معرفی جاذبه های گردشگری بندر ماهشهر
مجله بست خدمات گردشگری – بندر ماهشهر یکی از شهرهای بزرگ است استان خوزستان این است که از شمال به اهوازاز غرب به آبادان و خرمشهر، از شرق به هندجان و بهبهان و از جنوب به خلیج فارس ختم می شود. از نظر آب و هوا دارای تابستان های بسیار گرم و ناخوشایند و زمستان های نسبتا سرد است. بندر ماهشهر یکی از قدیمی ترین بنادر خلیج عربی است که قدمت آن به دوران ساسانیان می رسد.
خور، شاخه ای از دریا است که به خشکی می رسد و بندر ماهشهر تنها شهر ایران است که خور دارد که همان «خور موسی» است. در زیر نگاهی به مهم ترین جاذبه های گردشگری بندر ماهشهر انداخته ایم.
1. مقبره شاهزاده حمزه
بقعه متبرکه امامزاده در ۲۵ کیلومتری جاده ماهشهر به سمت هندگان قرار دارد. در روایات آمده است که این امام زاده فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) و برادر امام رضا (علیه السلام) است که پس از امام رضا (علیه السلام) به ایران آمدند. به ایران آمدند. نزدیک یکی از روستاها کدخدایی به نام محمد غزالی بود که در آن زمان با دربار ارتباط نزدیک داشت و مخالف شیعیان بود. پس از اطلاع از حضور امام در روستا دستگیر و به شهادت رسید و سر مبارکش را از بدنش بیرون آورد و برای به دست آوردن مال دنیا به شهر ری برد. هم اکنون سر مبارک و مطهر امام زاده حمزه در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و پیکر آن مرحوم در ماهشهر به خاک سپرده شده است.
نمایی دور از مقبره شاهزاده حمزه در بندرماهشهر
2. بندر امام خمینی
این بندر به عنوان بزرگترین بندر ایران، عمده فعالیت های صادراتی و وارداتی کشور را انجام می دهد و شایان ذکر است که بازدید از این بندر همه ساله در ایام نوروز و تعطیلات برای گردشگران و مردم رایگان است. سالانه در این ایام جمعیت زیادی از آن بازدید می کنند و از آن به عنوان مرکز گردشگری ماهشهر نیز یاد می شود.
مرغ ماهی خوار بندر امام خمینی
3. سید صالح
قبر این استاد بزرگوار در خیابان مطهری جنب بیمارستان الحاجیه نفس قرار دارد. متأسفانه از سوابق وی اطلاعات دقیقی در دست نیست. برخی معتقدند این استاد جوان به همراه کاروان امام رضا (علیه السلام) از عربستان به ایران آمده و در این منطقه به شهادت رسیده است. در داخل این قبر دو قطعه سنگ مکعب مستطیل وجود دارد که بر روی آنها توضیحاتی به خط کوفی نوشته شده بود که متأسفانه پس از حضور انگلیسی ها در ماهشهر به تارج منتقل شد.
امامزاده سید صالح در بندرماهشهر
4. شهر باستانی اسک
اسک شهری باستانی و متروک است که در جنوب شرقی هندگان و کیان کوه واقع شده است. Ascus در ناحیه پری ناتال جنین توصیف شده است. روز بزرگی است و بر کوهی نهاده می شود و بر بالای آن کوه آتشی است که پیوسته شبانه روز می سوزد و در آن قدیم جنگ رقیانی بود که بزرگ بود. در پای کوهی در بالای آن آتش سوزان بود.
مرحوم سلطان علی السلطانی می نویسد: شهر باستانی اسك در نزدیكی هندیجان كنونی قرار داشت كه در نزدیكی آن جنگ های فراوانی از خوارج رخ داده است. به نوشته یکی از قدیمی ترین سیاحان عرب، تا قرن چهارم هجری قمری، کاخ های باستانی علی و انبیاء العظیمیه در هندگان قرار داشته است.
آثار باستانی عظیم آبیاری در حاشیه رودخانه های زهرا و خیرآباد دیده می شود که به صیدا می پیوندند و از وسط هاندگان می گذرند. تاریخ نویسان درباره آثار اسک نوشته اند: راهروی طولانی داشت و در اسک آتشکده ها و گورستان های باستانی و مقبره های باستانی و تابوت ها و مجسمه هایی شبیه به کتیبه وجود داشت. بر روی سنگ درب غربی معبد ایوان (آتشکده) کتیبه هایی به خط پهلوی نقش بسته است. در غرب آسک یک قلعه گنبدی شکل قرار دارد که به عنوان برج مراقبت در آنجا عمل می کرد.
شهر باستانی اسک در نزدیکی بندر ماهشهر
5. خور موسی
خور موسی از آنجایی که دارای گونههای مختلف جانوری از جمله دلفینهای گوژپشت، پرندگان دریایی مانند فلامینگو، پفین، مرغ دریایی ساحلی، خرچنگخوار، پرستو، درنا، پرستوهای پشت دودی، خرچنگهای کوچک، پفین و همه نوع ماهی: خور موسی دارای جزایر تمیز با مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و مناظر زیبای ساحلی است.
همچنین شهرداری بندرماهشهر در حال ایجاد بازارچه ساحلی و مکان تفریحی با حدود 90 آلاچیق و غیره است که در صورت تکمیل می تواند پذیرای گردشگران از سراسر کشور باشد. هر ساله در ایام نوروز کشتی تفریحی «خور بیما» در خور موسی است که می تواند جاذبه گردشگری خوبی برای مسافران نوروزی باشد.
منظره غروب خورشید در خور موسی یکی از جاذبه های گردشگری بندر ماهشهر است
نمایش مجله بست
بهترین زمان برای سفر به بندر ماهشهر پاییز است. طبیعتا در تعطیلات نوروزی این شهر ساحلی مملو از گردشگر می شود. توصیه می کنیم در سفر دوربین خود را همراه داشته باشید.
منابع: ویکی پدیا، سیری در ایران