G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

آشنایی کامل با عادت ‌های بد غذایی و خطرات آن برای سلامتی

عادات بد غذایی در واقع عادت های بدی هستند که دانسته یا ندانسته برای شما به یک عادت و روش زندگی تبدیل شده اند. این عادات می تواند شما را در معرض خطر افزایش وزن، کلسترول بالا، فشار خون بالا و تعداد زیادی از مشکلات بالقوه سلامتی قرار دهد. در این مقاله می خواهیم شما را با این عادات آشنا کنیم تا اگر از آنها رنج می برید سعی کنید آنها را ترک کنید و به سلامت بدن خود کمک کنید.

چرا دانستن عادات بد غذایی مهم است؟

بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم به دلیل فعالیت های زیادی که در طول روز انجام می دهیم دچار عادات بد غذایی می شویم. تا زمانی که این موارد به عادت تبدیل نشوند، ممکن است آسیب چندانی به سلامتی ما وارد نکنند، اما زمانی که به یک عادت و سبک زندگی تبدیل شوند، خطرات زیادی برای سلامتی ما خواهند داشت. برخی از ما ممکن است حتی این عادات را ندانیم و ندانیم که چه عواقبی برای ما دارد.

این باعث می شود آنها را نادیده بگیریم و به راه اشتباه خود ادامه دهیم. اگر عادات بد غذایی را می شناسیم، می توانیم آنها را در خود ارزیابی کنیم تا در صورت عادت کردن، سعی کنیم آنها را ترک کنیم و با تغییر برنامه زندگی خود قبل از بروز خطرات و عوارض، این عادات غلط و خطرناک را متوقف کنیم.

چرا دانستن عادات بد غذایی مهم است؟چرا دانستن عادات بد غذایی مهم است؟

عادات بد غذایی چیست؟

در مورد عادات بد غذایی می توان چیزهای زیادی دانست که مهمترین آنها عبارتند از:

1. برنامه ریزی غذایی ضعیف

یکی از بزرگترین موانع برای تغذیه سالم زمان است و تصمیمات لحظه آخری برای خوردن یک وعده غذایی اغلب منجر به غذاهای ناسالم می شود. با این حال، صرف چند دقیقه برای برنامه ریزی وعده های غذایی هفتگی قبل از خرید در هفته، در درازمدت باعث صرفه جویی در هزینه، کالری و زمان شما می شود.

2. عادت به خوردن غذا در خارج از خانه

اگرچه خوردن غذای رستورانی بسیار چرب است، اما خوردن چند وعده غذایی در رستوران ها و بیرون رفتن از غذا به معنای خوردن وعده های غذایی بزرگتر، همراه با کالری و سدیم بیشتر است که معمولاً برای خوش طعم کردن آن، سالم تلقی نمی شود. سعی کنید بیشتر روزهای هفته غذای خود را در خانه تهیه کنید و برای تنوع فقط یک یا دو وعده غذایی را بیرون از خانه صرف کنید.

3. مصرف زیاد غذاهای فرآوری شده

خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده شور و چرب مانند گوشت های فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس، سوسیس، کنسرو و غیره که فاقد مواد مغذی کافی هستند، یکی از عادات بد غذایی به خصوص در زندگی پرمشغله امروزی است. سعی کنید به جای آن غذاهای تازه و کامل را انتخاب کنید و از خوردن غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.

عادات بد غذایی چیست؟عادات بد غذایی چیست؟

4. شکر اضافه شده بیش از حد

جدا از شیرینی ها، کیک ها و نوشابه هایی که مردم در حال حاضر زیاد مصرف می کنند، قند در مواد غذایی دیگری مانند سس سالاد، چاشنی ها و نان نیز زیاد است. سعی کنید کل قند را در رژیم غذایی خود با جزئیات بگنجانید و راه هایی برای کاهش این قندها پیدا کنید، مانند استفاده از قندهای طبیعی مانند عسل، خرما و غیره.

5. وقتی گرسنه نیستیم غذا می خوریم!

بیشتر ما به جای اینکه فقط زمانی که گرسنه هستیم غذا بخوریم، زمانی که بی حوصله، خسته، استرس، خوشحال، غمگین و شبیه پرخوری عصبی هستیم غذا می خوریم. معمولا در این حالت ما دوست داریم غذاهای پرکالری مانند شیرینی جات و شیرینی جات مصرف کنیم که با خطر چاقی همراه است.

6. برای غذا خوردن وقت نگذارید

بسیاری از افراد به دلیل مشغله زیاد، در کنار غذا خوردن به کارهای دیگری مانند برنامه ریزی، یادداشت برداری و… می پردازند. این باعث می شود از غذا خوردن لذت نبرید و همچنین سرعت غذا خوردن را افزایش می دهد که یکی دیگر از عادت های بد غذایی است. همچنین گفته می شود از تماشای فیلم، صحبت با تلفن و هر چیزی که منجر به حواس پرتی در حین غذا خوردن می شود خودداری کنید.

۷- وعده های غذایی پرکالری و حجیم بخورید

پرخوری (حتی با غذاهای سالم) می تواند کالری را افزایش دهد و خطراتی برای سلامتی ایجاد کند. شاید خودتان متوجه این موضوع نباشید، اما وقتی برنامه چند روزه خود را بررسی کنید، متوجه می شوید که حتی در غذاهای خانگی نیز مواد مضری مانند نمک، روغن، مواد فرآوری شده و … مصرف می شود. چقدر اغراق میکنی البته اگر این عادت بد غذایی را دارید.

عادات بد غذایی که چیز زیادی درباره آنها نمی دانیمعادات بد غذایی که چیز زیادی درباره آنها نمی دانیم

8. مصرف بیش از حد کالری مایع

به راحتی می توان فراموش کرد که نوشابه، آب میوه و سایر نوشیدنی های شیرین شده با شکر چقدر می توانند به کالری روزانه شما اضافه کنند! به جای نوشیدنی های پرکالری، نوشیدنی های بدون کالری مانند آب، چای شیرین نشده و نوشابه های گازدار بنوشید.

9. نخوردن غذای کافی در طول روز

وقتی صحبت از عادات بد غذایی می شود، بیشتر مردم به پرخوری و استفاده از غذاهای پرکالری فکر می کنند. در عین حال برخی افراد مقداری غذا را بسیار کمتر از نیاز بدنشان مصرف می کنند و این عادت یک عادت بد غذایی محسوب می شود.

دریافت نکردن کالری کافی در طول روز باعث کاهش سطح انرژی، افزایش گرسنگی و بعداً منجر به پرخوری می شود. به جای اینکه بعد از یک روز کاری خسته کننده برای شام غذای ناسالم بخورید، سعی کنید روز خود را با یک صبحانه سالم و کافی شروع کنید و به وعده های غذایی اصلی بیشتر توجه کنید.

10. نخوردن صبحانه

بسیاری از افراد عادت به خوردن صبحانه ندارند و تردید یا کمبود وقت را بهانه می کنند، اما در واقع صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است. وقتی وعده های غذایی را حذف می کنید، متابولیسم شما شروع به کند شدن می کند. علاوه بر این، صبحانه برای روز به شما انرژی می دهد و از پرخوری در عصر جلوگیری می کند.

برای صبحانه سعی کنید غذاهای سالم مانند میوه های طبیعی، غلات پخته شده و آب میوه های خانگی تهیه کنید و از خوردن غذاهای پرکالری مانند شیرینی، آب میوه، شیر طعم دار و غیره خودداری کنید. زیرا قند مصنوعی باعث می شود که شما به سرعت احساس گرسنگی کنید و منجر به خوردن تنقلات پرکالری بیشتر شود.

در همین راستا پیشنهاد می کنیم مقاله ۴ دسته غذایی اساسی برای یک صبحانه سالم را در مجله بست بخوانید.

یکی از عادات بد غذایی خوردن هنگام کار استیکی از عادات بد غذایی خوردن هنگام کار است

11. سریع غذا خوردن

سریع غذا خوردن، چه برای میان وعده و چه برای وعده های غذایی اصلی، به مغز شما زمان نمی دهد تا پیام سیری را ارسال کند. مغز شما سیگنال سیری را 15 تا 20 دقیقه پس از شروع غذا خوردن ارسال می کند. اگر وعده غذایی خود را در 10 دقیقه یا کمتر می خورید، احتمالاً بیش از آنچه نیاز دارید می خورید. اگر این عادت بد را دارید، سعی کنید لقمه‌های کوچک‌تری بگیرید، قاشق و چنگال را چندین بار در فاصله بین خوردن غذا بگذارید، لقمه‌های بیشتری بجوید و با تمام وجود به غذا توجه کنید تا سرعتتان کم شود.

12. خواب ناکافی در طول روز

نداشتن خواب کافی در طول شب می تواند تلاش های کاهش وزن شما را مختل کند. مردان و زنانی که 5 ساعت یا کمتر در شبانه روز می خوابند، نسبت به کسانی که حداقل 7 ساعت می خوابند، بیشتر در معرض اضافه وزن هستند. زیرا متابولیسم این افراد تحت تاثیر خستگی و کم خوابی دچار اختلالاتی می شود. از سوی دیگر، خستگی مفرط منجر به پرخوری در طول روز برای جبران انرژی از دست رفته ناشی از کم خوابی می شود.

برای دوری از این عادت بد، سعی کنید برنامه خاصی را برای خود تنظیم کنید و سعی کنید هر روز در ساعات خاصی بخوابید و بیدار شوید، حتی آخر هفته ها. اگر در آن ساعات حتی نمی توانید بخوابید، اتاق خواب را تاریک و راحت نگه دارید و حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب از تلفن هوشمند، تلویزیون یا کامپیوتر خود استفاده نکنید. اگر برای خاموش کردن زود هنگام چراغ ها به کمی انگیزه اضافی نیاز دارید، به یاد داشته باشید که هر چه بهتر بخوابید، صبح که روی ترازو می روید، عدد بهتری را خواهید دید.

13. تنقلات هنگام بازی یا تماشای فیلم

برخی افراد هنگام تماشای تلویزیون، نشستن جلوی کامپیوتر یا بازی های ویدیویی بدون توجه و صرفا برای سرگرمی از انواع تنقلات ناسالم و پرکالری استفاده می کنند. علاوه بر سرگرمی، هیجان ناشی از برخی بازی ها ممکن است برخی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان را به پرخوری در حین بازی و حتی قبل و بعد از آن سوق دهد.

برای دوری از این عادت، وقتی جلوی کامپیوتر هستید، هر 15 تا 30 دقیقه یکبار از جای خود بلند شوید و در اتاق یا محل کار قدم بزنید. همچنین از قبل در مورد غذاهایی که هنگام تماشای فیلم یا بازی می خورید فکر کنید تا پرخوری نکنید.

حرف آخر

همانطور که می بینید عادات غذایی بد زیادی وجود دارد که در این مقاله تنها به مهم ترین و رایج ترین آنها اشاره کرده ایم. همچنین باید عادات غذایی خود را ارزیابی کنید و اگر چنین عادات بدی دارید سعی کنید آنها را کنار بگذارید و عادت های خوب را جایگزین آن کنید تا از خطرات و عوارض این عادات دور بمانید.

برگرفته از: com

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا