همه چیز درباره حساسیت و آلرژی به گردو
مجله بست خدمات املاک و مستغلات – آیا تا به حال احساس کرده اید که در اثر خوردن گردو به این ماده غذایی حساسیت دارید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، باید توجه داشته باشید که ممکن است به سایر آجیل ها حساسیت داشته باشید. گردو یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاهاست. از خواص گردو می توان به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز و قلب اشاره کرد. آلرژی به آجیل مشکلی است که در برخی افراد وجود دارد و در بین کودکان بیشتر دیده می شود. در این مقاله به بررسی آلرژی و حساسیت به آجیل می پردازیم.
آلرژی به آجیل داغ
از گردو در پخت بسیاری از کیک ها و دسرها استفاده می شود. علیرغم اینکه این ماده غذایی در فرآیند پخت گرم می شود، اما همچنان در بین افرادی که گردو داغ مصرف کرده اند، حساسیت به آجیل وجود دارد. اگر بدن شما قبلاً به آجیل های مرطوب یا خشک حساسیت نشان داده است، بهتر است از خوردن غذاهای حاوی این آجیل خودداری کنید.
علت حساسیت به آجیل
آلرژی به آجیل می تواند به دو دلیل ایجاد شود.
- اولین حساسیت به گردو ناسازگاری آن با سیستم ایمنی بدن است. پروتئین های موجود در این ماده آنها به عنوان آلرژن عمل می کنند و سیستم ایمنی بدن نمی تواند آنها را بی ضرر تشخیص دهد.
از آنجا که سلول ها تشخیص می دهند که یک تهدید بالقوه برای سیستم هموستاتیک بدن وجود دارد، آنتی بادی تولید می کنند. آنتی بادی ایمونوگلوبولین E در طول حملات آلرژی زا با آنتی ژن ها درگیر می شود و سیگنالی را به سیستم ایمنی ارسال می کند تا آنتی هیستامین ها و سایر مواد شیمیایی مورد نیاز را آزاد کند. انتشار این مواد شیمیایی باعث واکنش آلرژیک در بدن می شود. - نوع دیگری از حساسیت به آجیل به دلیل وجود گرده درختان این محصول اتفاق می افتد.
علائم حساسیت به آجیل
هنگامی که هر دو نوع حساسیت به آجیل رخ می دهد، علائم متفاوتی ظاهر می شود. آلرژی به آجیل معمولاً با یک واکنش آلرژیک همراه است و احتمالاً شدید است. اما واکنش به گرده درختان ملایم تر است. برای تشخیص اینکه آیا به آجیل حساسیت دارید یا خیر، باید از علائمی که نشان دهنده حساسیت به این ماده غذایی است آگاه باشید.
علائم اولیه یا حساسیت شدید به آجیل عبارتند از:
- مشکلات تنفسی شدید مانند آسم
- افت ناگهانی فشار خون
- حالت تهوع یا استفراغ
- نبض ضعیف یا قوی
- غش یا از دست دادن هوشیاری
علائم نوع دوم یا حساسیت خفیف به مصرف آجیل عبارتند از:
- خارش گلو و دهان
- تورم دهان، لب ها و زبان
- واکنش های پوستی مانند کهیر و اگزما
- تورم و قرمزی صورت و قسمت های مختلف بدن
- درد یا گرفتگی شکم
- حالت تهوع یا استفراغ
- اسهال
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- سرفه
- سوت زدن
- عطسه کردن
- مشکل در تنفس
تشخیص حساسیت به آجیل
حساسیت به آجیل قابل تشخیص نیست و باید تایید شود. در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده پس از مصرف گردو یا غذاهای حاوی این آجیل، باید به مرکز درمانی مراجعه کنید. برای تشخیص حساسیت به این ماده غذایی، پزشکان ابتدا سوالاتی در مورد سابقه آلرژی سایر اعضای خانواده می پرسند و علائم را یادداشت می کنند. راه های مختلفی برای بررسی هر دو نوع آلرژی به آجیل وجود دارد. در زیر برخی از این عناصر برای آگاهی بیشتر ارائه شده است.
1. تشخیص حساسیت از طریق پوست
یکی از رایج ترین تست ها برای تشخیص حساسیت به آجیل، تست پوستی است. در این روش مقداری عصاره گردو با سوزن به قسمت کوچکی از پوست تزریق می شود. اگر برجستگی های قرمز رنگ در ناحیه تزریق ظاهر شود، فرد مورد نظر از حساسیت به این ماده غذایی رنج می برد.
2. آزمایش خون
آزمایش خون برای بررسی وجود آنتی بادی برای ایمونوگلوبولین E انجام می شود که در صورت وجود این ماده در خون مشخص می شود که فرد مورد نظر به آجیل حساسیت دارد.
عوامل موثر در حساسیت به آجیل
درست است که بسیاری از افراد ممکن است از آلرژی به آجیل رنج ببرند، اما عواملی وجود دارند که احتمال ابتلا به این ماده غذایی را افزایش می دهند. با مجله بست همراه باشید و درباره این عوامل بیشتر بدانید.
1. تب یونجه
افرادی که به دلیل وجود گرده و گیاهان دچار تب یونجه می شوند، بیشتر به گرده گردو حساسیت دارند و با خوردن این ماده غذایی دچار آلرژی می شوند.
2. حساسیت متقابل
اگر فردی به آجیل های درختی مانند بادام زمینی و انواع آجیل درختی حساسیت داشته باشد، احتمالاً به آجیل درختی نیز حساسیت متقاطع نشان می دهد. بنابراین، اگر به هر نوع مغزی حساسیت دارید، در مصرف گردو دقت بیشتری داشته باشید.
3. آسم یا اگزما
فردی که از بیماریهای تنفسی مانند آسم یا اگزما رنج میبرد، بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی به آجیل است.
4. سابقه خانوادگی
هرکسی که به آجیل آلرژی داشته باشد احتمالاً به این غذا نیز آلرژی خواهد داشت.
5. حساسیت های به جا مانده از گذشته
اگر در گذشته حساسیت به آجیل داشته اید و این مشکل به مرور زمان برطرف شده است، احتمال بروز حساسیت به آجیل با مصرف آن در آینده وجود دارد.
جلوگیری از عوارض مصرف گردو
آلرژی به آجیل بیشتر به عنوان یک واکنش آلرژیک شناخته می شود که سلامت انسان را تهدید می کند. تحقیقات نشان می دهد که آجیل درختی، پس از بادام زمینی، مسئول بیشتر مرگ و میر ناشی از آنافیلاکسی است. برای اینکه همیشه سالم بمانید، باید برای تشخیص و درمان حساسیت به آجیل وقت بگذارید تا بتوانید از عوارض جانبی جدی آلرژی به آجیل جلوگیری کنید.
درمان آلرژی های ناشی از خوردن گردو
اولین راه برای درمان آلرژی به آجیل پرهیز از خوردن آن است. این روش درمانی در واقع نوعی پیشگیری است.
روش درمانی دیگری که در این زمینه ارائه شده است استفاده از آنتی هیستامین برای افرادی است که از علائم خفیف ناشی از حساسیت به آجیل رنج می برند. آنتی هیستامین ها باید طبق دستور پزشک مصرف شوند.
واکنش های آنافیلاکتیک شدید و تهدید کننده زندگی معمولاً با تزریق آدرنالین کنترل می شوند. در صورت مشاهده واکنش های آنافیلاکسی، بیمار باید در اسرع وقت به اورژانس مراجعه کند تا پزشک مراحل درمانی را انجام دهد و از خطر جدی برای فرد جلوگیری کند.
مواد غذایی و آرایشی حاوی گردو
افراد مبتلا به آلرژی به آجیل باید با مواد غذایی و البته لوازم آرایشی حاوی این آجیل آشنا شوند. با داشتن فهرست مناسبی از مواد غذایی و آرایشی حاوی گردو می توانید از مصرف این مواد خودداری کنید. این مواد عبارتند از:
- کیک های مختلف
- انواع بیسکویت
- شیرینی و کیک
- نان شل
- کره آجیل
- بستنی های مختلف
- روغن گردو
- ترشی گردو
- چند سس
- کرم های مرطوب کننده
- اسکراب های حاوی گردو
افراد مبتلا به آلرژی به آجیل علاوه بر عدم مصرف آجیل خام از مصرف مواد فوق خودداری کنند. بهترین راه برای دانستن اینکه آیا غذاها و لوازم آرایشی حاوی گردو هستند، خواندن برچسب آن است. همچنین برای خرید غذاهای محلی و خوردن آنها در رستوران باید از خدمات دهنده بپرسید که آیا برای تهیه این مواد از گردو استفاده می شود یا خیر.
حرف آخر
با وجود تمام این خواص، گردو ممکن است باعث ایجاد حساسیت های شدید و حتی به خطر انداختن جان انسان ها شود. اگر پس از خوردن گردو احساس تنگی نفس یا یکی از علائم ذکر شده در مقاله کردید، باید در اسرع وقت به مرکز درمانی مراجعه کرده و تحت درمان پزشک قرار بگیرید.
چه میوه هایی با خواندن مقالات باعث ایجاد حساسیت می شوند؟ تفاوت بین آسم و آلرژی چیست؟ می توانید درباره آلرژی ها و آلرژن های غذایی بیشتر بدانید.
برگرفته از: research.bmh.manchester.ac و ayurtimes