G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

عوارض و مزایای خوردن نارنگی در بارداری

مجله بست خدمات مادر و کودک – آیا خوردن نارنگی در دوران بارداری برای زنان باردار مفید است؟ در دوران بارداری، مادران تمایل دارند برخی از غذاها را بخورند و برخی دیگر را طرد می کنند. بنابراین، زنان باردار اغلب ترجیح می دهند طیف وسیعی از غذاها را با طعم های تند، شیرین یا شور امتحان کنند. اما از طرفی باید مراقب تغذیه خود نیز باشند تا به جنین در حال رشد آسیب نرسانند.

نارنگی در بارداری بهترین درمان برای تب استنارنگی در بارداری بهترین درمان برای تب است

مزایا و مضرات خوردن نارنگی در دوران بارداری

بهترین زمان برای لذت بردن از نارنگی های رسیده در سه ماهه اول بارداری است. زمانی که جنین تشکیل می شود. اما از ماه پنجم بارداری به بعد بهتر است مصرف مرکبات را محدود کنید.

زنان باردار باید از یک رژیم غذایی متعادل حاوی محصولات طبیعی، سبزیجات، میوه ها و پروتئین پیروی کنند. نارنگی میوه ای مطبوع و مفید است. اکثر مادران مرکبات خوشمزه را دوست دارند و آنها را به مقدار زیاد مصرف می کنند. آیا مصرف زیاد هر ماده غذایی مانند نارنگی کاملا بی خطر است؟

نارنگی در بارداری بهترین درمان برای فیارنارنگی در بارداری بهترین درمان برای فیار

در زیر به بررسی فواید و عوارض مصرف زیاد نارنگی در دوران بارداری می پردازیم.

مزایا

  • نارنگی به عنوان یکی از بهترین راه ها برای درمان زنان باردار شناخته می شود. همانطور که می دانید در سه ماه اول بارداری اکثر خانم ها دچار سوزش سر دل می شوند. در این زمان، زن باردار حتی از غذاهایی که قبلاً آنها را دوست داشت و بوی آنها را تحمل نمی کند، احساس تهوع می کند. این حالت به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری است و کاملا طبیعی است. اما احساس ضعف، سردرد، تهوع و استفراغ برای زن باردار بسیار خسته کننده است. در چنین شرایطی یافتن غذای اشتها آور و مقوی به بهبود وضعیت آنها کمک می کند. نارنگی یک شیرین کننده آبدار، شیرین و خوشمزه است که علائم قولنج را کاهش می دهد.
  • نارنگی سرشار از اسید فولیک است. اسید فولیک برای رشد جنین، تشکیل استخوان، سیستم عصبی و جفت ضروری است. همچنین اگر زنان باردار به طور منظم محصولات حاوی اسید فولیک مصرف کنند، خطر سقط جنین به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به همین دلیل نارنگی میوه ای مفید برای زنان در دوران بارداری محسوب می شود.
  • نارنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است، در فصول سرد سال، خوردن روزانه چند تکه نارنگی از بدن شما در برابر سرماخوردگی محافظت می کند. نارنگی دارای خواص ضد تهاجمی و ضد التهابی است.
  • نارنگی حاوی آهن است. وجود آهن باعث افزایش سطح هموگلوبین خون (اکسیژن به بافت ها) می شود.
  • وجود ترکیبات فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های A، B و F در نارنگی به حفظ تعادل الکترولیت در بدن و رفع تورم دست و پا کمک می کند.
  • اسانس نارنگی یک ماده معطر مورد علاقه در میان بسیاری از علاقه مندان به رایحه درمانی است. این رایحه سبک، گرم و لذیذ به شما احساس راحتی و امنیت می دهد. به همین دلیل بوی نارنگی در دوران بارداری باعث کاهش سطح اضطراب در خانم باردار می شود.
نارنگی در بارداری بهترین درمان برای تب استنارنگی در بارداری بهترین درمان برای تب است

به طور کلی خوردن نارنگی در دوران بارداری برای درمان بیماری های زیر مفید است:

  • ویار
  • کمبود ویتامین
  • کم خونی
  • بیماری های معده
  • تورم دست و پا
  • اختلالات گوارشی
  • برگزاری
  • اختلال در متابولیسم
  • استرس و اضطراب

عوارض و موارد منع مصرف نارنگی در دوران بارداری

خوردن نارنگی در دوران بارداری برای زنان بسیار مفید است. البته مصرف این میوه در برخی موارد باید محدود شود.

  • زنان باردار مبتلا به آلرژی. نارنگی میوه ای خوشمزه است، اما می تواند باعث واکنش های آلرژیک مانند درماتیت، خارش و آبریزش بینی شود. اگر زن باردار مبتلا به آلرژی در دوران بارداری نارنگی بخورد، ممکن است کودک از آلرژی مادرزادی رنج ببرد و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت و اگزما شود. به همین دلیل مصرف زیاد نارنگی در دوران بارداری توصیه نمی شود و بهتر است مصرف آن را به 1-2 در روز محدود کنید.
  • زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماری های روده، هپاتیت و نفریت. همانطور که نارنگی اسیدیته معده را افزایش می دهد و برای این بیماران مشکل ایجاد می کند.
  • به طور کلی درصد بالای ویتامین C موجود در نارنگی روی ماهیچه های رحم تاثیر می گذارد و باعث انقباضات رحمی می شود. این ویژگی در سایر مرکبات نیز وجود دارد.

نارنگی در بارداری بهترین درمان برای فیارنارنگی در بارداری بهترین درمان برای فیار

نارنگی میوه اشراف چینی است

اولین اسناد باستانی درباره این میوه به سال 1178 قبل از میلاد برمی گردد. طبق یک نسخه خطی چینی باستان، رشد نارنگی در دوران باستان آنقدر گران بود که فقط اشراف و ثروتمندان می توانستند آن را بخرند. اما امروزه این میوه شیرین در دسترس همه است. امروزه نارنگی در ایتالیا، برازیلیا، چین، یونان، کره، پاکستان و سایر کشورها کشت می شود.

این میوه نسبت به سایر مرکبات ماندگاری بیشتری دارد و مواد مغذی خود را برای مدت طولانی تری حفظ می کند. نارنگی حاوی کلسیم، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، بتاکاروتن و ویتامین های C، A، P، D، B1، B2، K است. نارنگی به طور موثری تشنگی را کاهش می دهد. از آنجایی که این میوه حاوی سینفرین است، خلط موجود در نای، برونش و ریه ها را تمیز می کند.

خوردن نارنگی سرفه را کاهش می دهد، متابولیسم را فعال می کند، هضم غذا را تحریک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. میوه نارنگی کم کالری است و می تواند برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند مفید باشد. قند کمی دارد و فیبر زیادی دارد که هضم را تسهیل می کند.

برگرفته از: pn-mag

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا