همه چیز درباره خواص آنتی اکسیدان یا لیکوپن (عصاره گوجه فرنگی)
مجله بست خدمات املاک و مستغلات – لیکوپن نوعی کاروتنوئید، پیش ساز ویتامین است الف این یک آنتی اکسیدان قوی است. این یک مشتق از گوجه فرنگی است که باعث می شود بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگ قرمز پیدا کنند. این مقاله به “بتا کاروتن بسیار شبیه است.
لیکوپن چیست؟
مهناز افشار، نویسنده کتاب عطار باشی، یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای طبیعی را «لیکوپن» نام برد و گفت:: گوجه فرنگی به صورت آب میوه، سس یا سس گوجه فرنگی مصرف می شود و «لیکوپن» موجود در آن بیشتر جذب می شود..
نویسنده کتاب عطار باشی ادامه داد: معمولا هر 100 گرم گوجه فرنگی بسته به میزان رسیده، حدود 3 تا 9 میلی گرم لیکوپن دارد. اگرچه برخی معتقدند پختن غذا باعث از بین رفتن برخی مواد مغذی می شود، اما گرما سرعت جذب لیکوپن را در بدن افزایش می دهد. لیکوپن موجود در گوجهفرنگی خام با پیوندهایی که با پختن جدا میشوند به سایر بخشهای ساختاری گیاه مرتبط است..
شکل شیمیایی لیکوپن
این متخصص طب سنتی درباره شکل شیمیایی این ماده گفت: در اثر گرما، شکل شیمیایی این ماده تغییر می کند تا بدن راحتتر آن را جذب کند. این آنتی اکسیدان قوی احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا (عامل بسیاری از موارد نابینایی در افراد مسن)، ریه، مثانه، دهانه رحم و سرطان پوست را کاهش می دهد و همچنین به حفظ و بهبود سلامت قلب، پروستات کمک می کند. چشم و پوست.
به گفته وی، “لیکوپن” بیشتر در بافت ها و عروق اندام هایی مانند بیضه ها، غدد فوق کلیوی، کبد، پروستات، سینه، روده بزرگ و ریه ها ذخیره می شود. این ماده محلول در چربی است و برای عملکرد صحیح و موثر آن در بدن لازم است مقدار مناسبی از چربی در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد..
نویسنده کتاب العطار باشی خاطرنشان کرد: اگر چربی موجود در رژیم غذایی کمتر از حد لازم باشد، توانایی جذب آن در بدن کاهش می یابد.لیکوپن کاهش می یابد. برخی از داروهای کنترل کننده کلسترول نیز می توانند این اثر را داشته باشند. البته این بدان معنا نیست که بخواهید جذب «لیکوپن» را افزایش دهید و از خواص مفید آن استفاده کنید و بدون در نظر گرفتن همه جوانب، باید دائماً غذاهای چرب بخورید یا داروهایی را که پزشک برای کنترل سطح کلسترول خون تجویز می کند کاهش دهید. . یا بریدن و آسیب رساندن به بدن.
این متخصص طب سنتی بالا بودن کلسترول خون را بسیار خطرناک دانست و گفت: این ماده با خاصیت آنتی اکسیدانی خود در خنثی سازی عملکرد رادیکال های آزاد که باعث آسیب سلولی و بسیاری از بیماری ها مانند سرطان می شود، عمل می کند. لیکوپن همچنین با بازسازی سلول های جدید باعث می شود پوست کمتر آسیب ببیند.
مکمل های غذایی حاوی لیکوپن
افشار با اشاره به مکمل های غذایی حاوی این ماده گفت: قبل از مصرف دارو حتما باید با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کرد، زیرا هر فردی که ویژگی های ظاهری مشخصی دارد، از بیماری های خاصی رنج می برد و یا داروی خاصی مصرف می کند، باید بر مصرف آن نظارت داشته باشد. مکمل های غذایی باید عمل کنند. ممکن است فردی موارد خاصی داشته باشد که استفاده از این ماده به اندازه دیگران برای او مفید نباشد. این چیزی است که فقط یک پزشک و متخصص تغذیه می تواند تشخیص دهد.
منبع: برنا نیوز