طرز تهیه کیک گردویی با ۴ طعم خوشمزه و متفاوت
مجله بست سرویس آشپزی کیک گردو یک کیک بسیار خوشمزه با دستور پخت آسان است. برای تهیه این کیک از دستور ساده ای استفاده شده و بافت آن بسیار نرم و پف دار است. بنابراین کیک گردویی نیز مانند کیک چای دارچینی یکی از محبوب ترین کیک های عصرانه است. افزودن باترکرم وانیلی (کره وانیلی) به این کیک طعم فوق العاده و بی نظیری به آن می دهد. در ادامه این مطلب شما را با طرز تهیه کیک گردویی با 4 طعم مختلف آشنا می کنیم.
طرز تهیه کیک گردویی ساده
مواد لازم (برای 12 نفر) |
|
کره نرم شده |
یک فنجان یا 250 گرم |
شکر معمولی یا قهوه ای |
یک فنجان یا 200 گرم |
آرد سفید |
190 گرم |
بکینگ پودر |
2 قاشق چایخوری |
نمک |
1 قاشق چای خوری |
تخم مرغ |
4 عدد |
شیر |
یک سوم فنجان یا 80 میلی لیتر |
عصاره وانیل |
2 قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده |
یک چهارم فنجان یا 140 گرم |
دستور پخت:
- ابتدا باید فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- قالب کیک را با روغن چرب کرده و کمی آرد بپاشید. (می توانید کف قالب را با کاغذ روغنی چرب کنید تا کیک به قالب نچسبد.)
- آرد و نمک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید.
- گردو را خرد کنید. (آجیل نباید بزرگتر از یک نخود باشد.)
- در ظرفی تخم مرغ ها و وانیل را با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید.
- کره و شکر را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مایعی نرم، سبک و پف دار شود.
- در این مرحله نیمی از مخلوط آرد را به مخلوط کیک اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سپس شیر و سپس بقیه آرد را به آرامی به مایع کیک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- گردوی خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
-
حالا مایه کیک را داخل قالب کیک می ریزیم و در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم و اجازه می دهیم کیک گردویی به مدت 50 تا 60 دقیقه خوب بپزد.
-
بعد از اتمام مراحل پخت، کیک را از فر خارج کنید. دو دقیقه صبر کنید سپس آن را از قالب خارج کنید.
👩🍳 چند نکته:
- برای تهیه این کیک می توانید مواد را به دو قسمت تقسیم کرده و از دو قالب استفاده کنید. در این صورت بعد از پخت با اضافه کردن کره بین لایه ها و روی کیک، کیک گردویی نرمی به دست می آید. (زمان پخت قالب ها 30 تا 35 دقیقه است.)
- لطفا توجه داشته باشید که زمان پخت کیک می تواند در فرهای مختلف متفاوت باشد. پس بهتر است بعد از 30 دقیقه پخت کیک را امتحان کنید. این را می توانید با یک سیخ چوبی امتحان کنید.
- کره و شکر در تهیه کیک بسیار مهم هستند. پس از کره مرغوب استفاده کنید.
- به یاد داشته باشید که کیک قبل از برش یا تزئین باید کاملا خنک شود.
- یکی از مزایای کیک گردو این است که می توانید آن را به راحتی در یخچال نگهداری کنید. اگر میخواهید کیک اسپند را منجمد کنید، آن را در کاغذ روغنی بپیچید، آن را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر قرار دهید. وقتی می خواهید این کیک یخ زده را بخورید، کافی است آن را در دمای اتاق قرار دهید تا فراستینگ ذوب شده و آماده خوردن شود.
طرز تهیه باترکرم وانیلی
مواد لازم | |
کره نرم شده |
150 گرم |
شکر قنادی (یا پودر قند) |
نیم لیتر یا 300 گرم |
عصاره وانیل |
1 قاشق چای خوری |
دستور پخت:
- در یک کاسه، کره ذوب شده را با وانیل و شکر مخلوط کنید و با قاشق خوب مخلوط کنید. (اگر سعی کنید این مواد را با همزن برقی مخلوط کنید، ذرات شکر دور ریخته می شود!) به هم زدن ادامه دهید تا مخلوطی صاف و تقریباً سفید و پف دار داشته باشید.
- حالا باترکریم را بچشید تا ببینید چقدر شیرین است. اگر شیرین تر دوست دارید، مقداری شکر به ذائقه خود اضافه کنید.
👩🍳 توجه: اگر طعم قهوه را دوست دارید، می توانید 2 تا 3 قاشق غذاخوری اسپرسو را به باترکریم اضافه کنید.
طرز چیدمان کیک:
- وقتی کیک کاملا خنک شد آن را از وسط نصف کنید.
- یکی از لایه ها را بردارید و یک لایه کره را به طور یکنواخت روی آن بمالید.
- لایه دوم کیک را آماده می کنیم و روی کیک قبلی قرار می دهیم و یک لایه باترکرم را روی کل کیک پخش می کنیم.
- برای تزیین می توانید از گردو استفاده کنید.
برای خود یک فنجان چای بریزید و از این کیک خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه کیک کشمشی گردو
مواد لازم | |
دقیق | 2 لیوان |
کشمش | 1 لیوان |
گردو | نصف فنجان |
تخم مرغ | 4 عدد |
کره | 150 گرم |
با تشکر | 1 لیوان |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
دستور پخت:
- برای تهیه کیک گردو و کشمش ابتدا فر را روشن کرده و روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و تخم مرغ را بشکنید و در ظرفی بریزید.
- با همزن هم بزنید تا کف و شیری شود.
- وانیل را اضافه کنید و دوباره کره را در ظرفی ریخته و شکر را به آن اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا کرم رنگ شود.
- در مرحله بعد طرز تهیه کیک گردو و کشمش شیر را به مخلوط کره و شکر اضافه کنید.
- تخم مرغ را کم کم به مواد اضافه می کنیم و با یک دست هم می زنیم تا مخلوط یکدست شود سپس رنده پوست پرتقال را به مواد اضافه می کنیم و سپس گردو و کشمش را به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. بکینگ پودر را اضافه کنید و آرد را الک کنید.
- آرد را کم کم به مواد کیک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- کف قالب را چرب کرده و مواد کیک را داخل آن بریزید و قالب را به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا کیک بپزد.
طرز تهیه کیک گردویی شکلاتی
مواد لازم | |
دقیق | 2 فنجان |
پودر کاکائو | 6 قاشق غذاخوری |
گردو | 50 گرم |
با تشکر | 300 گرم |
تخم مرغ همزده | 2 عدد |
روغن مایع | ¾ فنجان |
آب یخ | 1 فنجان |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
نمک | ¼ قاشق چای خوری |
دستور پخت:
- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید.
- قالب 20 سانتی متری گرد یا مربعی را با کره چرب کنید و کاغذ روغنی را داخل آن قرار دهید.
- مواد خشک (آرد، پودر کاکائو، شکر، جوش شیرین، بکینگ پودر، نمک) را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- روغن و آب یخ (فورا از یخچال خارج کنید) و تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا مواد مخلوط شوند.
- مواد خشک را داخل مواد مایع بریزید و با مخلوط کن مخلوط کنید تا یکدست شوند. حدود 1 تا 1.5 دقیقه کافی است.
- در آخر مایع به دست آمده را داخل قالب بریزید و گردوها را روی آن قرار دهید.
- حدود 30 تا 40 دقیقه اجازه دهید کیک بپزد.
- وقتی کیک را از فر خارج کردید صبر کنید تا خنک شود سپس آن را از قالب خارج کنید.
- برای کیک از 50 گرم شکلات و یک قاشق غذاخوری کره (به روش بن ماری ذوب شده) مایعی درست کنید و روی آن بریزید.
طرز تهیه کیک گردو و موز
مواد لازم | |
با تشکر | 1 فنجان |
گردو | 1/2 فنجان |
دقیق | 2 فنجان |
شیر | 1/2 فنجان |
موز | 2 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
دستور پخت:
- شکر و روغن مایع را با همزن خوب مخلوط کنید. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم.
- بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ، مواد را خوب مخلوط کنید. سپس وانیل را می ریزیم.
- سپس موز له شده را داخل آن بریزید و به هم زدن ادامه دهید.
- همزن را کنار می گذاریم، مخلوط بیکینگ پودر و آردی را که سه بار الک کرده بودیم به تناوب شیر اضافه می کنیم و آرام آرام هم می زنیم.
- در آخر گردوها را در کمی آرد بغلتانید. این برای این است که مهره ته نشین نشود و نسوزد.
- سپس گردوها را به مخلوط کیک اضافه می کنیم و در قالب مورد نظر که چرب کرده و آرد پاشی کرده ایم می ریزیم.
- قالب کیک گردو و موز را در فر از قبل گرم شده قرار دهید.
- بگذارید در فر با دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه بپزد. نوشیدنی
حرف آخر
در این مقاله با طرز تهیه یکی از بهترین انواع کیک آشنا شدیم. برای تزئین یا پر کردن این کیک می توانید از خامه شیرینی پزی، گاناش یا مربای هویج استفاده کنید. آیا تا به حال کیک گردویی پخته اید؟ آیا چیزی برای اضافه کردن به این راهنما دارید؟ نظرات خود را در مورد مواد مورد نیاز یا طرز تهیه این کیک خوشمزه از طریق قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: lovefoodies.com