طرز تهیه کوکی هندوانه ای شب یلدا
برای اینکه شب یلدا فراموش نشدنی باشد، اخیراً تهیه و سرو دسرهای مدرن با موضوع هندوانه و انار مرسوم شده است. از جمله این شیرینی ها می توان به شب سالوک شب یلدا، ژله هندوانه و یا بیسکویت هندوانه اشاره کرد. از این رو در این مطلب طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای شب یلدا را به روش های مختلف توضیح می دهیم.
بیسکویت نوعی شیرینی نرم و شیرین است که منشا پخت این شیرینی های خوشمزه به قرن هفتم میلادی و در کشور ما ایران برمی گردد. همانطور که می دانید در شمال ایران نیز کیک معروفی وجود دارد که در شهرستان لاهیجان و در واقع در استان گیلان بسیار محبوب است.
کلوچه هندوانه ای نوعی شیرینی قندی است که تهیه آن از دو قسمت تشکیل شده است: پخت خود کلوچه و تهیه رویال آیسینگ.
طرز تهیه بیسکویت هندوانه ای
مواد لازم | |
دقیق | 310 گرم |
پودر قند | 155 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
کره | 170 گرم |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
شکر وانیلی | 1/4 قاشق چایخوری |
رنگ ژلاتینی خوراکی: قرمز، سبز، سفید | در حد لازم |
مخروط کوچک شکلات تلخ | در حد لازم |
دستور پخت:
1. کره را در ظرف مناسبی بریزید و با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست و یکدست شود.
2. پودر قند را به کره اضافه کنید و با همزن دستی مواد را خوب هم بزنید.
3. نمک و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید.
4. سفیده ها را از زرده جدا کرده، سپس زرده ها را به مخلوط بیسکویت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. برای تهیه رویال آیسینگ سفیده تخم مرغ را ذخیره کنید.
5. آرد را الک کرده سپس به خمیر بیسکویت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیری به دست بیاید.
6. خمیر را تکه تکه کرده و روی سطح صافی قرار دهید، سپس تکه ها را با کف دست به سمت پایین و جلو فشار دهید تا ذرات خمیر به هم بچسبند و خمیر یکدست شود.
7. تکه های خمیر را جمع می کنیم و کل خمیر را کمی ورز می دهیم زیاد ورز ندهیم وگرنه خمیر کیفیت خود را از دست می دهد.
8. خمیر را در نایلون قرار دهید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
9. بعد از نیم ساعت خمیر را از یخچال خارج کرده و روی سطح کار کمی آرد بپاشید سپس با وردنه خمیر را صاف کنید. اگر خمیر به وردنه چسبید، روی آن را کمی آرد بپاشید.
10. خمیر را به ضخامت حدود 5 میلی متر باز کنید، سپس با استفاده از کاتر به صورت دایره ای برش دهید.
11. دایره ها را به سلیقه خود به دو، چهار یا شش قسمت تقسیم کنید.
12. برای قرار دادن خمیر در سینی فر باید خمیر کاملا سرد باشد تا بتوانید آن را به راحتی بلند کنید برای این منظور می توانید خمیر قالب زده را به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال یا در فریزر قرار دهید. برای مدت کوتاه تری زمان سفت شدن است.
13. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با کاردک استیل خمیر قالب زده را از سطح کار جدا کنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید.
14. دوباره خمیر اضافی را پهن کنید و به همین ترتیب قالب بزنید.
15. قبل از گذاشتن سینی داخل فر، بیسکویت ها باید سرد باشند، اگر زمان زیادی را صرف فرم دادن در حالی که خمیر گرم است، بهتر است سینی را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر سرد شود. خنک خواهد شد. شیرینی ها هنگام پخت شکل خود را از دست می دهند
16. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و بیسکویت ها را به مدت ده دقیقه بپزید.
17. وقتی ته و کناره های بیسکویت ها کمی طلایی شد، پخت آن ها را از فر خارج کرده و می گذاریم تا کاملا خنک شوند.
مواد لازم برای تهیه رویال آیسینگ
مواد لازم | |
سفیده تخم مرغ | 2 عدد |
آب لیموی تازه | 1 قاشق چای خوری |
پودر قند | 330 گرم |
طرز تهیه رویال آیسینگ
- سفیده ها را در ظرفی بریزید، آب لیمو را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- پودر قند را الک کرده و کم کم به سفیده ها اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
- برای به دست آوردن غلظت مطلوب باید مقداری پودر قند اضافه کنید، بنابراین استفاده از تمام پودر قند جایز نیست.
دو روش برای بررسی غلظت یخ وجود دارد:
1) اگر خامه به صورت روبانی از مخلوط کن بیفتد و در عرض 25 تا 30 ثانیه از بین برود، به این معنی است که با بقیه خامه مخلوط می شود و سطح آن صاف می شود غلظت مناسبی دارد و می توان از آن برای تزیین بیسکویت های استفاده شده استفاده کرد.
2) مقداری از فراستینگ را روی یکی از شیرینی ها تست کنید و مایه را روی شیرینی ریخته و با چاقو در اطراف لبه ها پخش کنید. پودر قند را اضافه کرده، هم بزنید و دوباره تست کنید تا به غلظت مناسب برسد.
اگر غلظت فراستینگ زیاد بود و بعد از 25 تا 30 ثانیه از بین نمی رفت، چند قطره آب اضافه کنید و با مخلوط کن هم بزنید. دوباره تست کنید تا به غلظت مورد نظر برسید.
نحوه رنگ آمیزی و تزئین کیک هندوانه
1. بعد از آماده شدن مایه کیک، سه کاسه برای رنگ های قرمز، سبز و سفید آماده کنید.
2. پرکاربردترین رنگ در این کوکی قرمز است، بنابراین باید مقدار بیشتری از فراستینگ را به رنگ قرمز اختصاص دهید.
3. برای رنگ آمیزی مایه کیک از رنگ های ژل استفاده کنید و با خلال دندان کم کم رنگ را اضافه کنید تا به رنگ دلخواه برسید. چون رنگ ها به مرور تیره می شوند به این نکته توجه کنید و از رنگ کافی استفاده کنید تا رنگ دکوراسیون تیره نشود.
4. اگر رنگ سفید دارید بهتر است از رنگ سفید استفاده کنید تا رنگ درخشان تری به شما بدهد وگرنه می توانید از کرم بی رنگ استفاده کنید.
5. رویال آیسینگ خیلی زود خشک می شود، پس هنگام کار با هر رنگ، رنگ های دیگر را با سلفون بپوشانید.
6. از مایه قرمز شروع کنید، آن را داخل ماسوره بریزید و از گوشه های هندوانه شروع به برداشتن آن کنید. هنگام کار، دست خود را از کوکی دور کرده و آن را بالا بیاورید. اگر دست خود را خیلی نزدیک به کوکی ها قرار دهید، کنترل مایه کیک مشکل خواهد بود. با اجتناب از رنگ قرمز شروع کنید و در گوشه ها دست خود را نزدیک سطح نگه دارید تا بتوانید به راحتی جهت را تغییر دهید. برای همه کوکی ها لغو قرمز را انجام دهید.
7. در انتهای قوس دست خود را به بیسکویت نزدیک کرده و خامه را برش دهید. اگر تیز شد، آن را با خلال دندان صاف کنید.
8. برای پر کردن قسمت قرمز باید مایه قرمز را به غلظت مناسب برسانید و آن را رقیق کنید. برای این منظور یک چهارم قاشق چایخوری آب به مایه کیک اضافه کنید و قاشق را بردارید. اگر خط یخ ظرف 6 تا 8 ثانیه ناپدید شد، غلظت برای پر کردن مناسب است، در غیر این صورت دوباره آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید. هرگز آب را یکباره اضافه نکنید، بلکه کم کم به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
9. اجازه دهید فراستینگ قرمز کمی خشک شود سپس وسط آن را با یک لایه نازک فراستینگ پر کنید. اگر همه قسمت ها کاملا پر نشد، فراستینگ را با خلال دندان به قسمت های خالی هدایت کنید و کاملا پر کنید.
10. پس از تکمیل رنگ قرمز، رنگ سفید را به همان ترتیب حذف رنگ کنید، در حالی که برای همه بیسکویت ها به رنگ قرمز می چسبید.
11. بعد از تکمیل رنگ سفید، همه بیسکویت ها را سبز رنگ کنید.
12. برای قلب می توانید از یک شکلات تلخ مخروطی شکل کوچک استفاده کنید و در قسمت قرمز قرار دهید و کمی فشار دهید تا بچسبد.
13. بیسکویت ها آماده هستند، بگذارید تا کاملا خشک شوند و سپس بخورید.
از اینکه همراه ما بودید و طرز تهیه کلوچه هندوانه ای شب یلدا را یاد گرفتید بسیار سپاسگزاریم. غذاهای بسیار لذیذ با طرح ها و مدل های مختلف مانند پای هندوانه، کیک هندوانه ای و … در این شب تهیه می شود که طعم شیرین شب یلدا را برای ما دو چندان خواهد کرد.