G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

مهم‌ترین جاذبه های گردشگری هرمزگان

مجله بست خدمات گردشگری – جاذبه های گردشگری هرمزگان یکی از مهمترین آثار تاریخی، مذهبی و طبیعی در جنوب ایران این استان که جزایر مختلفی را در بر می گیرد، یکی از استان های استراتژیک ایران به شمار می رود. بهترین زمان برای دیدن مناطق تفریحی و جاذبه های هرمزگان پاییز و زمستان است. در این مطلب نگاهی انداختیم به برخی از جاذبه های گردشگری هرمزگان.

معبد هندو

معبد هندوها در شهر بندرعباس در استان هرمزگان قرار دارد و یکی از نمادهای مهم این شهر محسوب می شود. این بنا در ضلع شمالی خیابان امام خمینی بندرعباس روبروی بازار شهر واقع شده است. این راهرو برای رفع نیاز هندوهای مقیم بندرعباس ساخته شد که از سال 1300 تا 1344 میلادی در آنجا زندگی می کردند و به تجارت می پرداختند. قدمت معبد هندوها به اواخر دوره ناصرالدین شاه می رسد و در زمان مظفرالدین شاه مورد استفاده قرار می گرفت. تنها منبعی که در این باره اظهار نظر کرده کتاب بندرعباس و خلیج فارس سد سلطانه بندرعباسی است.

این معبد همچنین یکی از نقاط مهم ارتباط فرهنگی و هنری ایران و هند بود. هندوها از پیروان مکتب برهمنی (که به خدایان برهما، ویشنو و تسیوا اعتقاد دارند) هستند و طبق تحقیقات انجام شده این معبد متعلق به خدای ویشنو است. بنای این معبد در سال 1310 هجری قمری در زمان محمد حسن خان سعدالملک ساخته شد. اتفاق افتاد مبلغ 200 تومان مجوز ساخت معبد توسط بازرگانان هندی مقیم بندرعباس صادر شد. چندین معمار هندی بلافاصله دعوت شدند و معبد هندو در مدت زمان کوتاهی ساخته شد.

معبد هندو - معبد هندو بندرعباس - عکس معبد هندومعبد هندو - معبد هندو بندرعباس - عکس معبد هندو

پل لاتیدان

پل تاریخی لاتیدان که به عنوان طولانی ترین پل تاریخی ایران نیز شناخته می شود، در سال ۱۳۷۲ بر اثر سیل در حوالی روستای نمکار شهرستان خمر از خاک بیرون آمد. این پل 500 سال قدمت دارد و یک کیلومتر طول دارد و شامل 233 دهانه است که تنها 33 دهانه آن سالم است و بیش از 200 متر قابل بازسازی است.

بخش‌هایی از این پل در دو مرحله در سال‌های 1378 و 1387 با هزینه 80 میلیون تومان مرمت شد. برای دیدن طولانی ترین پل ایران باید به جنوب ایران و استان هرمزگان سفر کنید. در 50 کیلومتری غرب بندرعباس، پلی بسیار طولانی و طولانی بر روی رودخانه کول ساخته شده است که برای تصور وسعت آن کافی است بدانیم طول پل لتیدان حدود سه برابر است. سی و سه پل اصفهان او هست

پل لاتیدان - تصویر پل لاتیدان - پل لاتیدان در هرمزگانپل لاتیدان - تصویر پل لاتیدان - پل لاتیدان در هرمزگان

جزیره کیش

از نظر تقسیم بندی کشورها جزیره کیش از توابع شهرستان لنگ در استان هرمزگان است. جزیره کیش در شرق جزایر هندورابی و لاوان و در شمال جزیره فارو قرار دارد. مساحت جزیره کیش 91.5 کیلومتر مربع است. کیش طبیعتی زیبا و منحصر به فرد دارد. سواحل آرام با ماسه های مرجانی و آب دریای شفاف و شفاف که شفافیت منحصر به فرد آن به شما اجازه می دهد تا در عمق چندین متری انواع آبزیان را ببینید. پوشش گیاهی، طراوت و سرسبزی مناسب به ویژه در هفت ماه از سال، منظره ای زیبا و شگفت انگیز به آن بخشیده و سالانه حدود یک میلیون انسان عاشق طبیعت و دریا را به خود جذب می کند.
جزیره کیش - تور کیش - تور جزیره کیشجزیره کیش - تور کیش - تور جزیره کیش

آبشار گنو

آبشار و چشمه جانو بندرعباس در استان هرمزگان قرار دارد. چشمه آب معدنی جینو در 34 کیلومتری شمال شرقی شهر بندرعباس و در مسیر جاده بندرعباس – سیرجان قرار دارد. یک جاده فرعی آسفالته به این چشمه منتهی می شود. این چشمه در دره ای قرار دارد که از شمال و جنوب توسط کوه جانو و ارتفاعات آهکی جامد احاطه شده است. از آب این چشمه برای آبیاری باغ و حمام استفاده می شود. آب چشمه از دسته سرازیر می شود آب گوگرد بسیار گرم است (کلرید گوگرد کلسیم). ،

این چشمه دارای دو استخر بزرگ و تمیز برای بانوان و آقایان می باشد و دارای امکاناتی مانند چندین تراس کوچک برای استراحت و اقامت مسافران، محل فروش نوشیدنی و … می باشد. اطراف چشمه پر از درختان نخل زیبا و سبز است. آب مایع این چشمه پس از بیرون آمدن از استخرها مانند رودخانه ای کوچک پس از طی چند کیلومتر با حجم نسبتاً زیادی آب به شکل آبشاری کوچک و جالب به پایین سرازیر می شود.

آبشار جونو - آبشار جونو و چشمه آب گرم - آبشار جونو بندرعباسآبشار جونو - آبشار جونو و چشمه آب گرم - آبشار جونو بندرعباس

غارهای خربس

روستای بزرگ خوربز یا خورباز (خرباز) اکنون به کلی ویران شده و تنها گورستان و حوض آن باقی مانده است. این روستا حداقل تا زمان ساسانیان (1400 سال پیش) محل سکونت گردشگران و قایقرانان بوده است. خود نام هندوانه واژه ای است که در زبان پهلوی یافت می شود.

10 کیلومتری غرب شهر قشمهندوانه در یک کاسه پهن قرار می گیرد که با تپه های مرجانی کوتاه و بلند احاطه شده است. همه این ارتفاعات مشرف به شهر است و شهر با دریا فاصله کمی دارد. در سمت راست حوض بزرگی – یا آبادان – وجود دارد که طاق آن حکایت از قدمت این بنا حداقل تا دوره ساسانیان دارد.

در خوربوس میدلند وقتی رو به شمال می‌ایستیم، خرابه‌های یک دژ سنگی ویرانه را می‌بینیم که احتمالاً در دوران بعد (دوران صفویه) چندین بار مرتب شده و دوباره فروریخته است. روبروی این قلعه و نرسیده به غارهای خربس گورستانی بزرگ و باستانی قرار دارد که مقبره های آن قبل و بعد از اسلام دیده می شود.

فقط مشرف به این مقبره، در دیواره صخره و در سینه کوه به ارتفاع 20 تا 30 متری، چندین روزنه غار مانند دیده می شود. غارهای خورپس معروف هستند و در مورد آنها سخنان زیادی گفته شده است. این غارها که از پدیده های زمین شناسی باستانی به شمار می روند در کنار سایر پدیده ها، کوه ها و خود جزیره قشم، حاصل چین خوردگی های رشته کوه زاگرس هستند که در هزاران سال گذشته از زیر آب ظاهر شده اند. واضح است که این غارها در دوره های بعدی تمدن شاهد دگرگونی ها و تغییرات دیگری بوده است.

در داخل غارهای خوربس که ساختار ساده طبیعی و زمین شناسی خود را از بیرون حفظ کرده اند، مجموعه ای از راهروها، تالارها و اتاق های متعدد به ابعاد 5.5 در 4 متر و چشمه ها و گودال های مختلف رو به شمال و جنوب وجود دارد که موید وجود آن است. از غارهای خوربس مردمی از دوران باستان در این جزیره حضور دارند.

غار خوربس - عکس غار خربس - غار خوربس قشمغار خوربس - عکس غار خربس - غار خوربس قشم

روستای بناب

یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری هرمزگان روستای سرسبز بناب پس از رودخانه و چشمه های آبی آن است که مکان های راحت و مناسبی را برای تفریح ​​و استراحت ایجاد کرده است، وجود باغات انبوه از ورودی روستا تا آب اصلی است. منبع، به اصطلاح. گمشده گفته می شود که آنها کشت شده اند یا به تنهایی رشد کرده و رشد کرده اند. در این روستا چشمه آبی بزرگی وجود دارد که به همین دلیل به آن بناب می گفتند. بناب به معنی چاه آب این روستا است که آب نخل های روستا و رویدر را تامین می کند.

روستای بناب هرمزگان - روستای بناب - عکس روستای بناب هرمزگانروستای بناب هرمزگان - روستای بناب - عکس روستای بناب هرمزگان

قلعه هزاره میناب

تنها بنای تاریخی شهرستان میناب دژی به نام قلعه هزاره است. مردم بومی منطقه اینگونه هستندقلعه بابیمینومی گویند. اهالی معتقدند در گذشته دو خواهر به نام های بی بی مینو و بی بی نازنین این شهر را ساخته و در این قلعه زندگی می کردند. انگار در گذشته بود دو قلعه روزگاری یکی از قلعه ها ویران شد و تنها قلعه باقی مانده به قلعه هزاریه یا قلعه بی بی مینو معروف بود. این ارگ تا اواخر دوره قاجار مرکز حکومت محلی بود و خندقی در اطراف آن حفر شد. در آن زمان صد سرباز مسلح در قلعه مستقر بودند و از آن محافظت می کردند. در حال حاضر این قلعه ویران و متروکه باقی مانده است. این قلعه در بخش مرکزی شهرستان میناب قرار دارد و یکی از مکان های معروف استان هرمزگان در جنوب ایران است.

قلعه هزاره میناب - عکس قلعه هزاره میناب - قلعه هزاره هرمزگان مینابقلعه هزاره میناب - عکس قلعه هزاره میناب - قلعه هزاره هرمزگان میناب

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا