سبک زندگی

باغ دلگشای شیراز را بیشتر بشناسید

مجله بست خدمات گردشگری – شهر شیراز را می توان یکی از اصیل ترین و بهترین شهرهای کشور عزیزمان دانست که همه تاریخ، فرهنگ، شعر و هنر ایرانی در آن زاده شده است. شیراز مادر سرزمین ماست و اقصی نقاط ایران برای حرکت خود از این سرزمین الگو گرفته اند. شیراز شهری پرآب و پرباران نیست، اما جالب اینجاست که زیباترین پارک های ایران را دارد و این هم به خاطر گذشته خاص و منحصر به فرد این شهر و عنایت و عنایت شیوخ آن است. زیبایی طبیعت. این شهر دارای پارک های معروف زیادی است، از جمله: باغ آرام، باغ عفیف آباد، باغ گهنه همین پارک دلگاچای اشاره کرد که در ادامه مطلب قصد معرفی آن را داریم. پس با گروه گردشگری مجله بست همراه باشید.

پارک دلگشا

باغ صمیمی شیراز را بشناسیدباغ صمیمی شیراز را بشناسید

پارک دلگشا شیراز

باغ ایرانی زیبای دیگری در نزدیکی آرامگاه سعدی وجود دارد که به آن باغ دلگشا می گویند. این پارک در شمال شرقی شهر و در نزدیکی دامنه کوه و در جنوب حوضه آب خان شیراز واقع شده است و تمام خصوصیات یک پارک اصیل ایرانی را دارد. اروپایی ها عبارتی به نام باغ ایرانی به باغ های ایرانی می روند. این باغ ها سه ویژگی اصلی دارند: اول اینکه باغ ها همیشه در کنار کانال ها یا رودخانه ها ساخته می شوند و همیشه جویبار از میان آنها می گذرد، دوم اینکه باغ ها همیشه در همه جا محصور هستند و سوم اینکه در داخل آنها قصری زیبا و باشکوه وجود دارد. از این نظر می توان باغ دلگشا را یک باغ واقعی ایرانی دانست. مساحت این پارک حدود 7.5 هکتار است.

درباره تاریخچه این باغ گفته می شود که قدمت آن به دوران قبل از اسلام و زمان حکومت ساسانیان می رسد. زمانی که تیمور جرجانی با کشتن شاه منصور موفق به فتح ایران شد، این باغ ها در آنجا بود و پس از دیدن آنها تصمیم به ساختن نمونه بزرگتر از باغ دلگشا در سمرقند گرفت و نام آن را دلگشا گذاشت. اما در ادوار مختلف تاریخی مانند صفویه و افشاریه، این باغ همچنان یکی از باغ های مهم و پر رونق ایران به شمار می رفت و سیاحان مشهور و جهانگردان نیز به آن توجه ویژه ای داشتند و نام آن را در برنامه سفر خود ذکر می کردند.

با نارنجستان قوام شیراز (باغ شاه جوام) آشنا شوید

با پارک دلگشا شیراز آشنا شویدبا پارک دلگشا شیراز آشنا شوید

اگرچه متأسفانه در جنگ هایی مانند شورش محمدخان شیرازی که با نادرشاه می جنگید، این باغ در زمان محاصره و نبرد شیراز آسیب جدی دید (به حدی که گفته می شود پس از مرگ نادرشاه افشار، این باغ به کلی ویران شد تقریبا)) اما این پایان سرنوشت دلگشا باغ نبود. در سال 1205 هجری قمری در زمان قاجار شخصی به نام ابراهیم اعتمادالدوله شیرازی تصمیم به احیای باغ گرفت و شروع به ساخت آن کرد. سپس مرحوم نواب رضاقلی میرزا در سال 1336 کولا فرنگی را در باغ امارت ساخت و از وی الهام شد که چنین بناهایی را در باغ های ایرانی بسازد. در آینده، فرزندان وارثان پارک، بخش‌های دیگری از آن را بهسازی و ساخت خواهند کرد.

باغ صمیمی شیراز را بشناسیدباغ صمیمی شیراز را بشناسید

کاخ کولا فرنجی

در وسط باغ روبروی کاخ کولا فرینگی حضور زیبایی دارد و در جلوی تالار حوض دیگری وجود دارد و کانال کوچکی از وسط باغ می گذرد. آب این باغ از کانالی به نام آب سعدی تامین می شود، بنابراین می توان از آن برای پرورش درختان و کاشت گل و درختچه استفاده کرد. خوشبختانه کاخ 3 طبقه کلاه فرنگی که در وسط پارک ساخته شده سالم است. این کاخ در قالب چهار کاخ و یک تالار به سبک معماری کاخ های ساسانی ساخته شده است. دو ستون تکیه گاه در بالکن وجود دارد. در تزئینات این شاه نشین از سبک های ذن، آینه کاری های ظریف، نقاشی های رنگ روغن زیبا، سقف های چوبی و گچ بری های سنتی آن دوران استفاده شده است. برای ورود به این کاخ می توانید از دو در دو طرف استفاده کنید.

باغ صمیمی شیراز را بشناسیدباغ صمیمی شیراز را بشناسید

شرایط بازدید

باغ دلگشا به قدری زیباست و دل را مجذوب خود می کند که با زیبایی این باغ و کاخ درون آن چشم هر بیننده و گردشگری را به خود جلب می کند اهمیت این باغ باعث شد در 16 مهرماه به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت برسد ، 1380 با شماره ثبت 912. . امروزه از این پارک به عنوان یک موزه باستانی برای نگهداری برخی از اشیای مهم تاریخی استفاده می شود. و در موزه رادیوهای قدیمی این پارک، قرآنی فوق العاده که بر روی پوست آهو نوشته شده، تمبرها و سکه های دوران مختلف نگهداری می شود که ارزش دیدن را دارد. می توانید همه روزه از ساعت 8 صبح تا 10 شب از این پارک زیبا دیدن کنید. بلیط ورودی پارک 2000 تومان است و البته بلیط موزه را باید جداگانه 3000 تومان پرداخت کرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا