G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

طرز تهیه شیرینی گردویی | شیرینی گردویی ساده، پفکی و روسی

مجله بست سرویس آشپزی گردو در آشپزی و پخت ایرانی جایگاه ویژه ای دارد و استفاده از آن در انواع غذاها نه تنها سلامت تغذیه ای آن را افزایش می دهد، بلکه طعم غذا را بسیار خوش طعم می کند. در این میان یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سنتی ایران که با انواع مغزهای خوراکی مخصوصا گردو تهیه می شود، شیرینی گردویی است که در زیر سه دستور تهیه آن را برایتان آورده ایم. حتما امتحان کنید

طرز تهیه شیرینی گردویی سنتی

مواد لازم
کره 80 گرم
پودر قند 120 گرم
آرد برنج 100 گرم
آجیل برای تزئین
زرده 1 عدد
پودر مغز گردو 120 گرم
دارچین ½ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک گردویی سادهطرز تهیه کیک گردویی ساده

دستور پخت:

  • برای تهیه این کیک گردویی ساده ابتدا کره را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید در دمای محیط نرم شود. سپس فر را روشن می کنیم و روی 175 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود و وقتی می خواهیم شیرینی ها را در فر قرار دهیم معطل نکنیم.
  • بعد از نرم شدن کره در ظرفی ریخته و پودر قند را به آن اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شوند و کمی تغییر رنگ دهند.
  • سپس زرده تخم مرغ را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. دارچین را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. (می توانید به جای دارچین وانیل را جایگزین کنید)
  • بعد پودر گردو را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. سپس آرد برنج را چند بار الک می کنیم و به مواد خمیر اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا یکدست شود و خمیر نرمی داشته باشیم که با دست به راحتی از یک طرف کاسه جمع می کنیم.
  • کف سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و به اندازه یک گردو از خمیر برداشته و با کف دست شکل می دهیم تا دایره ای شود و در سینی می چینیم.
  • تمام مواد شیرین را به همین ترتیب آماده می کنیم و با فاصله در سینی می چینیم و نیمی از گردو را روی آن می چینیم. کمی فشار دهید تا گردوها داخل خمیر بروند و بعد از پخت بیرون نیایند.
  • سینی را در فر قرار دهید تا بیسکویت ها به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزند.
  • اگر بیسکویت خشک می خواهید باید اجازه دهیم بیسکویت ها مدت بیشتری در فر بمانند.
  • شیرینی های آماده شده را بیرون می آوریم و وقتی خنک شدند از روی کاغذ روغنی جمع می کنیم و در ظرف می گذاریم.

👩‍🍳 توجه:

  • در این دستور کوکی گردویی شکلاتی، ۱ قاشق غذاخوری آرد برنج را کم کرده و به جای آن پودر کاکائو را اضافه کنید.
  • این دسر را در حالی که گرم است امتحان نکنید زیرا بوی نامطبوع تخم مرغ دارد اما با سرد شدن از بین می رود.
  • روی بیسکویت گردو را با کمی پودر هل یا دارچین و پودر قند تزئین کنید.

طرز تهیه بیسکویت گردویی پف کرده

مواد لازم
زرده 4 بزرگ
شکر یا پودر قند ½ فنجان
وانیل ¼ قاشق چای خوری
گردو 3 و نیم فنجان خرد شده
پوست لیمو رنده شده ¼ قاشق چایخوری (پوست 1 لیمو)

طرز تهیه بیسکویت گردویی پف کردهطرز تهیه بیسکویت گردویی پف کرده

دستور پخت:

برای تهیه کلوچه گردویی پف کرده مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا تخم مرغ ها را بشکنید و زرده را از سفیده جدا کنید. شکر یا پودر قند را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • حدود 12 تا 15 دقیقه طول می کشد تا مواد سفید و قابل انعطاف شوند.
  • سپس گردو، پوست لیمو رنده شده و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • فر را با دمای ۱۶۰ درجه روشن می کنیم و سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و چرب می کنیم.
  • خمیر را با قاشق برداشته و در سینی بریزید و سینی را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا خمیر پخته و برشته شود.

👩‍🍳 نکات مهم:

  1. در این کیک از سفیده تخم مرغ استفاده نشده است.
  2. پس از بلند شدن خمیر حتما فر را خاموش کنید. وقتی خمیر شروع به بلند شدن می کند روی خمیر می ترکد و اگر زیاد در فر بماند بیشتر ترک می خورد. اگر در فر را زود باز کنید، خمیر پف کرده می خوابد.
  3. نشانه پخته بودن این کیک سهولت در برداشتن آن از ورق و تابه است. اگر به کاغذ روغنی چسبید باید زمان پخت را کمی افزایش دهید.
  4. مقدار زرده تخم مرغ در این کیک بسیار مهم است و باید حدود 12 دقیقه هم بزنید. به این ترتیب بوی تخم مرغ از بین می رود و زرده با پودر قند جامد می شود و با ریختن در سینی از بین نمی رود.
  5. تا زمانی که گردو را هنگام خوردن طعم و بافت آن احساس نکردید، گردو را ریز خرد نکنید.

اگر از علاقه مندان به استفاده از گردو در انواع نان ها و دسرها هستید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه نان گردویی را یاد بگیرید.

طرز تهیه بیسکویت گردویی روسی

این دسر برای مناسبت های مختلف یا برای صبحانه یا شام بسیار مناسب است.

مواد لازم

کره

100 گرم
پودر قند 4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد زرده
ماست 5 قاشق غذاخوری
دقیق 2 لیوان
بکینگ پودر 1/2 قاشق مربا
وانیل از دست دادن

طرز تهیه بیسکویت گردویی روسیطرز تهیه بیسکویت گردویی روسی

دستور پخت:

  • کره و پودر قند را خوب با هم مخلوط کنید تا مخلوط خامه ای شود.
  • زرده را با کمی وانیل اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی زرده گرفته شود.
  • سپس ماست را اضافه می کنیم.
  • در آخر آرد را کم کم اضافه کنید. بکینگ پودر رو داخل لیوان اول میریزیم ولی فنجان دوم رو کم کم اضافه میکنیم چون ممکنه همه آرد استفاده نشه بعد با دست ورز میدیم.
  • خمیر را به مدت یک ساعت استراحت دهید، سپس گلوله های کوچکی از آن درست کنید.
  • یک قاشق شیرینی پزی را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس خمیر را داخل آن بریزید و حدود سه دقیقه بپزید
  • طرف دیگر قاشق را به مدت 1 دقیقه بپزید و سپس از تابه خارج کنید.
  • لبه های اضافی خمیر را با قیچی ریز کوتاه کنید
  • داخل شیرینی را با انواع خامه فرم گرفته، خامه صبحانه، عسل یا حلوا پر می کنیم و دو قسمت را به هم وصل می کنیم.

حرف آخر

گردو حلوت یک دسر خشک ایرانی است که به دلیل داشتن گردو بسیار خوشمزه و بسیار مقوی است. چون این دسر کمی خشک است معمولا با چای سرو می شود. اگر به دنبال دستور العمل های سنتی دسر گردو هستید این مقاله را به شما توصیه می کنیم طرز تهیه شاتوت با شیره انگور طرز تهیه گردوی خجین را در مجله بست از دست ندهید!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا