معرفی جاذبه های گردشگری ارومیه
مجله بست خدمات گردشگری – ارومیه یکی از پایتخت ها و مراکز ایران است استان آذربایجان غربی این شهر شگفت انگیز در شمال غربی منطقه ایران و آذربایجان واقع شده است.
ارومیه دهمین شهر پرجمعیت ایران و دومین شهر پرجمعیت منطقه شمال غرب ایران است. ارومیه در ارتفاع 1332 متری غرب دریاچه ارومیه و در دامنه کوه سیر و در میان دشت ارومیه قرار دارد. هوای ارومیه در تابستان نسبتا گرم و در زمستان سرد است. در این مطلب نگاهی انداختیم به مهم ترین جاذبه های گردشگری ارومیه.
1. ساختمان شهرداری ارومیه
شهرداری ارومیه یا رضایه سابق در ابتدا ساختمان مناسبی نداشت در زمان رضاشاه زمینی به شهرداری اختصاص یافت و دو ساختمان بزرگ در آن ساخته شد ادارات شهرداری و ساختمان واقع در داخل باغ محل سکونت فرمانداران بود و در آذربایجان غربی برگزار می شد و تمامی اجتماعات بزرگ شهر در تالار بزرگ شهرداری الرضایه برگزار می شد.
تالار شهر یکی از جاذبه های گردشگری ارومیه است
2. مسجد جامع ارومیه
مسجد جامع یکی از آثار باستانی شهر تاریخی ارومیه و در خیابان اقبال واقع شده است. این مسجد در وسط بازار قدیمی شهر قرار دارد و یکی از ستون های اصلی بافت باستانی شهر به شمار می رود. برخی از محققان بر این باورند که این بنا در ابتدا آتشکده بوده و پس از سیطره مسلمانان و سپس در قرن هفتم هجری قمری تخریب شده است. مسجدی بر آن ساخته شد.
به عقیده این گروه از محققین، سبک تزئینات، گچبری، ستون ها و طاق های مسجد کاملاً شبیه سبک معماری سلجوقی است. تاریخ بازسازی این مسجد مشخص نیست، اما محراب آن در سال 676 هجری قمری ساخته شده است. این مسجد در کنار سایر بخشهای بافت قدیمی شهر بهویژه بازار و راستههای آن، بارها مرمت شده است. مسجد جامی با دو در ورودی که از حیاط بزرگ آن منشعب می شود به بازار منتهی می شود. این مسجد دارای آثاری از دوره های مختلف تاریخی است.
تصویری از بیرون مسجد جامع ارومیه
3. موزه ارومیه
این موزه از دو بخش باستان شناسی و مردم شناسی تشکیل شده است که آثاری از دوره های مختلف تاریخ این سرزمین به ویژه آثار بسیار قدیمی مربوط به دوران پیش از تاریخ را در خود جای داده است. لباس های محلی زری، مخمل قلاب بافی، کتاب های خوشنویسی، آثار ظریف مینیاتوری و … نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است. در تالار آثار باستانی آثار بسیار شگفت انگیزی وجود دارد که از تپههای باستانی استان، از آغاز دوران نوسنگی تا پایان دوره قاجاریه کشف شده است. در تالار مردم شناسی فرهنگ بومی و سنتی منطقه از اواخر دوران صفویه تا به امروز به نمایش گذاشته شده است.
عکسی از داخل موزه ارومیه
4. پارک برباغی ارومیه
یکی از مراکز گردشگری طبیعی و تفریحی شهر ارومیه پارک شهر، پارک ساحلی ارومیه یا پارک العربی است که یکی از طولانی ترین پارک های شهر در شمال این پارک ساحلی قرار دارد Och Gozlo Corpuso یا Quyun Corpuso این پارک در جنوب ارومیه و در حاشیه خیابان الفجر قرار دارد.
پارک البراقی یکی از جاذبه های گردشگری ارومیه است
5. بازار ارومیه
هر سفارش و بخشی از این گروه شکل و پیکربندی خاص خود را دارد. وجود التحیه، خیابان های مثلثی شکل، مساجد و حمام ها همگی حکایت از توسعه و حرکت این نقطه از شهر در گذشته های نه چندان دور دارد. یکی از ویژگیهای بارز این مجموعه سادگی معماری آن است با وجود تفاوتهایی که در شکل و شمایل در طاقها، فوارهها و گنبدهای بازار به چشم میخورد، اما از نظر تکنیکهای هنری مانند سنگفرش، گچکاری، سنگکاری و … کار تزئینی درهای چوبی قدیمی در بازار امکان پذیر نیست، مصالح تمام ردیف بازارها و میدان ها آجری است و اکثر آنها حتی پوشش ساده ای از گچ ندارند. تنها تنوع موجود در مجموعه، سلیقه معماران دوره های مختلف است که هر کدام با انتخاب فرمی خاص از نظر شکل طاق ها، آثار خود را بر بنای تاریخی برجای گذاشته اند.
نمایی از بازار ارومیه
6. کلیسای سیدی ارومیه
نام اصلی این کلیسا مرسرگیز است و در 5 کیلومتری جنوب غربی شهر ارومیه در نزدیکی استراحتگاه بند قرار دارد. کلمه Marsargis از کلمه Mar به معنای پیامبر یا مالک گرفته شده است و Sargis کلمه یونانی Saint George است که در واقع محل دفن Marsgiers است. این کلیسا که با توجه به سبک معماری و آنچه در کتب مورخین آشوری آمده، مقصد زیارتی مسیحیان به شمار میرود، بنای ساسانی است که همسرش شیرین در زمان خسرو پرویز به مناسبت پیروزی وی ساخته است. در مورد رومی ها
نمای داخلی کلیسای سیر ارومیه
7. کلیسای ننه ماری
تاریخ ساخت آن به سال 32 بعد از میلاد برمی گردد و یکی از قدیمی ترین کلیساهای جهان است. این کلیسا در قرون گذشته محل دفن اموات بوده و به گفته نویسندگان آشوری و مسیحی این بنا آتشکده و یکی از معابد معروف زرتشتیان بوده است. راهبان زرتشتی ساکن در این معبد در هنگام تولد مسیح مجله بست درخشانی را می بینند که به سمت شرق حرکت می کند و آن را نشانه تولد منجی موعود می دانند و به سمت اورشلیم می روند.
این موبادی ها پس از بازگشت به ارومیه، آتشکده را به کلیسا تبدیل کردند و در آنجا به تبلیغ دین مسیح پرداختند. اولین بار در سال 642 توسط یک شاهزاده چینی بازسازی شد. در سال های 1342 و 1343 مرمت شد. ظاهر کنونی آن به دوران ساسانیان باز می گردد.
کلیسای ننه مریم یکی از جاذبه های گردشگری ارومیه به شمار می رود
نمایش مجله بست