و زیر و رو کنید تا نسوزند.
  6. پس از خشک شدن برگ ها سینی را از فر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا کاملا خشک شود.
  7. آب زردآلو را در ظرف در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای زردآلو در خانهطرز تهیه مربای زردآلو در خانه

طرز تهیه قیسی زردآلو با گوگرد

  1. از یک ظرف بزرگ درب دار ساخته شده از پلاستیک ضخیم، یک کاسه بزرگ یا یک یخچال Unilite برای ساختن یک محفظه دود استفاده کنید.
  2. بعد از نصف کردن و خارج کردن زردآلوها، زردآلوها را روی پایه رنده ای (مثل پایه مایکروویو) قرار دهید و پایه را در محفظه دود مورد نظر قرار دهید.
  3. مقداری گوگرد را مانند قوطی حلبی داخل یک ظرف فلزی بریزید و آن را آتش بزنید.
  4. وقتی تمام گوگرد موجود در قوطی مشتعل شد، آن را در محفظه دود قرار دهید و درب محفظه مورد نیاز را ببندید تا شکاف کوچکی در بیرون باقی نماند.
  5. پس از دود کردن زردآلو، درب اتاقک دود را باز کرده و زردآلوها را در فضای باز قرار دهید تا خشک شوند.
  6. اگر میوه در سایه خشک شود رنگ آن شفاف و طلایی می شود و اگر میوه در آفتاب خشک شود رنگ آن تیره می شود.

طرز تهیه قیسی زردآلو در منزل در فضای بازطرز تهیه قیسی زردآلو در منزل در فضای باز

مروری بر خواص دارویی زردآلو

زردآلو میوه ای کوهستانی است که در تابستان رشد می کند و بومی چین است. طبیعت زردآلو خنک و مرطوب است اما البته نوع شیرین آن کیفیت گرم تری دارد. زردآلو ارزش غذایی بالایی دارد. این میوه حاوی مقادیر زیادی قند طبیعی است که به راحتی هضم می شود و حاوی ویتامین های A و C، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین (B3) است. این میوه سالم و خوشمزه سرشار از ویتامین های A، C و گروه B است و دارای مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقادیر کمی مس، آهن و روی است.

لازم به ذکر است که نصف فنجان قیسی ۱۹ درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین می کند. زردآلو تازه سرشار از پتاسیم است، اما قیسی پتاسیم بیشتری نسبت به میوه های تازه دارد. پتاسیم یک عنصر مهم در بدن است و نقش حیاتی در متابولیسم و ​​عملکرد بافت ها، اندام ها و سایر سلول های بدن ایفا می کند.

میوه های خشک فواید زیادی دارند و تفاوت آن ها با میوه های تازه میزان آب آن است، زیرا هر فنجان میوه تازه از نظر ارزش غذایی معادل نصف فنجان میوه خشک است. یک فنجان زردآلو تازه حاوی 86 درصد آب و 104 کالری انرژی است، در حالی که نصف فنجان زردآلو خشک حاوی 76 درصد آب و 212 کالری انرژی است. بنابراین اگر رژیم لاغری دارید استفاده از میوه های خشک توصیه نمی شود و بهتر است از میوه های تازه استفاده کنید. به گفته کارشناسان تغذیه، برای حفظ سلامت بدن، میوه های خشک را باید با میوه های تازه مصرف کرد و به هیچ وجه نباید میوه های تازه را با میوه های خشک جایگزین کرد.

طرز تهیه برگ زردآلوطرز تهیه برگ زردآلو

خلاصه

میوه های خشک را می توان برای مدت طولانی در خارج از یخچال نگهداری کرد و به همین دلیل جایگزین مناسبی برای میوه های تازه در خارج از فصل هستند. میوه های خشک منبع خوبی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی هستند و هر 100 گرم از آنها حاوی 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین است. در اثر خشک شدن، میوه آب خود را از دست می دهد و طعم بهتری پیدا می کند، اما حرارتی که برای خشک شدن میوه استفاده می شود، ویتامین C موجود در آن را تا حد زیادی از بین می برد.

در فرآیند خشک کردن مصنوعی میوه ها برای تثبیت رنگ آنها، ماده ای به نام گوگرد به میوه اضافه می شود که می تواند باعث آسم شود. میوه هایی که در خانه و در نور خورشید خشک می شوند، رنگ تیره تری پیدا می کنند، اما با افزودن یک ماده اسیدی مانند آب لیمو، می توان تا حد زیادی از تغییر رنگ میوه ها جلوگیری کرد.

آیا روش یا ترفند دیگری برای تهیه مربای زردآلو در خانه سراغ دارید؟ نظرات و تجربیات خود را از طریق بخش با ما در میان بگذارید “ارسال نظر” با طرفداران مجله بست به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا