سبک زندگی
طرز تهیه واویشکا با مرغ، بادمجان و جگر
مجله بست سرویس آشپزی فاویشکا یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که ریشه آن به روسیه برمی گردد. این غذا پس از جنگ جهانی دوم توسط روس ها وارد ایران شد و از آن زمان به عنوان یک غذای محبوب در منطقه شمال مورد استقبال قرار گرفت. امروزه به عنوان یکی از غذاهای سنتی رشت شناخته می شود و در تمام رستوران های این شهر طبخ می شود. این غذا به روش های مختلف و با استفاده از مواد اولیه متنوع تهیه می شود و در این مقاله سعی داریم بهترین روش های طبخ آن را بررسی کنیم.
اگر علاقه مند به خواندن بخش خاصی از این مقاله هستید، موضوعات تحت پوشش را انتخاب کنید نمایه موضوعی در زیر، موضوع مورد نظر خود را بیابید.
1. طرز تهیه واویشکا با جگر
2. طرز تهیه فاویشکا بادمجان
3. طرز تهیه فاویشکا با مرغ
طرز تهیه واویشکا با جگر
مواد لازم | |
جگر گوسفند سفید | 1/3 دست |
جگر سیاه گوسفند | 1/2 دست |
قلب گوسفند | 1/2 عدد |
گوجه فرنگی درشت | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
دانه های انار ترش | 2 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و حشیش | در حد لازم |
دستور پخت:
- پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- دل و جگر را شسته و نگینی خرد می کنیم سپس به پیاز داغ اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا کاملا بپزند.
- نمک، فلفل و زعفران تخمیر شده را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوشمزه شوند.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- پوست گوجه فرنگی را برداشته و به قطعات کوچک برش می دهیم سپس به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا دلمه و جگر پخته و در آب گوجه بپزند.
- اگر آب گوجه فرنگی تمام شد و دلمه و جگر سفید پخته نشد، نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا کاملا پخته و نرم شوند.
- وقتی دل و جگر پخته شد و آب آن زلال شد، دانه های انار و گلپر را اضافه کنید و هم بزنید.
- بعد از چند دقیقه غذا آماده است حرارت را خاموش کنید و غذا را در ظرف سرو قرار دهید.
- روی واویشکا را با دانه های انار تزیین کنید و با نان یا برنج سرو کنید.
دو نکته را ذکر کنید
- در صورت تمایل چند قاشق غذاخوری آب انار، آب پرتقال، آب یا آبلیمو به واویشکا اضافه کنید.
- در صورت تمایل می توانید مقداری گوشت چرخ کرده یا نیگی خرد شده به این غذا اضافه کنید.
طرز تهیه فاویشکا بادمجان
مواد لازم | |
بادمجان | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
قارچ | 5 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 قرص |
سیب زمینی | 1 عدد |
فلفل شیرین | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
شوید خشک | 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | در حد لازم |
دستور پخت:
- بادمجان را پوست کنده و مکعبی کنید. سپس روی آن کمی نمک بپاشید و به مدت 30 دقیقه در صافی قرار دهید. سپس آن را با آب سرد بشویید و بگذارید تا آب آن گرفته شود و خشک شود.
- 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید سپس بادمجان ها را در آن سرخ کنید.
- بادمجان ها را از ماهیتابه خارج کرده و سیب زمینی ها را در روغن باقی مانده در تابه سرخ کنید.
- سیب زمینی ها را از تابه خارج می کنیم و سیر و پیاز خرد شده را در تابه می ریزیم.
- سیر و پیاز را تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
- کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
- فلفل دلمه ای، قارچ و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید، سپس شوید خشک را اضافه کنید و درب تابه را ببندید.
- حرارت را کم کنید و بگذارید مواد روی حرارت کم بپزند.
- بادمجان و سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید.
توجه: بعد از اضافه کردن سیب زمینی، واویشکا را زیاد هم نزنید تا سیب زمینی ها له نشوند.
طرز تهیه فاویشکا با مرغ
مواد لازم | |
مرغ | 250 گرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
دانه های انار ترش | 200 گرم |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
آب انار | 2 لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | در حد لازم |
روغن | در حد لازم |
دستور پخت:
- مرغ را تکه تکه کنید.
- پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت مرغ را به آن اضافه کنید.
- تفت دادن گوشت و پیاز را با هم برای چند دقیقه ادامه دهید سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.
- تفت دادن مواد را ادامه می دهیم تا گوشت کاملاً جذب ادویه ها شود سپس رب انار و آب انار و دانه های انار را اضافه می کنیم.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ بپزد و داخل روغن بیفتد.
- واویشکا مرغ را در ظرف سرو بریزید و با نان یا برنج نوش جان کنید.