طرز تهیه آبغوره خانگی + نکات مهم و اصولی در نگهداری آن
آبغور ادویه ای خوشمزه و سنتی است که ایرانیان اغلب در تهیه انواع آش و آش مانند خورش کدو حلوایی، خورش ریواس، آش رشته و برخی سالادها مانند سالاد شیرازی از آن استفاده می کنند. اگرچه تهیه این ماریناد بسیار آسان است، اما نگهداری آن کمی سخت است و به محض باز کردن شیشه، گند میشود. از این رو در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آبگوشت در منزل آشنا کنیم و همچنین نکات مهمی را برای نگهداری آن به شما ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه آبگوشت
- ابتدا گروه کر را تمیز کنید و دم آنها را بگیرید.
- خیار را در یک کاسه بزرگ آب قرار دهید، بشویید و آبکشی کنید.
- خیار را بعد از صاف شدن روی یک حوله نخی تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود.
- کدوها را بعد از خشک شدن در آبمیوه گیری بریزید و آب آن را بگیرید و یا در مخلوط کن بریزید سپس کدوهای آسیاب شده را در آبکش (مانند آبکش های پارچه ای) قرار دهید و آن را صاف کنید.
- آب گوشت را در ظرف شیشه ای بریزید و چند ساعت صبر کنید تا نمک ها و پوسته هایی که از صافی رد شده اند، جا بیفتند.
- آب گوشت را در بطری مورد نظر بریزید و در آن را محکم ببندید.
روش دیگر تهیه آبغور با استفاده از دستگاه لیموناد مشخص است که برخی از میوه فروش ها این کار را انجام می دهند، اما تعداد این دستگاه ها محدود است، زیرا فروشنده معمولاً عنوان می کند که این دستگاه برای تهیه آبلیمو در نظر گرفته شده است و آب میوه گیری باعث کاهش عمر دستگاه می شود. آبگوشت به دست آمده را مانند مرحله قبل از الک های ریز رد کنید.
- آب گوشت را در ظرف شیشه ای بریزید و چند ساعت صبر کنید تا نمک ها و پوسته هایی که از صافی رد شده اند، جا بیفتند.
- سپس آبگوشت را داخل بطری مورد نظر می ریزیم و به مدت دو روز در جای خنک با در باز می گذاریم تا گاز خارج شود. سپس آن را در سایه نگهداری کنید. (خورشید مواد سمی در آن ایجاد می کند!)
برای نگهداری آبگوشت خانگی و جلوگیری از ورود هوا به داخل بطری می توانید از چندین روش استفاده کنید:
- با آب و آرد خمیر درست کنید و روی بطری را با خمیر بپوشانید.
- درب بطری را با چسب ببندید.
- یک قاشق روغن زیتون داخل بطری بریزید تا آب را بپوشاند و هوا وارد آب نشود، سپس یک تکه پلاستیک روی بطری بگذارید و در آن را محکم ببندید.
- برای حفظ طولانی مدت آبگوشت و خوش رنگ شدن آن، آبگوشت را با کمی نمک بجوشانید و کفی که هنگام جوشیدن روی آن جمع می شود را بردارید. حرارت را کم کنید و بعد از حدود 15 دقیقه از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و املاح آن جا بیفتد. سپس آبگوشت را به آرامی از محلول ته نشین شده خارج کرده، پس از صاف کردن آن را در یک بطری شیشه ای ریخته و در آن را محکم ببندید.
نکات مهم و اساسی در تهیه و نگهداری آب
- برای تهیه آغوار از انواع آغوار استفاده می شود. نوع خور که برای تهیه آب مرغوب استفاده می شود بهتر از نوع سنگی آن است که دانه ندارد، همچنین برای تهیه پودر خور و استفاده از آن در غذا بهتر است، اما خر با دانه های بزرگتر آب بیشتری می دهد و به صرفه تر است. . .
- ساقه ها و حتی چوب های کوچک را خوب جدا کنید تا آبگوشت طعم بدی پیدا نکند.
- غور را زمانی باید تبدیل به آگورا کرد که ترش باشد و کاملاً نرسیده باشد وگرنه آگورا شیرین تر از حد معمول می شود.
- اگر اسیدیته آبگوشت مورد پسند شما نیست، با جوشاندن آن به مدت چند دقیقه، آن را غلیظ و اسیدی می کنید و همچنین زمان نگهداری آن را افزایش می دهید.
- قرار گرفتن آب در معرض نور خورشید باعث ایجاد تغییرات شیمیایی مضر در آن می شود، بنابراین آب را در معرض نور خورشید قرار ندهید.
- مواد استوک و اسیدی را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید، زیرا اسید موجود در آنها باعث تجزیه پلاستیک و تشکیل مواد مضر می شود.
- بهتر است آبگوشت را در شیشه های نسبتاً کوچک نگهداری کنید و پس از باز کردن در اسرع وقت از آن استفاده کنید.
- آبگوشت را در شیشه هایی با دهانه های باریک نگهداری کنید تا به راحتی خراب نشود.
- لیوانی که آبگوشت را در آن نگهداری می کنید باید کاملا خشک باشد.
- برای جلوگیری از کپک زدن آبگوشت، بهتر است شیشه ها را قبل از مصرف استریل کنید. برای آموزش استریل کردن بطری ها می توانید به مقاله طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط مراجعه کنید. در این مقاله روش استریل کردن بطری های شیشه ای را به طور کامل به شما معرفی کرده ایم.
راه های نگهداری کدو تنبل
روش اول:
- کدو حلوایی را بعد از تمیز کردن با آب سرد بشویید و در صافی بگذارید تا آب آن گرفته شود.
- سپس خیار را در یک پارچه نخی بپیچید تا کاملا خشک شود.
- برای اطمینان از خشک شدن پیازهای سبز، می توانید آن ها را برای مدت کوتاهی در مقابل آفتاب یا جلوی پنکه قرار دهید.
- بعد از اینکه مطمئن شدید پیازهای سبز کاملا خشک شده اند، آن ها را به اندازه نیاز در کیسه فریزر قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
روش دوم:
- خیارهای تمیز، شسته و خشک شده را به طور کامل در یک بطری شیشه ای بریزید.
- روی کدو تنبل آب بریزید تا بطری کاملا پر شود.
- در بطری را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
روش سوم: روش سوم نگهداری زعفران این است که زعفران را خشک کرده و سپس آسیاب کنید. برای این منظور:
- ابتدا آبشش ها را از دم خارج کرده و تمیز بشویید.
- سپس قلمه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و بگذارید خشک شوند.
- معمولاً یک تا چند هفته طول می کشد تا کدو حلوایی در طول دوره خشک شدن، هر چند روز یکبار آن را به عقب و جلو ببرید تا کاملاً خشک شود.
- برای جلوگیری از آلودگی گرد و غبار، بهتر است یک توری روی زنگ قرار دهید.
- بعد از خشک شدن کامل آن را آسیاب کرده و در ظرف در بسته بیرون یخچال نگهداری کنید.
- جرد گور را می توان با کتلت یا کباب استفاده کرد.
طرز تهیه کدو تنبل برای غذا
مانند مراحل قبل، آبشش ها را از دم آن جدا کرده و سپس روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشش ها کاملا خشک شوند تا گرد و غبار و حشرات روی آن ننشیند. یک توری روی آن قرار دهید. حتی اگر هر روز خیارها را به عقب و جلو بچرخانید تا همه خیارها خشک شوند.
میخک های خشک را چرخ کرده و در جعبه ای در کنار ادویه های خانه نگهداری کنید. گرد گور بیشتر برای کتلت یا کباب استفاده می شود. بسیاری از مردم کدوی حریص را به سماق ترجیح می دهند.
حرف آخر
نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید. در انتهای مطلب نیز پیشنهاد می کنیم “ویژگی های آباگورا” و “تبار گور” را مطالعه کنید.