سبک زندگی

مسجد وکیل شیراز، یادگار زندیه

مجله بست خدمات گردشگری – مسجد وکیل شیراز یکی دیگر از آثار تاریخی و مذهبی شیراز است که قدمت آن به دوران زند می رسد و همزمان با بازار وکیل در قسمت غربی این مجموعه در ساختمانی به مساحت 8000 بنا شده است. متر مربع است و امروزه در مجاورت موزه پارس قرار دارد.

مسجد وکیل شیراز

در ضلع شمالی، ورودی بسیار بزرگ و زیبایی به ارتفاع 20 متر وجود دارد که پذیرای ورود شما به این مسجد است. این درب ورودی مانند اکثر درهای مساجد باستانی دارای دو صفحه چوبی ضخیم به ابعاد 3*8 می باشد. در ادامه وارد راهروی جالبی می شوید که با کاشی های هفت رنگ زیبا و خطوط نستعلیق تزئین شده است که می توانید وارد آن شوید تا تبدیل شوید. محوطه اصلی مسجد صحن اصلی مسجد به ابعاد 60*60 ساخته شده بود و در مرکز آن استخر مستطیل شکلی به ابعاد 5*40 قرار داشت.

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

رواق قسمت شمالی صحن به طاق مرواریدی معروف است که بر فراز آن دو تاج گل زیبا بلند شده است. این بالکن با کاشی های رنگارنگ گل و بوته ای و سنگ های تراشیده شده با الهام از نقوش سلیمی تزئین شده است. در ضلع غربی حیاط 11 طاق نما با کاشی های رنگین تزئین شده که نام های مختلف خداوند بر روی آن نقش بسته است. یکی از ویژگی های رواق وجود دو کتیبه در آن است که در زیر طاق رومی قرار دارد و به خط نستعلیق نوشته شده است: «الحمدلله ذوالشرفانی با نامه ای از کاتب. حسو البیت الجامع و من» «الموزنب عبدالعلی یزدی اشرف محمودی» کتیبه دوم بالا رواق است و نام فتحعلی شاه و نام فتحعلی شاه بر آن ثبت شده است. میرزا حسین بن محمد شریف، خطاط، مورخ 1243 ه.

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

رواق جنوبی مسجد وکیل شیراز مانند رواق شمالی ساخته شده و شبیه به سبک معماری ایرانی است. اما یکی از زیباترین قسمت های این مسجد شبستان است که در پشت طاق ها قرار دارد و ابعاد آن حدود 50*100 است. داخل این بشقاب 48 ستون مشابه و مکمل وجود دارد که در 4 ردیف 12 ستونی تقسیم شده اند که زیبایی خاصی به بشقاب می بخشد.

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

از زیبایی شناسی این مسجد می توان به منبر سنگی اشاره کرد که از 14 پله و یک تکه از آن تشکیل شده است که از سنگ مرمر ساخته شده و ظرافت خاصی به این مسجد بخشیده است. محراب کنار منبر نیز بسیار باشکوه و سقف آن تزئین شده است. در کاشی های دو طرف محراب هفت رنگ کاشی به کار رفته و کلمه علی به خط کوفی دیده می شود. مصلای امام، محراب، به صورت گود و در ارتفاع یک متری از سطح زمین ساخته شده است. مسجد وکیل شیراز که یکی از مهمترین آثار به جای مانده از تاریخ کهن این سرزمین است، در تاریخ 27 تیر 1311 به شماره 182 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و تحت مراقبت و حفاظت این اداره قرار دارد. سازمان.

مسجد وکیل شیرازمسجد وکیل شیراز

چگونه به مسجد وکیل شیراز بروم؟

برای دیدن مسجد وکیل می توانید از ساعت 8 صبح تا 19 به این مجموعه بروید بسته به اینکه از کجا آمده اید به آدرس زیر مراجعه کنید.

  • آدرس: خیابان توفلی خان زند، خیابان طالقانی، روبروی کتابخانه شهید دستغیب

همچنین در اطراف این مسجد بناها و مکان های تاریخی دیگری مانند وکیل همام، شاه چراغ، بازار وکیل، باغ ارم، جنت باغ، سعدیه باغ، دلگشا باغ وجود دارد که می توانید از آنها نیز دیدن کنید و از تاریخ و فرهنگ ناب شیراز لذت ببرید.

همچنین مطالب زیر را در مجله بست تماشا کنید:

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا