معرفی جاذبه های دیدنی شهر اردبیل
مجله بست خدمات گردشگری – اردبیل یکی از شهرهای مهم ایران از نظر تاریخی و گردشگری است که در شمال غربی کشور 500 هزار نفر جمعیت دارد و اکثریت ساکنان آن را شهروندان آذربایجانی تشکیل می دهند. نام اردبیل یک کلمه اصیل ایرانی است که از کلمه اوستا گرفته شده است که از دو کلمه آرتا به معنی مقدس و ول به معنی شهر به معنی شهر مقدس گرفته شده است. مساحت اردبیل تقریباً 3800 کیلومتر مربع است و آب و هوای آن معمولاً در اکثر روزهای سال سرد است. اگر به این منطقه از کشور عزیزمان علاقه مند هستید، با ما همراه باشید تا جاذبه های گردشگری این شهر را به شما معرفی کنیم.
چگونه به اردبیل برویم؟
شما می توانید از راه های مختلف به اردبیل بروید اگر می خواهید از طریق هوایی به این شهر برسید، می توانید از چند شهر مانند تهران و مشهد به اردبیل پرواز کنید. برای اطلاع از جزئیات پروازهای فرودگاه اردبیل می توانید به آدرس ardabil.airport.ir مراجعه کنید.
اما اگر قصد دارید با ماشین شخصی خود به اردبیل سفر کنید، می توانید راه اسلام تا خلخال این جاده یکی از زیباترین جاده های ایران به شمار می رود. برای آشنایی با آن می توانید مقاله اختصاصی معرفی اسلام از طریق خلخال را مطالعه کنید. یکی دیگر از مسیرهای سفر به اردبیل مسیر تهران – کرج – زنجان – اردبیل است که حدود 590 کیلومتر طول دارد و 7 ساعت طول می کشد.
سوغات اردبیل چیست؟
اگر می خواهید جزییات و بهترین سوغاتی های مختلف اردبیل را بشناسید به مقاله اختصاصی ما مراجعه کنید: با سوغات اردبیل آشنا شوید.
- عسل سبلان
- باقلوا
- ساخت آلات موسیقی
- صنایع دستی
- بستن
- حلوای سیاه
شهر اردبیل همانطور که اشاره کردیم یکی از شهرهای تاریخی کشورمان به شمار می رود. هوای تابستانی این شهر بسیار با طراوت است و در این فصل از سال میزبان گردشگران زیادی است. مساجد، کلیساها، قبرستان ها و… همگی مکان هایی در این شهر هستند که ساعت ها می توان از آنها بازدید کرد.
آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی
این بقعه در سال 537 هجری قمری توسط صدرالدین موسی ساخته شد و مقبره شیخ صفی الدین اردبیلی مؤسس دولت صفوی است. در ساخت این بنا از معماری رایج اسلامی و هنرهای زیبای سنگ فرش، گچ بری و ظروف نقره استفاده شده است. این مکان همچنین شامل قبور افراد دیگری مانند شاه اسماعیل اول، همسرش، برخی از شیوخ عصر صفوی و شهدای جنگ چالدران است. این زیارتگاه شامل بخشهای دیگری از جمله مسجد جنت سیره، خانه چینی، قندیل خانه، سرپناه و کتابخانه است.
- آدرس: ایران – اردبیل – اردبیل خیابان مدرس، خیابان شیخ صفی الدین اردبیلی، میدان عالی قاپو
کبوتر ظهیرالاسلام (آقانی) (موزه مردم شناسی اردبیل)
این حمام باستانی که امروزه به عنوان موزه مردم شناسی اردبیل مورد استفاده قرار می گیرد، حاوی 33 مجسمه از مردم اردبیل با لباس های محلی، اسناد تاریخی و نسخه های خطی قدیمی است. قدمت ساخت این حمام به دوران ایلخانیان برمیگردد و در سالهای بعد قسمتهای دیگری به حمام اضافه شد. این حمام در زمان قاجار به دست شخصی به نام آقا نقی افتاد که حمام را به طور کامل بازسازی کرد و تا سال 1350 مورد استفاده قرار گرفت اما سرانجام در سال 1378 این بنا برای میراث فرهنگی خریداری شد و پس از مرمت به موزه مردم شناسی اردبیل تبدیل شد.
- آدرس: ایران-اردبیل-اردبیل، میدان عالی قاپو، ابتدای خیابان سعدی
کلیسای مریم مقدس
این کلیسا در سال 1876 با هزینه شخصی یکی از خانواده های ارمنی شهر به نام گالوست میرزایان توسط معمار مسیحی به نام خاچاطور شهبازیان ساخته شد. بر سردر کلیسا به خط ارمنی نوشته شده است: این درب خانه خداست. اما با مهاجرت خانواده های ارمنی از اردبیل به کشورهایی مانند ارمنستان، از سال 1323 این کلیسا مورد استفاده قرار نگرفت، اما همچنان با کمک های مالی ارامنه، میراث فرهنگی را حفظ می کند.
- آدرس: ایران – اردبیل – اردبیل، خیابان شهید نصیرلی صوفی، روبروی خیابان جباری مقدم
مسجد جمعه
مسجد جمعه اردبیل در زمان سلجوقیان و نزدیک به آتش است که در برخی منابع به آن مسجد جامی نیز گفته می شود. به گفته باستان شناسان، مسجد اصلی که بسیار وسیعتر و بزرگتر از آنچه امروز می بینیم بود، متأسفانه به دلایل مختلف از جمله حمله مغول، بیشتر قسمت های آن تخریب شد. در بدنه مناره مسجد فرمان اوزون حسن آق قویونلو، کتیبه ای به تاریخ ۸۷۸ هجری قمری دیده می شود. کاوشهای میراث فرهنگی در سال 1367 منجر به کشف سرستونها و بخشی از رواق مسجد شد که قدمت آنها به دوران ایلخانی بازمیگردد.
- آدرس: ایران – اردبیل – اردبیل بین محله بیر شمس الدین و عبدالله شاه
پل هفت چشمی
قدمت این پل تاریخی که به یادی گوز نیز معروف است به دوران صفویه می رسد و از 7 دهانه، پایه های آجری و طاق نما تشکیل شده است. گفته می شود شهرت این پل به این دلیل است که ستارخان و یارانش در کنار آن قرار گرفتند و از اینجا به سمت نجف حرکت کردند.
- آدرس: ایران – اردبیل – اردبیل، میدان 15 خرداد، ابتدای خیابان صحیحی
دریاچه شورابل
یکی از مکان های طبیعی شهر اردبیل دریاچه شوربیل است که گفته می شود قدمت آن از دریاچه ارومیه بیشتر است. امکاناتی مانند شهربازی، پیست دوچرخه سواری، باغ وحش، هتل، نمایشگاه جهانی و سالن های ورزشی در اطراف دریاچه گسترده شده است که آن را به یکی از مناطق گردشگری اردبیل تبدیل کرده است.
- آدرس: اردبیل، ۲ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل به سمت خلخال
برج شاطر
قدمت این برج که بیشتر تخریب شده به دوران ایلخانی می رسد و در روستای سومیه قرار دارد. در این برج کتیبه مهمی وجود داشت که بیشتر آن از بین رفت. این برج در داخل یک استوانه و از بیرون دوازده ضلعی است که اضلاع آن 2.63 متر و پایه سنگی به ارتفاع 1.5 متر است که از چهار برج سنگی تراشیده شده با پایه های سنگی و آجرهای قرمز تشکیل شده است.
- آدرس: اردبیل – روستای سمیح
در اردبیل بمانید
هتل سبلان
- آدرس: استان اردبیل، اردبیل، خیابان شیخ صفی الدین اردبیلی
هتل کوثر
- آدرس: اردبیل، استان اردبیل
هتل مهدی اردبیل
- آدرس: استان اردبیل، اردبیل، البعث
هتل عالی
- آدرس: استان اردبیل، اردبیل، خیابان آیت الله کاشانی، پرا عبدالملک
هتل ارشاد
- آدرس: استان اردبیل، سیرین، پایین آبگرم چومیش گولی، خیابان ولیعصر، میدان سهند، خیابان پانهلو، هتل آپارتمان و آبگرم ارشاد
هتل نگین
- آدرس: اردبیل، خیابان طالقانی، استانداری اردبیل
رستوران های اردبیل
رستوران تاریخی شاه عباس
- ساعت کاری: 10 الی 0
رستوران شاه اسماعیل
- ساعت کار: امروز از ساعت 7:30 تا 0 باز است
رستوران رز
- ساعت کاری: 11 الی 23:30
رستوران السید
- ساعت کاری: 12 الی 23:55
سفر خوشی را برای شما آرزومندیم…