G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

با جاذبه های گردشگری مرند تبریز آشنا شوید

مجله بست خدمات گردشگری – مرند یکی از شهرهای بزرگ و مهم استان است آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان مرند. این شهر در 65 کیلومتری شمال غربی واقع شده است تبریز مرند با 156 هزار نفر جمعیت و 28 کیلومتر مربع وسعت، سومین شهر بزرگ استان از نظر جمعیت پس از تبریز و مراغه و دومین شهر بزرگ استان است. در این مقاله به مهمترین آنها می پردازیم جاذبه های گردشگری مرند ما پایین رفتیم

1. مسجد جامع مرند

مسجد جامع مرند در مرکز شهر مرند قرار دارد که بر اساس کتیبه محراب مسجد، این بنا در سال ۷۳۱ هجری قمری در زمان حکومت ابوسعید بهادرخان از خیریه مردم مرند ساخته شده است. و خانواده مرند. خراجی که در آن زمان در حکومت حسین بن محمود بن تاج خواجه از غیر مسلمانان می گرفتند.

امروزه کف مسجد سه پله (80 سانتی متر) از سطح خیابان مجاور پایین تر است و طاق نما سه گنبدی به طول 12 متر، ورودی را به شبستان های سمت چپ این راهرو متصل می کند. صحن جنوبی را گنبدی کم ارتفاع احاطه کرده است و کتیبه ای سنگی با این عبارت دیده می شود: دستور مرمت این بنا به عبدالفقیر خواجه حسین بن سیف الدین محمود بن تاج خواجه می رسد. آخر شوال سال چهلم و چهارشنبه.»

مسجد جامع مرند - عکس مسجد جامع مرندمسجد جامع مرند - عکس مسجد جامع مرند

نمای داخلی مسجد جامع مرند

2. کلیسای هوهانس مقدس

ساختمان فعلی کلیسا در سال 1840 به ابتکار سردار سامسون خان و توسط معماران روسی بر روی شالوده ویرانه های یک کلیسا که قدمت آن به قرن پنجم یا ششم باز می گردد ساخته شده است. در سال 1936 بر اثر زلزله آسیب دید اما همچنان پابرجاست. کلیسای مقدس هوهانس دارای طرحی مستطیل شکل رو به شرق و غرب است که طول آن 18 متر و عرض آن 7.5 متر و در سایر قسمت ها 5.4 متر است.

کلیسای مقدس هوهانس یکی از کلیساهای کاتولیک ارمنی است و نام آن برگرفته از نام یکی از حواریون عیسی مسیح به نام یوحنا است که ارامنه او را «هوانس» می نامند. این کلیسا در داخل شهر مراغه قرار دارد و تنها کلیسای این شهر است. کلیسای مراغه هاوانی در زمان ایلخانان مغول از جایگاه ویژه ای برخوردار بود. اما امروزه این کلیسا به دلیل مهاجرت ارامنه به تهران و سایر شهرها عملا بلااستفاده مانده است.

کلیسای هوهانس دارای سه قسمت است، اقامتگاه اسقف اعظم، مدرسه و شمع افروختن نذری که برخلاف رسم رایج در ساختمان کلیسا، پلان آن مربع است. ورودی این کلیسا از ضلع غربی و ورود از دری است که در زیر طاق گنبد قرار دارد. ورودی کلیسا دارای گنبدی هرمی شکل با پوشش شیروانی است و ناقوس کلیسا نیز در این مکان قرار دارد.

کلیسای پناهگاه مقدس - عکس کلیسای پناهگاه مقدس - کلیسای پناهگاه مقدس مرندکلیسای پناهگاه مقدس - عکس کلیسای پناهگاه مقدس - کلیسای پناهگاه مقدس مرند

کلیسای هووانس مقدس یکی از جاذبه های گردشگری مرند است

3. آتشکده در مانداگارنا

حداقل چهار آتشکده بزرگ در منطقه مرندباستانی وجود دارد که عبارتند از آتشکده ماندگارنا در شمال شهر مرند، آتشکده جارگر (در مرکز شهر جارگر) و آتشکده مزجید (تپه گوگرد). که در 44 کیلومتری مرند در نزدیکی جاده گلن قایه و آتشکده مارکید، شمال روستای دزج حسین بیگ و شرق مارکید قرار دارد. این آتشکده‌های باستانی اغلب پس از فتح منطقه توسط ارتش‌های مسلمان تخریب می‌شدند و بقایای آنها به نام کول تپه (تپه خاکستری) شناخته می‌شد. (البته از نظر کارشناسان، تپه ها در واقع محل آتشکده نیستند، بلکه بقایای خاکستر سوزاندن مردم بومی هستند که با پیدایش دین زرتشتی ممنوع و منسوخ شد. .)

آتشکده در مانداگارنا - عکس آتشکده در مانداگارنا - آتشکده در مانداگارنا مرده استآتشکده در مانداگارنا - عکس آتشکده در مانداگارنا - آتشکده در مانداگارنا Met

عکس آتشکده مانداگارنا در زمستان

4. غار دوگان

این غار که نوعی غار مارپیچ است در شرق شهر مرند قرار دارد و با اسب به آن می رسید. دوغگان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش شرقی حومه شهرستان مرند قرار دارد. بین روستای زرقان و داغیجان کوهی مرتفع به نام المقطقه وجود دارد که غار در آن قرار دارد. عرض ورودی غار 5.3 متر است. این غار در حدود 6 کیلومتری شرق روستا قرار دارد و از دو راه می توان به آن رسید. تقریباً به صورت عمودی می توان از دهانه ای که باید یکی یکی وارد غار شد وارد غار شد.

غار دوجگان - عکس غار دوژگان - غار دوجگان مرندغار دوجگان - عکس غار دوژگان - غار دوجگان مرند

تصویری از داخل غار دوغگان مرند

5. کاروانسرای شاه عباسی مرند

این خانا به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مرند به این نام خوانده شده است. مسلم است که خان مذکور در ابتدا نام دیگری داشته و در 23 کیلومتری مرند و در مسیر جاده جلفا و در دشت کی قرار دارد دوران سلطنت ابوسعید بهادر این کاروانسرا یکی از باشکوه‌ترین بناهای زمان خود بوده و احتمالاً قلعه یا اقامتگاه دولتی یک فرد متنفذ بوده است. گروهی بنای این بنا را به هیلاکو نسبت می دهند زیرا نام محل به آن هیلاکوه ایلخان مغول نزدیک است زیرا ایلاکی را گاهی هیلاکو می نامند.

تا سالها پیش ورودی کاروانسرا که طاق آن تخریب شده بود نمایان بود و ارتفاع آن تا 9 متر هم می رسید. صفحه بیرونی آن با کتیبه ای به خط کوفی به پهنای 25 سانتی متر شروع می شود.

کاروانسرای مرند شاه عباسی - عکس کاروانسرای مرند شاه عباسیکاروانسرای مرند شاه عباسی - عکس کاروانسرای مرند شاه عباسی

کاروانسرای شاه عباسی مرند

6. کلیسای Mojumbar

کلیسای مجمبر یا سنت هربسیم در دره سرسبز ساری چای در حدود 35 کیلومتری شمال تبریز و حدود 39 کیلومتری مرند در دره سرسبز ساری چای در روستای مجمبر زیر رودقت واقع شده است. شهرستان مرند. شاید نام این کلیسا از نام هریپسیم دختر آشوت باگرادونی پادشاه ارمنستان گرفته شده باشد که شاهزادگان ارمنی در سال 875 میلادی به درخواست زکریا زاگستی به پادشاهی ارمنستان برگزیدند. سر ارمنی 8 متر طول دارد و سقف شیروانی آن پوشیده از خاک و ماسه است.

کل بنا از سنگ قلوه سنگ ساخته شده و ورودی بنا در ضلع جنوبی و غربی کلیسا قرار دارد. تالار کلیسا بر روی چهار ستون ساخته شده است و محراب کلیسا به صورت نیم دایره در ضلع شرقی و با دو اتاق کوچک در وسط ساخته شده است. شش نورگیر بر روی دیوارهای غربی، شرقی و جنوبی و یک نورگیر بر روی سقف کلیسا، نور ملایمی را به فضای داخلی بزرگ ساختمان می بخشد.

در مورد تاریخچه ساخت این کلیسا نظریات مختلفی بیان شده است و پژوهشگران قدمت ساخت آن را به قرن نهم تا سیزدهم پس از میلاد می دانند. نصرت الله مشکوتی، نویسنده کتاب فهرست آثار تاریخی و اماکن باستانی ایران، تاریخ ساخت بنای اصلی کلیسا را ​​قرن نهم میلادی می داند، اما سایر محققین ساخت آن را به دوران ایلخانیان می دانند. یعنی قرن سیزدهم و چهاردهم میلادی را می شناسند.

کلیسای مجمبر - عکس کلیسای موجمبار - کلیسای مجمبر مرندکلیسای مجمبر - عکس کلیسای موجمبار - کلیسای مجمبر مرند

کلیسای مجمبر یکی از جاذبه های گردشگری مرند است

7. آبگرم سفیان

چشمه آب معدنی سفیانی در 5 کیلومتری جاده سفیانی به مرند و در 300 متری جنوب شرقی جاده از زمین سرچشمه می گیرد. در اطراف چشمه مقدار زیادی ذخایر سنگ آهک تشکیل شد. میزان کلرید سدیم در آب این چشمه زیاد است، یعنی در ارتفاعات سمت چپ جاده، در دامنه تپه، آب گازدار از چند نقطه از زمین خارج شده و روی دو سر می زند. دامنه های تپه.

یکی از این ویژگی ها که از همه بزرگتر است، تشکیل حوض طبیعی است که جریان آب چشمه در آن کم است و به تدریج در دامنه تپه به سمت زمین فرود می آید. آب این چشمه نوعی آب معدنی مخلوط با کلر، بی کربنات و سولفات کلسیم گازدار با آهن سرد است که در هر لیتر حدود 5.73 گرم کلرید سدیم دارد. طعم آب بسیار شور، دمای آن 16 درجه سانتیگراد و ارتفاع محل از سطح دریا 1460 متر است.

ریزورت سفیانی - عکس استراحتگاه سفیانی - آبگرم سفیانی مرندریزورت سفیانی - عکس استراحتگاه سفیانی - آبگرم سفیانی مرند

ریزورت سوفیانه یکی از جاذبه های گردشگری مرند است

نمایش مجله بست

اواخر بهار یا تابستان بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های گردشگری مرند است و طبیعتاً ساکنان مشتاق مرند هر روز از سال مشتاق دیدن گردشگران داخلی و خارجی هستند. سفر خوبی داشته باشید

منابع: ویکی پدیا، ماکانبین، سیری در ایران

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا