G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

آموزش کاشت خربزه در گلدان؛ تجربه‌ای لذتبخش و مفید!

مجله بست خدمات گیاهی و جانوری پرورش هندوانه در گلدان در زندگی مسکونی امروزی آنقدرها هم که فکر می کنید دور از ذهن نیست، فقط یک گلدان بزرگ بخرید و از اواخر زمستان تا اوایل بهار در آن بذر هندوانه بکارید. در این قسمت از مجله بست به آموزش پرورش هندوانه در گلدان و شرایط نگهداری آن می پردازیم تا لذت باغبانی را در خانه تجربه کنید و از خواص هندوانه ارگانیک بهره مند شوید.

کاشت هندوانه در گلدان را تجربه کنیدکاشت هندوانه در گلدان را تجربه کنید

نحوه کاشت هندوانه در گلدان

اول از همه، برای رشد هندوانه در گلدان، به موارد زیر نیاز دارید:

  • بذر هندوانه برای کاشت در گلدان مناسب است
  • گلدان بزرگ (اندازه 5 گالن یا بزرگتر)
  • خاک و کود مناسب

1- بذر مناسب را انتخاب کنید

هندوانه برای کاشت در گلدان هایی که بوته کوچکتری دارند و میوه های ریز تولید می کنند مناسب است. خربزه های آناناسی کوچک، خوش بو و بسیار خوش طعم بهترین انتخاب برای پرورش در گلدان است. این واریته هندوانه نسبت به سایر واریته‌ها مقاومت بهتری در برابر بیماری‌های رایج این میوه دارد و از ویژگی‌های آن نیز بهره‌وری بالاست و به راحتی از طریق بذر تکثیر می‌شود. تخمه هندوانه و آناناس را می توانید به راحتی از مراکز معتبر گل و گیاه یا فروشگاه های اینترنتی خریداری کنید.

تخمه هندوانهتخمه هندوانه

2- بذرها را خیس کنید و در گلدان بکارید

برای افزایش قدرت جوانه زنی بذر بهتر است بذرها را به مدت 24 ساعت در آب ولرم خیس کنید.
یک گلدان بزرگ با عمق 30 تا 50 سانتی متر و حجم حداقل 20 لیتر انتخاب کنید و آن را با خاک لومی شنی حاصلخیز پر کنید. مطمئن شوید گلدانی که استفاده می کنید دارای سوراخ های زهکشی کافی برای تخلیه آب اضافی باشد. همچنین پیشنهاد می کنیم قبل از کاشت بذر، خاک را با کود مخلوط کنید تا حاصلخیزی آن افزایش یابد.
یک یا دو دانه هندوانه را در عمق 3 تا 5 سانتی متری بکارید و دانه را در خاک فشار دهید تا در خاک فرو برود سپس روی دانه را با لایه نازکی از خاک بپوشانید.

3- نگهداری و نگهداری بذر

پس از کاشت بذر هندوانه در گلدان، گلدان را با اسپری آبیاری کنید و تا زمانی که بذرها جوانه بزنند، گلدان را در جای گرم (حدود 26 تا 29 درجه سانتیگراد) با نور کافی آفتاب قرار دهید و روزی دو بار به آن آبیاری کنید. توجه داشته باشید که هنگام جوانه زدن بذرها سطح گلدان همیشه مرطوب باشد و خیس نباشد. همچنین برای ایجاد شرایط گلخانه ای و رشد بهتر گیاه می توانید سطح گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید تا رطوبت جوانه زنی بذر تامین شود و برای تهویه بهتر چند سوراخ در سطح پلاستیک ایجاد کنید.
در شرایط مساعد و هوای گرم یک تا دو هفته طول می کشد تا بذر هندوانه جوانه بزند.

شرایط نگهداری

زمانی که هندوانه در ظرفی کاشته می شود، نیاز به مراقبت دارد. به طور معمول، کسانی که هندوانه را در گلدان پرورش می دهند فضای محدودی دارند، گیاه هندوانه سنگین است و به احتمال زیاد به داربست نیاز خواهند داشت.

پرورش هندوانه پرورش هندوانه

  • آخرین: هندوانه برای رشد مطلوب به نور مستقیم خورشید کافی نیاز دارد، بنابراین مکانی را انتخاب کنید که گیاه شما بتواند نور کامل خورشید را دریافت کند. بالکن و پنجره های جنوبی مناسب ترین مکان برای پرورش هندوانه در خانه هستند.
  • دما: هندوانه در هوای گرم بهترین رشد را دارد و طعم شیرین و دلپذیری خواهد داشت. دمای مناسب برای رشد هندوانه 26 تا 29 درجه سانتیگراد است.
  • خاک: خاک لومی سبک شنی مخلوط با کمپوست و بستر برگ بهترین نوع خاک برای کاشت هندوانه در گلدان است. البته این گیاه به نوع خاک خیلی حساس نیست و می توانید آن را در خاک معمولی باغچه پرورش دهید اما در خاک خیلی اسیدی رشد نمی کند.
  • خاموش کردن: هندوانه نیاز به آبیاری زیادی دارد و بهتر است خاک کاشته شده با هندوانه همیشه مرطوب باشد و از آب اشباع نشود. عدم آبیاری منظم و خشکی بیش از حد خاک منجر به ترک خوردن میوه ها می شود و آبیاری زیاد باعث کاهش قند می شود.
  • آفات و بیماری ها: مهم ترین آفات و بیماری هایی که گیاه شما را تهدید می کند مگس هندوانه و شته ها می باشد برای مبارزه با آن ها می توانید با محلول 2% دیبرکس یا 1% دیازینون در هنگام ظهور حشرات روی گیاه سمپاشی کنید، اما توصیه ما به این گیاه است. پس نیازی به سمپاشی نیست و می توانید با خیال راحت از خواص هندوانه ارگانیک و خوشمزه دست پرورش بهره مند شوید.

میوه ها را زمانی برداشت کنید که هندوانه کاملاً رسیده و هنوز سفت است. لبه های روی پوست میوه رسیده سفت تر و برجسته تر است و رنگ پوست از سبز تیره یا سبز خاکستری به سبز مایل به زرد تغییر می کند. همچنین یک هندوانه رسیده عطر مطبوعی خواهد داشت که هنگام برداشت به راحتی می توانید آن را تشخیص دهید، در حالی که میوه رسیده به راحتی از ساقه جدا می شود.

حرف آخر

برای هندوانه های گلدانی، از کاشت بذر هندوانه خود خودداری کنید، زیرا بیشتر آنها نمونه های پیوندی هستند و محصولی را که در نظر دارید به شما نمی دهند. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد و پاسخ سوالات خود را در مورد نحوه پرورش هندوانه در گلدان دریافت کرده باشید. همچنین اگر علاقه مند به پرورش سایر میوه ها و سبزیجات در گلدان و اطراف آپارتمان هستید، پیشنهاد می کنیم از مجموعه مطالب گلدانی در سایت مجله بست دیدن کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا