G-9KVJSNYY19
سبک زندگی

معرفی جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی

مجله بست خدمات گردشگری – جاذبه های گردشگری آذربایجان غربی آمیزه ای از فرهنگ ترکی، فارسی و ارمنی است. در طول سالیان گذشته با تأسیس سلسله های سلطنتی و مردمی آثار و مکان های مختلفی با فرهنگ مردم ساخته شده است. علاوه بر این، جاذبه های طبیعی زیادی در آذربایجان غربی وجود دارد. بهترین زمان سفر به این منطقه از ایران بهار و تابستان است.

تخت سلیمان

این مجموعه فرهنگی تاریخی 124 هزار متر مربعی که در دوره های مختلف مادها، اشکانی، ساسانی و مغول در آن سکونت داشته اند، در استان آذربایجان غربی قرار دارد و طبق روایات، زادگاه مادها، اشکانی، ساسانی و مغول است. زرتشت پیامبر. قلعه تاریخی تخت سلیمان در بخش‌های مختلف از دوران ساسانیان بازمانده است که از جمله می‌توان به آتشکده آذر گشب به عنوان یکی از مهم‌ترین آتشکده‌های دوران ساسانی، آتشکده شاهی و جنگ آوران، معبد ایوان خسرو، معبد آناهیتا و آتش‌دان‌های کوچک آن از مهم‌ترین بناهای تاریخی جهان به شمار می‌روند.

همه آثار او بر اساس دیوار و حصاری بیضی شکل است که توسط دشتی وسیع احاطه شده است. دیوار بیرونی از سنگ‌های قلوه سنگ در اندازه‌های مختلف به ضخامت 5 متر و ارتفاع 14 متر ساخته شده است، در حالی که محیط بیرونی آن 1200 متر است. لایه بیرونی دیوار از سنگ های تراش خورده ساخته شده و دارای 38 برج دفاعی مخروطی است.

ساخت دیوار بیرونی و دیوار به دوران ساسانیان برمی گردد و در دوره ایلخانی با مرمت برخی قسمت های فروریخته، دروازه جدیدی در نزدیکی دروازه جنوبی دوره ساسانیان ساخته شد. در داخل دیوار بیضی شکل، دو میدان متحدالمرکز مختلف دیده می شود که در وسط میدان جنوبی دریاچه و در وسط میدان شمالی آتشکده قرار گرفته اند، دور تا دور این میدان دیواری مستطیل شکل است که مساحت آن حدود 250 متر است طول و حدود 150 متر عرض دارد که توسط 60 برج مدور احاطه شده است.

تخت سلیمان - عکس تخت سلیمان - تخت سلیمان آذربایجان غربیتخت سلیمان - عکس تخت سلیمان - تخت سلیمان آذربایجان غربی

پل ضخیم

پل قطور خوی بزرگترین پل خاورمیانه است که با طبیعت زیبا و بکر خود هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. پل قطور خوی در مرز ایران و ترکیه و در شهر قطور یکی از شهرستان های استان خوی قرار دارد.

این پل در سال 1347 توسط دو شرکت ایرانی و اتریشی ساخته شد و پایه ها و پی های بتنی و اسکلت فلزی و شاسی آن توسط آمریکایی ها ساخته شد. ساخت این پل در سال 1349 (1970 میلادی) توسط یک مهندس آلمانی به پایان رسید.

طول این پل 448 متر، طول طاق فلزی پل 223 متر، ارتفاع آن از سطح رودخانه قطور 118.28 متر و در مجموع دارای 8 دهانه است که به شکل یک بر روی یکدیگر توزیع شده اند. رنگ این پل فلزی در گذشته قرمز بود و در زمان جنگ عراق، هواپیمای ایرانی برای استتار حمله هوایی عراق به رنگ خاکی بود.

پل قطور - تصاویر پل قطور - پل قطور - پل خویپل قطور - تصاویر پل قطور - پل قطور - پل خوی

بازار خلق و خو

شهرستان خوی به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای تجاری معروف مانند: جاده ابریشم، مکه یولی، جاده ترابوزان – جلفا و غیره و همچنین به دلیل مرکزیت اقتصادی، دارای مسافرخانه های زیادی برای تخلیه کالا، استراحتگاه تجار است. و بازار بزرگ و وسیعی که در آن کالاهای مختلف خرید و فروش می شود. خوی در گذشته دارای مرکز اقتصادی و بازار بزرگی بود، اما در دوره های مختلف تاریخی به دلیل وجود بلایای طبیعی و انسانی که شهر باستانی را ویران کرد، به تدریج شهر جدیدی در کنار آن ایجاد شد.

بازار تاریخی خوی یکی از بناهای زیبا و ارزشمند آذربایجان غربی است که پس از مدت ها هنوز نبض اقتصادی خوی و منطقه در حجره ها و راسته ها و خان ​​هایش می تپد. بازار قدیم کنونی شهر خوی با توسعه دوران اخیر پیوند خورده است که از اواخر قرن دوازدهم هجری قمری (دوران صفویه) آغاز شده است.

بازار خوی - آشنایی با بازار خوی - بازار خوی در آذربایجان غربیبازار خوی - آشنایی با بازار خوی - بازار خوی در آذربایجان غربی

کلیسای قره

کلیسای قره را اولین کلیسای جهان می دانند که بر روی مقبره الهه مقدس ساخته شده است. کار می کند. معماری اصلی کلیسا به شکل بازیلیکا نوع خاصی از معماری کلیسا است. این کلیسا دارای دو گنبد بزرگ و کوچک هرمی شکل و 12 شکاف است. قسمت قدیم ساختمان با سنگ سیاه و قسمت جدید از سنگ سفید ساخته شده است.

کلیسای سیاه رنگ در قسمت بیرونی دارای طرح‌های زیبایی است، مانند دایره خورشید و بقایای مجسمه‌هایی از ساختمان اصلی کلیسا، مجسمه‌های ارزشمند زیادی به شکل انسان وجود دارد تصاویر، گل‌ها، تزئینات بوته‌ها، شکل حیوانات و بسیاری از نقوش تزئینی با الهام از باورهای مذهبی و هنر زمان خود.

کتیبه هایی به زبان ارمنی که در داخل و خارج ساختمان نوشته شده اند، بر روی سنگ حکاکی شده اند که مربوط به تعمیرات و یا به عنوان یادگاری مربوط به بازدیدکنندگان از گذشته های دور است. این کلیسا در داخل خود محلی برای غسل تعمید دارد و مانند سایر کلیساهای جهان محرابی دارد که در شرق کلیسا قرار دارد و ورودی آن در غرب است.

برج ناقوس این کلیسا به زیبایی طراحی شده بود اما متأسفانه بازسازی آن در دوره قاجار به پایان نرسید و تنها به یک طبقه محدود شده است. به گفته برخی منابع قرار بود دو طبقه دیگر به این برج ناقوس اضافه شود.

قره کلیسا - قدیمی ترین کلیسای جهان - قره کلیسا آذربایجان غربیقره کلیسا - قدیمی ترین کلیسای جهان - قره کلیسا آذربایجان غربی

آرامگاه شمس تبریز

آرامگاه شمس تبریزی یکی از اماکن سیاحتی و زیارتی خوی ها در استان آذربایجان غربی است که به عقیده برخی مدفن شاعر صوفی و ​​پارسی گوی شمس التبریزی هر ساله عاشقان شمس تبریزی است از خوی و سایر شهرهای ایران و حتی کشورهای همسایه در مراسمی ویژه در آبان ماه، مراسمی به نام همایش بین المللی شمس تبریز با حضور علمای مولای داخلی و خارجی در خوی و ارومیه برگزار شد. و علمای شام.

مقبره شمس تبریز - عکس مقبره شمس تبریزی - مقبره شمس تبریزی آذربایجان غربیمقبره شمس تبریز - عکس مقبره شمس تبریزی - مقبره شمس تبریزی آذربایجان غربی

کلیسای ننه ماری

کلیسای ننه مریم – که امروزه کلیسای آشور شرقی نامیده می شود – در خیابان اورشلیم ارومیه قرار دارد و یکی از آثار منحصر به فرد و تاریخی آشوریان ارومیه است. در قرون گذشته مردگان را در این مکان دفن می کردند. این بنا در طول قرن ها مرمت شده است، نمای فعلی مربوط به دوران ساسانی است و دارای طاق های جالب و برجستگی بسیار زیبایی است – قابل مقایسه با معماری آتشکده های ساسانی. این بنا به گفته نویسندگان آشوری و مسیحی آتشکده بوده و یکی از معابد معروف زرتشتیان این کشور به شمار می رفته است.

همچنین گفته می شود که سه موبد زرتشتی در این مکان مشغول انجام وظایف دینی بودند که شبی مجله بست ای درخشان را دیدند که در شرق در حال حرکت است. آنها این واقعه را نشانه تولد فرزندی می دانند که منجی خواهد بود و در آن شب به سوی آن مجله بست – بیت المقدس – می روند.

کلیسای ننه مریم - کلیسای ننه مریم ارومیه - عکس کلیسای ننه مریمکلیسای ننه مریم - کلیسای ننه مریم ارومیه - عکس کلیسای ننه مریم

مسجد مناره

یکی از مشهورترین مساجد آذربایجان غربی مسجد تاریخی مناره است که در مرکز شهر ارومیه، در ضلع شمالی خیابان امام خمینی، نزدیک کارخانه شیشه و جنب مدرسه قدیمی هدایت واقع شده است. نقش مهم نقشی در تاریخ ساختمان های کشور. مسجد «مناره» در فاصله کمی از مسجد «سردار» در محله امیر نظمی قرار دارد که به دلیل مناره بلندش توسط دو ارومیه ای حاج علیارخان و حاج یدالله خان امیر نظمی افشار ساخته شده است.

یکی دیگر از دلایل شهرت این مسجد نبود مناره در دیگر مساجد شهر ارومیه است. بنای اولیه این مسجد باستانی توسط حاجی علیارخان ساخته شد و در سال 1328 هجری شمسی توسط یدالله خان بازسازی و مرمت شد. مسجد «المناره» دارای معماری محلی و سنتی است که از نوع مسجد شبستانیه و مساحت آن حدود 450 متر مربع است.

مسجد المناره - تصویر مسجد المناره - نقشه مسجد المنارهمسجد المناره - تصویر مسجد المناره - نقشه مسجد المناره

قلعه بسطام

این قلعه یا «قلعه بسطام» در نزدیکی روستایی به همین نام در ۴۴ کیلومتری غرب بخش قره ضیاء الدین در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی قرار دارد. این قلعه که در زمینی به وسعت 32 هکتار قرار دارد، بر اساس کتیبه ای که از دومین رئیس یکی از پادشاهان اورارتویی کشف شده، قدمت آن به سال های 645 و 685 قبل از میلاد می رسد و یکی از مهم ترین و شهرهای شگفت انگیز اورارتویی زمان خاص خود را داشت.

این قلعه به دلیل حکومت مادها بر این منطقه متروکه مانده و تنها در قرون وسطی (همان دوره مغول) در آن گروهی از مسیحیان سکونت داشته اند و آثار صلیب بر روی صخره ها نمایان می شود. کاوش های باستانی نشان می دهد که این قلعه در طول 50 سال و در 3 مرحله ساخته شده است و دارای معبد، بازار، مقر حکومتی، برج، دیوار، دروازه و راه های مخفی ویژه است.

این قلعه دیوارهای سنگی محکمی دارد و بر روی صخره ای مرتفع مشرف به دره ای بزرگ قرار دارد. بر اساس آثار اورارتویی، قلعه بسطام دارای یک قلعه پایین، یک قلعه میانی که معبد خدایان اورارتور و یکی از انبارهای بزرگ مواد غذایی در آن قرار داشته و یک قلعه بالا بوده است.

قلعه بسطام - عکس قلعه بسطام - قلعه بسطام آذربایجان غربیقلعه بسطام - عکس قلعه بسطام - قلعه بسطام آذربایجان غربی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا