دروازه قرآن شیراز، ورود با تبرک به شهر
مجله بست خدمات گردشگری – شیراز یکی از قطب های مهم فرهنگی، هنری و تاریخی ایران است که حضورش در این دیار اعتباری مضاعف به سرزمین کهن ما بخشیده است. شیراز شهری سکولار و مذهبی است و آثار تاریخی آن نیز با نمادهای مذهبی پیوند خورده است.
در گذشته تمام شهرهای ایران دارای برج و دروازه بودند که امروزه هیچ کدام از آنها شناخته شده نیست. دروازه کازرون و دروازه شاه دی ایله متاسفانه امروزه جز دروازه قرآن هیچ کدام باقی نمانده است و شاید دلیل آن برکت این ورودی زیبای قرآن باشد.
نمایی باستانی و اولیه از دروازه قرآن کریم در شیراز
دروازه قرآن شیراز که در قدیم طاق قرآن نیز نامیده می شد، در ورودی شمالی شهر و ارتباط مرودشت به شیراز و در منطقه الله اکبر قرار دارد. دروازه قرآن بین کوه های شهل مقام و باباکوهی قرار دارد که از ابتدا قرآنی بر فراز آن بود و مسافران ورودی و خروجی را در پناه قرآن برکت می داد. آن این سنتی است که هنوز در خانواده های ایرانی رایج است و مسافران خود را از زیر قرآن طرد می کنند.
تنگه الله اکبر در واقع شمالی ترین نقطه شیراز است که نمای کلی شهر را به یکباره می توان دید و چون این تنگه تنها مسیری بود که مسافران و بازرگانان می توانستند از طریق آن وارد شیراز شوند، دروازه قرآن بر روی آن ساخته شد. راهش همه از زیر او بگذرند و خوشبخت شوند. علت نامگذاری این دره نیز حکایت جالبی دارد، چرا که می گویند شیراز به قدری زیبا و دل انگیز بوده که وقتی مسافران به این دره می رسیدند و برای اولین بار منظره شهر را می دیدند، ناخدا گاهی می گفت خدا بزرگتر است. از دره عظمت و عظمت آن مکان مشهود بود و به همین دلیل این دره را الله اکبر نامیدند.
این دروازه در حدود سال 983 میلادی در زمان آل بویه به دستور آزاد الدوله دیلمی یکی از فرمانروایان این سلسله ساخته شد و در زمان زندیه بر روی آن نصب شد کاملاً تجدید شد و دو جلد قرآن جدید در آن قرار گرفت و به قرآن هفدهم شهرت یافت. اما گذشت زمان سرنوشت این دروازه را نیز مانند سایر دروازه های شهر تحت تأثیر قرار داد تا اینکه در حدود سال 1315 به طور کامل تخریب شد. اما سال ها بعد و با تلاش بسیاری از تجار بزرگ مانند حسین ایگر، ساخت یک دروازه قرآنی بزرگتر و باشکوهتر از نزدیک محل سابق شروع شد.
وقتی به نمای کلی دروازه قرآن نگاه می کنیم، با پیروی از سبک معماری ساده ایرانی اسلامی، دارای یک دهانه قوسی شکل بزرگ برای عبور و مرور مردم و دو دهانه کوچک در سمت چپ و راست به نظر می رسد. از دروازه. در حال حاضر دو نسخه خطی از قرآن کریم در بالای این دروازه وجود دارد که گفته می شود مربوط به ابراهیم سلطان است و قرآنی که در قدیم بر سردر بوده به موزه پارس منتقل شده است.
در جبهه شمالی این طاق این آیه آمده است: «انا القرآن هدی الی للاتی حی اکوم». (سوره اسراء، آیه 9) و در جبهه جنوبی و سمت شهر شیراز این آیه است: «بگو چگونه مردم و بهشت بر من جمع می شوند و ما نیستیم؟ اولیاء» (سوره حجر). ، آیه 9).
چگونه به درگاه قرآن کریم در شیراز مراجعه کنم؟
این دروازه امروز در بلوک طاووسیه شیراز و در نزدیکی پارک جهنما و گورستان خواجو کرمانی قرار دارد برای رسیدن به آن باید به آدرس زیر مراجعه کنید.
آدرس: استان فارس، شیراز، منطقه 3، آزاده شیراز – مارودشت
اگر قصد دارید در ابتدای مسیر از دروازه قرآن وارد شیراز شوید، باید مسیری را انتخاب کنید که قبل از شیراز شما را به مرودشت برساند و سپس از جاده آزاد مرودشت – شیراز وارد شهر شوید.
- تهران-اصفهان-شارضا-آباده-مرودشت-شیراز (900 کیلومتر – حدود 10 ساعت)
هتل بزرگ شیراز یکی از مجلل ترین و بهترین هتل هاست هتل های شیراز در نزدیکی دروازه قرآن قرار دارد که می توانید در آن اقامتی دلپذیر داشته باشید.
مطالب زیر را در النجمه از دست ندهید: